Intrebare CT - se vede daca am probleme cervicale sau vertij?

18-01-2019
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Azi am primit o trimitere sa fac un ct cranian in urma unor ameteli(nu se roteste nimic cu mine) si dureri de cap..la acest ct se vede daca am probleme cervicale sau vertij?multumesc!
4 comentarii
0
26-01-2019, ora 13:47
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Buna ziua,
La CT se poate vedea creierul si se poate spune daca ati facut in trecut un accident vascular cerebral (AVC). Daca se face CT si mai jos, la nivelul gatului, se vede coloana cervicala, care ar putea si ea sa fie cauza ametelilor., CT-ul nu vede prea bine portiunea dinspre ceafa a creierului. Daca problemele persista, se poate face RMN. Oricum, va va spune si neurologul.

Multa sanatate!
0
29-01-2019, ora 11:33
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Multumesc mult pt raspuns!Am facut ct si e totul in regula..mi s-a dat betaserc timp pe 10 zile (cate 2 pastile pe zi) si tador..intr-adevar nu mai sunt atat de ametita..dar crd ca o sa fac un ct si la coloana ca am dureri pe toata coloana...mi se pare putin ciudat sa fie spondiloza..am doar 29 de ani..
0
29-01-2019, ora 20:34
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună seara,

In special la vârsta dumneavoastră ar fi important sa evitați iradierile inutile. Încă un CT, de coloana cervicala, probabil nu ar fi justificat. Radiografia simpla aduce informații puține. Ar rămâne sau RMN, sau nimic. Oricum, ce va indica medicul terapeut.

Multă sănătate!
0
31-01-2019, ora 11:09
Kittw
Nu este medic/terapeut
Kittw
Am facut anul trecut o rafiografie la coloana cervicala si mi s-a spus ca as avea osteofite daca zic bine...asta mi-a spus doctora de la neuro si de la orl...iar doctora de fam a zis ca nu am nimic mai ales ca scria si pe rafiografie "fara modificari..."nici nu stii dupa cine sa te mai iei...multumesc mult inca o data pt raspuns!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.