CT cerebral. Ajutor pentru citirea rezultatului. Mulțumesc!
Scris de la 28-03-2017 23:59
Buna seara
Va scriu pentru a va cere ajutorul in citirea rezultatelor unui CT. Bunicul meu a primit acest rezultat in urma unui CT cerebral ex nativ și nu știm cum sa îl interpretam:
-laume milimetrice capsula-lentilului bilateral și in centrii semiovalu bilateral;
- contact parencefalira sechelara cu diam de 40/45 mm lordijata urtivo-subcervical frontal superior stg;
- sistem ventricular pe linia mediana, modesal dilatat predominant la nivelul ventriculului lateral stg;
-atrofe cervicala(cerebrala) difuz;
- calcitriol atesermelrose vertebrale.
Menționez ca bunicul a fost diagnosticat cu început de Alzheimer.
Îmi cer scuze, sunt conștientă ca unele cuvinte sunt complet greșite, dar mi-a fost foarte greu sa descifrez ce este scris pe foaia de la doctor.
Va mulțumesc anticipat!
Buna seara
Va scriu pentru a va cere ajutorul in citirea rezultatelor unui CT. Bunicul meu a primit acest rezultat in urma unui CT cerebral ex nativ și nu știm cum sa îl interpretam:
-laume milimetrice capsula-lentilului bilateral și in centrii semiovalu bilateral;
- contact parencefalira sechelara cu diam de 40/45 mm lordijata urtivo-subcervical frontal superior stg;
- sistem ventricular pe linia mediana, modesal dilatat predominant la nivelul ventriculului lateral stg;
-atrofe cervicala(cerebrala) difuz;
- calcitriol atesermelrose vertebrale.
Menționez ca bunicul a fost diagnosticat cu început de Alzheimer.
Îmi cer scuze, sunt conștientă ca unele cuvinte sunt complet greșite, dar mi-a fost foarte greu sa descifrez ce este scris pe foaia de la doctor.
Va mulțumesc anticipat!
2 comentarii
Lacune milimetrice capsulo-lenticulare bilateral si in centrii semiovali bilateral - aceasta inseamna ca a suferit mici si multiple accidente vasculare cerebrale (sunt de dimensiuni foarte mici, si probabil nu s-au manifestat clinic la momentul producerii, dar ele insumate si acumulate dau in cele din urma un anumit tablou clinic, adica anumite manifestari).
Cavitate porencefalica sechelara de 40/45 mm cortico-subcortical frontal stg - aceasta este o leziune sechelara, fie in urma unui traumatism cranio-cerebral, fie in urma unui accident vascular cerebral de dimensiuni de data asta mai mari (se numeste infarct teritorial).
Sistem ventricular pe linia mediana (asta e bine), modest dilatat predominant la nivelul VL stg. -aceasta este concordant cu leziunea sechelara de la nivelul lobului frontal stg.
Atrofie cerebrala difuza - micsorarea creierului prin fenomenul de asa zisa imbatranire, dar este un fenomen care apare mai ales in boala Alzheimer.
Calcificari ateromatoase vertebrale - depuneri pe peretii arterelor vertebrale - fenomen care este de asteptat la mai toata lumea peste o anumita varsta.
Sper ca se intelege. Va astept cu intrebari. Sanatate!
Cavitate porencefalica sechelara de 40/45 mm cortico-subcortical frontal stg - aceasta este o leziune sechelara, fie in urma unui traumatism cranio-cerebral, fie in urma unui accident vascular cerebral de dimensiuni de data asta mai mari (se numeste infarct teritorial).
Sistem ventricular pe linia mediana (asta e bine), modest dilatat predominant la nivelul VL stg. -aceasta este concordant cu leziunea sechelara de la nivelul lobului frontal stg.
Atrofie cerebrala difuza - micsorarea creierului prin fenomenul de asa zisa imbatranire, dar este un fenomen care apare mai ales in boala Alzheimer.
Calcificari ateromatoase vertebrale - depuneri pe peretii arterelor vertebrale - fenomen care este de asteptat la mai toata lumea peste o anumita varsta.
Sper ca se intelege. Va astept cu intrebari. Sanatate!
Va mulțumesc foarte mult pentru răspunsul detaliat și pentru ca v-ați luat din timpul dumneavoastră pentru a ma ajuta. Ceea ce mi-ați scris se înțelege foarte bine.
Atunci când spuneti in prima fraza a răspunsului dumneavoastră "anumite manifestări", va rog, mi-ați putea da mai multe detalii despre ce fel de manifestari ar putea fi vorba?
Din nou, va mulțumesc din suflet și va urez multă sănătate!
Atunci când spuneti in prima fraza a răspunsului dumneavoastră "anumite manifestări", va rog, mi-ați putea da mai multe detalii despre ce fel de manifestari ar putea fi vorba?
Din nou, va mulțumesc din suflet și va urez multă sănătate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3chist retential de 2.5 cm
- 0CT cerebral!
- 6Examen CT
- 1Mi-a iesit la CT un mas solid chistica
- 0Calcifieri cetebrale
- 1Rog interpretare de catre un neurolog
- 0Cap - atrofie corticala si subcorticala cerebrala difuza
- 2Interpretare CT
- 3Interpretare CT
- 2Rezultat CT
- 4Am mare nevoie de ajutor