interpretare RMN ficat
Buna ziua,
As dori si eu interpretarea de RMN la ficat :
-ficat ortotopic cu forma si dimensiuni in limitele normalului, fara dilatatii de cai biliare intrahepatice, cu nodul subcapsular la nivelul segmentului VII avand diametrul maxim 7/8 mm, hipersemnal T2 omogen, hiposemnal T1, fara limitare difuziei apei (ADC 1.4) cu priza de contrast
intense progresiva centrifuga (fenomen de iris inversat) ce ramane mai incarcat decat restul parenchimului pe scanurile postcontrast tardive, discret neomogen, priza de contrast debutand din faza portala.
Aspect IRM evocator de nodul subcapsular de segment VII compatibil imagistic cu hematom /chistadenom biliar, mai putin probabil hemagiom atipic sau leziunie secundara - impotriva acestei variante pledand valoarea ADC - de monitorizat cel putin echografic
- colecist cu dietensie corespunzatoare, cu continut omogen, cu perete cu grosime normal;
-cai biliare extrahepatice cu lumene de grosime normal, fara defecte de umplere;
-splina, pancreas, glande suprarenale, rinichi fara modificari decelabile IRM;
- absenta adenomegaliilor la nivelul regiunii examinatesi/sau a lichidului peritoneal.
Mentionez ca am la sanul stang - conform biopsiei noduli maligni - G2
As dori si eu interpretarea de RMN la ficat :
-ficat ortotopic cu forma si dimensiuni in limitele normalului, fara dilatatii de cai biliare intrahepatice, cu nodul subcapsular la nivelul segmentului VII avand diametrul maxim 7/8 mm, hipersemnal T2 omogen, hiposemnal T1, fara limitare difuziei apei (ADC 1.4) cu priza de contrast
intense progresiva centrifuga (fenomen de iris inversat) ce ramane mai incarcat decat restul parenchimului pe scanurile postcontrast tardive, discret neomogen, priza de contrast debutand din faza portala.
Aspect IRM evocator de nodul subcapsular de segment VII compatibil imagistic cu hematom /chistadenom biliar, mai putin probabil hemagiom atipic sau leziunie secundara - impotriva acestei variante pledand valoarea ADC - de monitorizat cel putin echografic
- colecist cu dietensie corespunzatoare, cu continut omogen, cu perete cu grosime normal;
-cai biliare extrahepatice cu lumene de grosime normal, fara defecte de umplere;
-splina, pancreas, glande suprarenale, rinichi fara modificari decelabile IRM;
- absenta adenomegaliilor la nivelul regiunii examinatesi/sau a lichidului peritoneal.
Mentionez ca am la sanul stang - conform biopsiei noduli maligni - G2
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3carcinomateza cu ascita, metastaze osteolitice, ficat tumora
- 4Probleme cu ficatul sau nu
- 4tratament toxic (TBC) si ficatul
- 4durere in partea dreapta in zona fierei sau ficatului de ce?
- 1Ficat marit cu ecogenitate crescuta
- 5fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?
- 6am ciroza hepatica cu virus c.. ce sanse sunt de vindecare?
- 15cancer in metastaza
- 1donare organ
- 1posibil cancer la ficat
- 0probleme digstive
- 0Bilirubina marita
- 1Analize modificate la ficat
- 0hepatita c, interpretare test fibromax
- 0ALT/TGP marit
- 0Bilirubina totala
- 5Nodul ficat
- 1Ecografie ficat baiat de 7 ani
- 1Ficat cu aspect fin granular
Mai multe informații despre: Ficatul investigatii paraclinice hepatice si biliare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: