Probleme la ficat

19-10-2016
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Bună ziua! Soțul meu in vârstă de 49 de ani a făcut o serie de analize iar valorile modificate sunt la TGO: 73 ( max. 37 ), colesterol: 234 ( max. 200 ), glicemie: 113 ( max. 100 ) și trigliceride: 189 ( max. 160 ). La echograf i-a iesit ficatul mărit si steatoză hepatică. Are programare la medic abia peste 2 săptămâni. Vă rog mult să-mi spuneti dacă e ceva grav. Mulțumesc!
8 comentarii
0
19-10-2016, ora 19:25
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, sotul Dvs necesita realizarea unui bilant complet pentru a caracteriza functia hepatica, deci completarea analizelor la sange. Este posibil sa fie vorba despre o steatohepatita, mai ales in contextul valorilor crescute ale trigliceridelor si ale glucozei, dar totusi trebuie eliminate toate celelate cauze pentru citoliza hepatica. Va recomand sa consultati un medic gastroenterolog. De asemenea, in cazul in care exista si un grad de obezitate, mai ales obezitate abdominala, scaderea in greutate este de mare ajutor. Daca nu sunt si alte cauze asociate atunci tratamentul consta in dieta cu continut redus de grasimi, glucide, fara alcool si exercitiu fizic moderat.
0
19-10-2016, ora 19:47
ioana antoanela
Nu este medic/terapeut
ioana antoanela
Multumesc mult pentru răspuns!
1
07-01-2017, ora 00:27
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Buna seara, va rog sa-mi spuneti si mie se poate scapa de steatoza hepatica incipienta ?

va multumesc din inima.

cu consideratie

marian stoica
0
07-01-2017, ora 01:27
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna seara, steatoza hepatica poate regresa. Totusi, acest lucru se intampla destul de rar si in orice caz lent. Important este sa adresati factorii cauzali, daca acestia sunt identificati, dintre care abuzul de bauturi alcoolice, obezitatea abdominala si diabetul zaharat sunt cei mai importanti. Este necesara o supraveghere cu analize medicale dar si cu ecografii repetate pentru a urmari evolutia bolii si pentru a preveni aparitia complicatiilor.
0
07-01-2017, ora 04:47
mandp
Nu este medic/terapeut
mandp
Buna ziua, Domnul Doctor Chiriac Stefan, va multumesc pentru raspuns. Eu am probleme gastroenterologice de foarte multi ani si anul trecut in 2016 am facut 2 ecografii abdominale si pelvis, psima ecografie am facut-o pe data de 18 martie 2016 si scrie urmatoarele :

Ficat: lob stang - diametrul antero-posterior 6 cm.
lob caudat - diametru antero-posterior 1, 5 cm
lob drept - diamentrl prerenal 15, 4 cm - crescut.
Prezinta contur net, margine inferioara rotunjita, ecostructura neomogena, moderat hiperecogena cu minima atenuare - aspect de steatoza incipiente. Fara procese localizate intrahepatic sau dilatatii de cai biliare intrahepatice.

Si a doua ecografie abdominala si pelvis am facut-o pe data de 9 decembrie si scrie urmatoarele:

Ficat: Contur regulat.
Dimensiuni Lob drept: prerenal: 134 mm, AP : 110 mm
Lob stang : AP:68, 5 mm Cranio-Caudal:70 mm
Lob caudat: 18, 8 mm
Ecostructura: fin granulara, discret hiperecogena. In segmentul IV in imediata vecinatate a vezicii biliare formatiune rotunda bine demilitata 10/10 mm-chist hepatic esential.
Retea vasculara: normala
Cai biliare intrahepatice: nedilatate.

Astea sunt rezultatele ambelor ecografii desre ficat. Vreau sa mentionez ca am varsta de 39 de ani si 6 luni, si in urma cu 31 de ani, cand aveam varsta de 9 ani am avut hepatita dar nu mai stiu ce fel, si atunci am fost internat 2 saptamani la spitalul Colentina.
Am facut si analizele de sange pentru depistarea hepatitei B si C in sange si au iesit negative, am facut de 2 ori aceste analize la un interval de 9 luni la 2 laboratoare diferite.
Ce inseamna aceste rezultate la aceste 2 ecografii ?
Vreau sa mai mentionez ca eu am probleme si cu stomacul am facut in urma cu 13 ani in 2004 un examen cu tranzit baritat si medicul radiolog mi-a spus ca am ulcer si atunci m-amintrebat daca fumez si i-am spus ca da, si apoi m-am intrrs cu acel rezultat la medicul de familie si am unrmat un tratament cu omez, si am tinut regim si am renunat la fumat un an si jumatate din 2004 pana in 2005 si apoi cand m-am angajat m-am luat iar de fumat, probabil de la anturaje cu cei care lucram.
De anul trecut am renunat la fumat si am facut 2 endoscpii digestive superioare si o colonoscopie. La cele 2 endoscopii repetate la un interval de 4 luni, si mi-au mi-au scris gastrta eritematoasa si am urmat niste tratamente cu omeprazol si gastrofait, si la a doua endoscopie mi s-a luat un fragment pentru biopsie si mi-au depistat Helocobater Pylori, si am urmat un tratament cu antibiotice timp de 10 zile.
De vreo 3 luni, simt in fiecare zi cum intestinele sau stomacul imi chiore si fac zgomot, si am o senzatie de foamesi simt si o durere sau arsura (nu stiu cum sa o numesc) in capul pieptului de la drepta la stanga si apoi inversin capul pieptului, si in alte zile aceste dureri coboara maio jos., si dupa ce mananc se polesc, apoi iar incep sa ma doara.
Si de 2 saptamani simt si un gust ciudat in gura cred ca este un gust amar, si in anumite zile tusesc cand vorbesc, simt si o senzatie de sufocare si ameteala, se simt si niste stari de lesin ce pleaca din capul pieptului si am si niste senzatii de somnolenta si ameteli la cap. Nu stiu ce ar insemna toate aceste simptome.
Eu anul trecut am descoperit si valorile mari ale TSH, si am fost diagnosticat cu hipotiroidism.
Oare as putea sa scap de aceste simptome ?



Va multumesc !

cu consideratie

Marian Stoica
0
04-04-2017, ora 10:42
Eedyy
Nu este medic/terapeut
Eedyy
Buna ziua. Am 37 de ani iar de ceva vreme (o luna -doua ) simt o durere sau o usturime as putea spune in partea dreapta , in zona ficatului.In cazul dat, la inceput am crezut ca totul vine de la statul in scaun prea mult dar documentandu*ma imi este frica sa Nu fie altceva m*ai grav.Ti*n sa mentionez ca sunt sofer pe Tir, lucrez pe Extern iar acasa ajung la patru -cinci luni asa ca imi este greu sa iau legatura sau sa fi*u consultat momentan de un Doctor sau un specialist in domeniu. As fi foarte recunoscator daca mi*ati da un Sfat. Va multumesc cu Respect !!!
0
21-06-2019, ora 14:40
Flory777
Nu este medic/terapeut
Flory777
Sunt Florentinasterian pe fb, si vreau sa vb cu Stoica Marian, deoarece am steatoza si gastrita eritematoasa de cativa ani, colesterol marit, glanda hipeetiroida, si tun regim fara grasimi, fara prajeli, fructe rar si am cam des diaree de la gastrita, am limba alba, beau apa cu bicarbonat si cu zeama de lamaie zilnic, lamaia imi este buna pt ficat si stomac!
0
13-08-2019, ora 17:48
Alde
Nu este medic/terapeut
Alde
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati, este vorba despre varul meu. In urma unor analize și a unui RMN a ieșit că sufera de hepatită care avanseaza spre ciroza, ficatul este afectat 40% in stadiul de ciroza, ține regim si face injectii cu pegasius, in urma analizelor făcute in timpul tratamentului cu injectii i-au scazut trombocitele.Doctorii au decis sa-i oprească tratamentul si ne-au spus ca alt tratament nu exista! Chirurgical nu se poate intervenii deoarece are splina marita, var rog din suflet sa ma ajutati!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici