Interpretare CT

23-04-2020
Alina Hota
Nu este medic/terapeut
Alina Hota
Bună ziua.. Mama mea a făcut un CT în care a primit acest rezultat.. Masa expansiv de țesut moale în spațiul pterigomaxilar drept 30mm/29mm C-C/26mm T cu contur ușor Polilobulat moderat iodofila., cu afectarea peretelui lateral drept al orofarinvelui în etajul supraglotic coborând pana la nivel epiglotic unde se evidențiază a doua leziune ovalara 20/17mm cu doua imagini calcare în interior cu deformarea conductului aeric și a sinusului piriform
Eroziune osoasa parțială de apofize pterigoide interne drepte, planșeului sfenodial drept și recesului inferior maxilar de vecinătatea cu extensie spre nasofaringe de partea dr retrocoanal și cavitatea sinusala sfenodial dreapta cu conținut tisular mucoid și îngroșare de mucoasa maxilar.
Fără afectarea vaselor din golful jugular sau a canalului carotidian pietros
Fără adenopatii cervicale
Fără priza de contrast patologica a structurilor cerebrale.
As dori sa știu ce înseamnă? Este cancer? Va mulțumesc
2 comentarii
0
23-04-2020, ora 02:10
Dr Salan Alex
Identitate neconfirmată
Dr Salan Alex
Buna dimineata. Din descrierea oferita, se pare ca exista o formatiune tumorala acolo. Un rezultat de certitudine din punct de vedere al calitatii de tumora maligna se pune numai in baza unui examen histopatologic ceea ce presupune minim o biopsie de la acel nivel. Adica prelevarea unui fragment care este trimis apoi catre laboratorul de anatomie patologica. Insa din zonele descrise de Dvs v as indica sa va adresati unui medic ORL deoarece tumora se situeaza in acea sfera, nu in cea a Chirurgiei OMF. Sanatate!
0
23-04-2020, ora 22:44
Alina Hota
Nu este medic/terapeut
Alina Hota
Bună seara mulțumesc pentru răspuns... Așteptăm răspunsul unui medic sa vedem dacă o operează sau nu.. Azi i sa citit CT i sa spus ca nu este cancer... A făcut ecografie acum ceva timp pe ecografie apare tot ce este pe ct la tumora fără creștere nu are vase de sânge afectate nimic...in ecografie are niște pietre am fost la profesor a spus ca nu este nimic grav nici nu prea a dat importanta.. De la orl am fost trimiși la omf.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: