Interpretare CT
Bună ziua.. Mama mea a făcut un CT în care a primit acest rezultat.. Masa expansiv de țesut moale în spațiul pterigomaxilar drept 30mm/29mm C-C/26mm T cu contur ușor Polilobulat moderat iodofila., cu afectarea peretelui lateral drept al orofarinvelui în etajul supraglotic coborând pana la nivel epiglotic unde se evidențiază a doua leziune ovalara 20/17mm cu doua imagini calcare în interior cu deformarea conductului aeric și a sinusului piriform
Eroziune osoasa parțială de apofize pterigoide interne drepte, planșeului sfenodial drept și recesului inferior maxilar de vecinătatea cu extensie spre nasofaringe de partea dr retrocoanal și cavitatea sinusala sfenodial dreapta cu conținut tisular mucoid și îngroșare de mucoasa maxilar.
Fără afectarea vaselor din golful jugular sau a canalului carotidian pietros
Fără adenopatii cervicale
Fără priza de contrast patologica a structurilor cerebrale.
As dori sa știu ce înseamnă? Este cancer? Va mulțumesc
Eroziune osoasa parțială de apofize pterigoide interne drepte, planșeului sfenodial drept și recesului inferior maxilar de vecinătatea cu extensie spre nasofaringe de partea dr retrocoanal și cavitatea sinusala sfenodial dreapta cu conținut tisular mucoid și îngroșare de mucoasa maxilar.
Fără afectarea vaselor din golful jugular sau a canalului carotidian pietros
Fără adenopatii cervicale
Fără priza de contrast patologica a structurilor cerebrale.
As dori sa știu ce înseamnă? Este cancer? Va mulțumesc
2 comentarii
Buna dimineata. Din descrierea oferita, se pare ca exista o formatiune tumorala acolo. Un rezultat de certitudine din punct de vedere al calitatii de tumora maligna se pune numai in baza unui examen histopatologic ceea ce presupune minim o biopsie de la acel nivel. Adica prelevarea unui fragment care este trimis apoi catre laboratorul de anatomie patologica. Insa din zonele descrise de Dvs v as indica sa va adresati unui medic ORL deoarece tumora se situeaza in acea sfera, nu in cea a Chirurgiei OMF. Sanatate!
Bună seara mulțumesc pentru răspuns... Așteptăm răspunsul unui medic sa vedem dacă o operează sau nu.. Azi i sa citit CT i sa spus ca nu este cancer... A făcut ecografie acum ceva timp pe ecografie apare tot ce este pe ct la tumora fără creștere nu are vase de sânge afectate nimic...in ecografie are niște pietre am fost la profesor a spus ca nu este nimic grav nici nu prea a dat importanta.. De la orl am fost trimiși la omf.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Interpretare rezultat tomograf si pasii urmatori ce trebuiesc urmati
- 2Va rog interpretare C.T. la cap
- 3chist retential de 2.5 cm
- 0CT cerebral!
- 6Examen CT
- 1Mi-a iesit la CT un mas solid chistica
- 0Calcifieri cetebrale
- 1Rog interpretare de catre un neurolog
- 0Calcifiere nodulara in urma unui CT cerebral
- 1CT cerebral - ma ajutați cu o interpretare a rezultatului va rog mult?
- 4Am mare nevoie de ajutor
- 0Neurologie
- 0Ateroame parietale calcificate
- 1Interpretare ct implant
- 4CT cu substanta de contrast
- 0Explicare CT
- 2Ajutor interpretare CT CAP si TAP la cancer pulmonar! Cat de grav este?
- 2Glioze medulare
Mai multe informații despre: CT CT cerebral
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: