tratament toxic (TBC) si ficatul

15-03-2009
payaeu
Nu este medic/terapeut
payaeu
tratamentul pentru orice forma de tbc este foarte toxic pt ficat...exista imposibilitatea sustinerii tratamentului in conditiile in care ficatul nu permite?! un adjuvant puternic pt ficat..alte concentratii ale antibioticelor..?!
caut o solutie pt aceasta problema si rog pe cei care au trecut prin situatii similare sa mi ofere niste alternative, cat mai repede. multumesc!
4 comentarii
0
15-03-2009, ora 14:48
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Tuberculoza netratata, ca si cea tratata cu doze mai mici decat normal duce la deces.Sa nu exageram, ficatul nu este chiar atat de afectat de tuberculostatice daca ai o viata ordonata, cu mancare buna, odihna si se elimina in totalitate alcoolul.Terapia pentru TBC, luata corect, este doar de cateva luni si duce la vindecare completa.Ficatul este un organ foarte rezistent si chiar cand este afectat intr-o oarecare masura se reface extrem de repede.Deci pune in balanta cele doua alternative si gandeste-te bine ce preferi.Numai bine!
0
15-03-2009, ora 16:13
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
pentru ficat exista esentiale si hepaton. au vitamine si alte proteine care fac bine,
tratamentul ptentru tbc intr-adevar este strict necesar, dar vorbiti cu medicul, poate va alege anumite antibiotice, mai tolerabile.
sanatate!
0
15-03-2009, ora 20:31
payaeu
Nu este medic/terapeut
payaeu
multumesc tare mult pentru sfaturi insa as mai dori sa precizez ca am urmat tratamentul cu tuberculostatice timp de o saptamana dupa care medicul l-a intrerupt din cauza probelor hepatice care au iesit destul de mult marite. de 10 zile nu mai iau tuberculostatice, in schimb tin regim nu foarte strict si iau pastile pt regenerarea ficatului, imi este mai bine acum, nu mai fac febra si am pofta de mancare.imi este teama insa ca nu o sa pot tine tratamentul pt plamani si ca o sa am din nou stari de inapetenta si voma, asta in cazul in care pot manca ceva. multumesc inca o data!
0
10-04-2009, ora 13:37
tuty32
Nu este medic/terapeut
tuty32
Pentru ficat rezultate excelente are Aloe Vera Plus, Cruciferous Plus, Flavonoid Complex si Carotenoid Complex.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tuberculoza (TBC)
  • Investigații paraclinice în bolile hepatice și biliare
  • Moduri în care ne putem distruge ficatul
  • Ficat sănătos - ce poți face pentru ficatul tău (conform studiilor)
  • Semnele și simptomele ficatului (probleme cu ficatul)
  • O proteină, responsabilă pentru atacurile sistemului imunitar asupra ficatului
  • Studiu: ficatul uman ar putea rezista cel puțin 100 de ani
  • Verificarea ficatului - analize, teste și investigații (explicare rezultate ficat)
  •