Alimentatia in tratamentul cu antidepresive IMAO

12-08-2020
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Stie cineva mai exact ce e interzis la tratamentul cu antidepresiv IMAO adica generatia aia din anii 50, de ex Tranylcypromina.
Se da de anume medici la depresii rezistente care nu remit cu tratamentele clasice, se gaseste in afara, deci se foloseste. Cine nu respecta dieta, risca criza hipertensiva insa pe net lista nu e asa precisa de alimente ce trebuie evitate.
9 comentarii
1
12-08-2020, ora 19:08
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Alimente care trebuie evitate la administrarea unui IMAO
-
Există câteva alimente și băuturi care sunt bogate în tiramină pe care poate fi necesar să le evitați în timp ce luați un IMAO.
Urmăriți în cadrul fiecărei categorii ce să evitați:

1) Produse din carne. Alimentele care trebuie evitate includ ficatul de carne de vită, ficatul de pui, cârnații fermentați cum ar fi pepperoni și salam și carnea de prânz.
Produse din pește. Încearcă să nu mănânci caviar, pește tratat, hering uscat sau murat și orice conține pastă de creveți.

2).Produse lactate. Brânzeturile în stare brută și alte produse lactate cum ar fi smântâna și iaurtul sunt pe lista de alimente care trebuie evitate.

3) Fructe si legume. Produsele cu conținut ridicat de proteine ​​reprezintă, de asemenea, o preocupare. Acestea includ fructele avocado, precum și coaja de banane (nu și bananele). De asemenea, încercați să nu mâncați fasole, fasole verde italiană sau mazare de zăpadă. Cel mai bine este sa stai departe de varza si de smochinele conservate.

4) Alcool. Anumite băuturi alcoolice fermentate trebuie lăsate în afara dietei. Acestea includ vinuri roșii și Chianti, vermut și sherry. O bere care conține drojdie trebuie de asemenea evitată.

5)Alimente cu alimente. Este recomandat să evitați alimentele care conțin produse concentrate de drojdie și drojdia de bere. Sunt incluse în acest grup elemente precum sosul miso și soia.

Alte considerente dietetice
.
Tyramine este, de asemenea, produs în alimente în timpul procesului de stricăciune sau dezintegrare. Este important să mâncați numai cele mai proaspete și proaspăt preparate și să folosiți practici adecvate de siguranță alimentară.

Verificați produsele alimentare ambalate pentru prospețime și nu consumați produse dincolo de data de prospețime.
Gatiti toate alimentele la temperatura potrivita.
Mențineți alimentele reci la o temperatură adecvată.
Nu refreează alimentele dezghețate.
Evitați resturile, chiar dacă au fost păstrate la frigider.
Consumați alimentele fierbinți cu promptitudine, asigurându-vă că temperatura adecvată a alimentelor este menținută.
0
12-08-2020, ora 22:55
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Multumesc pentru raspuns.
Deocamdata nu m-a pus pe trany dar poate va demara acest tratament la mine peste 1-2 luni, sa vedem.
De ex eu mananc asa:
Chifle albe sau negre cu seminte, branza topita din aia triunghiuri, pateu de porc, gasca, banui ca e de ficat, deci cu asta nu e bine cred, parizer, salate de legume, paine integrala, barnza tartinabila din aia la cutie, dulceata, fineti, mancare gatita, mai rar cartofi prajiti, alune, pulpa pui prajita. Cam asa ceva e alimentatia, f rar oua.
Smantana, telemea, iaurt nu prea mananc.

Ma intreb, hipertensiunea poate apare dar nu la toti, sau apare la 100 % din oameni daca manance si ce nu trebuie ? Banui ca nivelul hipertensiunii poate fi si functie de nivelul abuzului, nu ca urca la fel de sus indiferent ca mananc 10 chestii care nu trebuie sau una.

A mai folosit cineva de aici AD-uri din clasa IMAO ?
1
13-08-2020, ora 07:11
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare caz e unic, fiecare individ reacțiònează diferit în funcție de caracteristicile individuale, deci nu te poți compara cu ceilalți.
0
16-08-2020, ora 00:07
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Si ce facem, intai facem AVC si dupa aia vedem cum sunt ?! Ar trebui ca la toti sa se aplice regula, ceva nu e in ordine.
1
16-08-2020, ora 07:06
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Todeauna e mai bine să previi, deci nu încerci să mănânci ce crezi că ți- ar face rău.
0
17-08-2020, ora 11:08
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Stim ca ai probleme de sanatate, dar nu mai incerca tu singur medicamente. Intrneaza te si le vei lua acolo supravegheat.
2
17-08-2020, ora 17:56
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dan1999 are mare dreptate, pentru că orice tratament luat din proprie inițiativă poate să-ți facă mai mult rău decât bine.
Discută cu psihiatrul orice schimbare de dispoziție și orice reacție pe care ți-o dau medicamentele și-ți dă o schemă de tratament care să te ajute.
1
21-08-2020, ora 09:15
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Mi-a dat medicul in 2014 si nu a mers, si de aia vroiam sa stiu ca daca va mai incerca cu el, sa stiu, mi-a dat ceva acum si daca nu merge ar avea de gand sa dea iar ala, nu am facut de capul meu, sa vedem. Ca oricum la farmacie cere reteta si nici nu merge luat din romania. A incercat atunci ptr ca nimic nu mergea, in afara destui raspund la IMAO si nu raspundeau deloc la cele clasice. Colaborez mereu cu medicul !
0
26-08-2020, ora 07:05
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
E foarte importantă colaborarea cu medicul, pentru că nu totdeauna un medicament ce face bine unor pacienți, se poate sa- ți facă bine și ție și atunci poți preveni unele reacții neplăcute.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul