Infectie masea.

09-01-2018
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Buna ziua, de vineri seara ma chinui cu o infectie la un premolar, tin sa precizez ca la acest premolar am si tratamanet pe canal.
Tratamentul care-l iau
Cefalexina 500mg / 1cp la 8 ore
Un probiotic...
Calmante cat cuprinde :) tador, aulin etc...
Duminica dimineata l-am convins totusi pe medicul meu stomatolog sa ne vedem la dansul la cabinet, mi-a taiat putin acolo in dreptul gingiei :) dupa ce m-a taiat si mi-a curs ceva sange... mi-a venit putin rau :))) ma luase cu lesin dar mi-am revenit in 3-4 minute.
Apoi durerea m-a lasat... dar infectia nu... mi s-a mai spart asa usor de doua ori, a curs putin puroi dar dupa cateva ore a inceput iar sa se umfle... mi s-a spart iar si iar a inceput sa se umfle.
Azi sunt a 4-a zi cu antibiotc si infectia persista...
MEdicul meu mi-a zis sa merg abia joi la dansul... dar eu maine termin antibioticul si infectia tot este... ce fac???
17 comentarii
0
09-01-2018, ora 11:04
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua, indiferent ca va duceti astazi sau joi, rezultatul o sa fie probabil acelasi: sa va scoata dintele. Evident ca daca mergeti mai repede cu atat mai bine. Referitor la antibiotic, este irelevant ca-l terminati astazi sau maine sau joi. Important este sa nu va mai doara.

Zi buna!
0
09-01-2018, ora 11:49
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Dumnealui a spus ca nu o sa-l scoata, adica dupa radiografie asa a reiesit...Si nici eu nu as vrea sa mi se scoata dintele. de preferat as vrea sa ii puna coroana si sa il imbrace.

Tin sa precizez ca obturatia de canal s-a facut acum 4-5 luni de zile.
INfectia a aparut acum 4 zile...
0
09-01-2018, ora 12:16
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Buna ziua,

Nu o sa va contrazic medicul pt ca eu nu am o radiografie si un istoric al cazului dumneavoastra. Totusi, atat timp cat infectia a aparut in os, a perforat osul si tesuturile invecinate si a aparut fistula pe mucoasa ( a iesit puroi prin gingie ) vindecarea acelei zone se va face foarte greu sau deloc. Evident ca este de preferat sa pastrati dintele numai ca in situatia de fata ( din spusele dumneavoastra " Apoi durerea m-a lasat... dar infectia nu... mi s-a mai spart asa usor de doua ori, a curs putin puroi dar dupa cateva ore a inceput iar sa se umfle... mi s-a spart iar si iar a inceput sa se umfle. ") aceasta solutie tinde sa fie una de evitat.
0
09-01-2018, ora 13:52
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Multumesc mult pentru raspuns.
Sper totusi sa nu mi se scoala maseaua... pentru ca langa ea am mai scos inca una si o sa raman "descoperit" :))))
1
09-01-2018, ora 13:57
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
va sugerez sa consultati un medic stomatologi specializat pe endodontie cu toate radiografiile de inceput si una actualizata.
Medicul endodont este in masura sa va spuna exact ce e de facut si daca dintele poate fi tratat prin tratament sau e necesar sa intervina chirurgul.
In locul dumneavoastra, nu as pune coroana pe acel dinte, sunt riscuri foarte mari.
O zi buna!
0
09-01-2018, ora 14:03
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Deci cea mai "buna" varianta este extractia... am sa merg joi seara la doctor sa vad ce decizie o sa ia, eventual daca o sa zica sa mi-o extraga o sa merg si la alti doctori.
As vrea sa mai incerc inca un tratament pe canal si apoi sa vedem ce se mai intampla.
Bine nici n-as vrea sa mai trec prin ce am trecut acum, a fost o saptamana groaznica !!!!
1
09-01-2018, ora 14:05
Stomatologie, Bucuresti
In loc sa tineti de o masea care are infectie, mai bine ati rezolva problema de acum si sa nu mai amanati o decizie inteleapta si sanatoasa din punct de vedere medical indiferent ce inseamna aceasta decizie.
O zi buna!
0
09-01-2018, ora 14:07
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Decizia inteleapta sper sa o ia doctorul meu :)) altfel cu siguranta o sa-l schimb.
0
09-01-2018, ora 14:47
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, dupa cum zicea si colega mea intr-un mesaj anterior, parerea unui medic endodont cu dotarile tehnice corespunzatoare pot salva dintele. In urma tratamentului de canal realizat cu acuratete maxima, cresc sansele de vindecare a leziunii intraosoase... apoi se urmareste in timp dintele si se poate imbraca/ restaura de medicul dumeavoastra. Uneori, cel mai bun implant este dintele pacientului cu un tratament de canal bine facut. Mergeti joi la control si vedeti ce stabiliti cu medicul dumneavoastra, toate variantele trebuie cantarite de dumeavoastra. Zi buna sa aveti!
0
09-01-2018, ora 15:02
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Multumesc mult!
Va doresc o zi minunata si sanatate multa!!!
O sa anunt joi ce am facut, desi cred ca pana la urma o sa incep sa iau de astazi augumentin, cefalexina cred totusi ca este prea slaba.
Oricum, e bine ca am scapat de durere, durerea devena insuportabila dar am ramas cu aceasta infectie...care sper ca o sa scap si de ea.
Numai ca din cate am inteles daca mi se face anestezie nu tine daca am puroi ceea ce un drenaj la medicul stomatolog ar fi un calvar :).
0
12-02-2018, ora 09:52
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Din pacate dupa 1 luna, o luna jumatate dupa ce m-a tot amanat doctorul mi s-a umflat usor sub pomete.
Dar am vazut ca daca apas cu degetul dinspre stanga spre dreapta sau sus jos, dreaneaza pe langa masea si iese puroiul.
De vreo 2 zile tot drenez dar colecteaza la loc peste noapte sau dupa ceva ore.
Trebuie sa mai iau antibiotic sau o pot scoate si asa??
0
12-02-2018, ora 13:07
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
medicul este in masura sa aia aceasta decizie si sa va raspunda la intrebarea adresata de dumneavoastra.
Fara sa va consultam si sa vedem o radiografie este greu sa dam sfaturi.
Va sugerez sa mergeti cat mai curand la medic.
O zi buna!
0
12-02-2018, ora 14:08
anxiar
Nu este medic/terapeut
anxiar
Doctorul a spus ca trebuie scoasa, acum 1 luna cand am facut ultima radiografie.
Atunci se desumflase dupa antibiotice si drenaj.
De vreo 2 zile mi s-a umflat iar (foarte putin) nu ma doare nu nimic, cand apas uneori, imi supureaza pe langa masea.
De scos nu stiu daca o pot scoate acum, pentru ca nu stiu daca prinde anestezia.
Voiam sa stiu daca continui sa o drenez eu sau sa iau antibiotice.

Cu doctorul nu pot vorbi pentru ca nu este in tara, vine tocmai pe 20.

Multumesc, in caz ca merg sa fac o radiografie digitala, o sa o atasez aici.
0
06-08-2018, ora 20:53
Fane31
Nu este medic/terapeut
Fane31
Buna ziua.de 2 zile ma doare o masea plus ca s a umflat putin.este o masea care are canale obturate.am fost la stomatolog s a facut radiografie s a vazut infectia la radacina si mi a spus ca trebuie extractie dar mai intai sa incep cu antibiotic si peste 1 saptamana extractia.problema e ca de 2 zile iau antibiotic amoxacilina 1g si antiinflamatoare si tot ma doare plus ma doare si gatu sub masea.Trebuia drenata dezobturate canalele sau pana cand ajung la extractie o sa mi treaca durerea si infectia?va multumesc
0
07-08-2018, ora 07:45
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
puteti pune si aici radiografia?
0
07-08-2018, ora 09:40
Fane31
Nu este medic/terapeut
Fane31
Nu am radiografia.a ramas la cabinet.din ce am vazut infectia este sub radacina canalului care a fost obturat pana la jumatate.
0
14-08-2018, ora 09:18
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua,
cereti o copie la centrul radiologic unde ati facut radiografia, chiar una in format electronic pe mail va pot da.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul