LOVITURA 31 Incisivul central inferior stanga -
Buna seara!
Ieri am suferit o lovitura in mandibula, aplicata perpendicular pe mandibula, in urma careia dintele 31 Incisivul central inferior stanga (asa cum l-am identificat pe internet) este putin mobil si doare. Doctorul stomatolog mi-a spus ca in cca. 70% din cazuri s-ar reface. Ce inseamna acest lucru? Dintele meu va fi la fel de puternic ca si inainte? Acum nu pot manca pe acest dinte, incerc sa flosesc numai dintii laterali pentru masticatie. Imi pare ca dintele este si usor inclinat in interior, dar si pozitionat oblic, comparativ cu cel similar de langa el. De, asemenea mi s-a spus ca acum este prea devreme pentru a face o radiografie si ca nu e necesar.
Oare vreun aparat dentar m-ar ajuta?
Va rog, ajutati-ma cu un sfat cu ceea ce trebuie sa fac pentru a nu imi pierde dintele!!!
Multumesc frumos!
Ieri am suferit o lovitura in mandibula, aplicata perpendicular pe mandibula, in urma careia dintele 31 Incisivul central inferior stanga (asa cum l-am identificat pe internet) este putin mobil si doare. Doctorul stomatolog mi-a spus ca in cca. 70% din cazuri s-ar reface. Ce inseamna acest lucru? Dintele meu va fi la fel de puternic ca si inainte? Acum nu pot manca pe acest dinte, incerc sa flosesc numai dintii laterali pentru masticatie. Imi pare ca dintele este si usor inclinat in interior, dar si pozitionat oblic, comparativ cu cel similar de langa el. De, asemenea mi s-a spus ca acum este prea devreme pentru a face o radiografie si ca nu e necesar.
Oare vreun aparat dentar m-ar ajuta?
Va rog, ajutati-ma cu un sfat cu ceea ce trebuie sa fac pentru a nu imi pierde dintele!!!
Multumesc frumos!
3 comentarii
De cele mai multe ori o astfel de lovitura puternica afecteaza nervul. Ar trebui testata vitalitatea dintelui si daca sunt semne de afectare, fie se tine sub supraveghere, fie se scoate nervul(daca apar dureri spontane, persistente, fara nici un stimul). Sunt sisteme de imobilizare (sina care se pune in spatele dintelui si se fixeaza cu un adeziv)-care actioneaza ca o atela intr-o fractura si de asemenea trebuie sa evitati sa folositi dintele la incizie
Dintele aparent nu prezinta leziuni. Nici macar gingia nu a sangerat.
Am uitat sa precizez: dr. mi-a spus ca dintele nu este fracturat, dar ca este mobil si ca trebuie decat sa astept ca durerea sa dispara in vreo 2 zile. Cred ca este vorba despre o luxatie (mentionez ca nu ma aflu in Romania, ci intr-o alta tara). Daca nu ating acest dinte nu ma doare, dar nu il pot folosi pentru a musca. As vrea sa va intreb: avand in vedere ca nu mi-a propus folosirea nici unui fel de tehnici de sustinere, credeti ca exista si astfel de cazuri, in care dintele se poate fixa de la sine si poate capata din nou rezistenta? Ma gandesc ca d-l dr. a considerat ca poate nu este nevoie...Si daca nu este nevoie, cum sa il protejez?
Cam cat timp dureaza refacerea (cu sustinere/fara)? Daca este obligatorie sustinerea, in cat timp de la vatamare trebuie sa ma prezint la medic (au trecut deja 2 zile dupa eveniment) Medicamente pe care le pot folosi ?
Multumesc din nou!
Am uitat sa precizez: dr. mi-a spus ca dintele nu este fracturat, dar ca este mobil si ca trebuie decat sa astept ca durerea sa dispara in vreo 2 zile. Cred ca este vorba despre o luxatie (mentionez ca nu ma aflu in Romania, ci intr-o alta tara). Daca nu ating acest dinte nu ma doare, dar nu il pot folosi pentru a musca. As vrea sa va intreb: avand in vedere ca nu mi-a propus folosirea nici unui fel de tehnici de sustinere, credeti ca exista si astfel de cazuri, in care dintele se poate fixa de la sine si poate capata din nou rezistenta? Ma gandesc ca d-l dr. a considerat ca poate nu este nevoie...Si daca nu este nevoie, cum sa il protejez?
Cam cat timp dureaza refacerea (cu sustinere/fara)? Daca este obligatorie sustinerea, in cat timp de la vatamare trebuie sa ma prezint la medic (au trecut deja 2 zile dupa eveniment) Medicamente pe care le pot folosi ?
Multumesc din nou!
ar fi de dorit un sistem de imobilizare al dintelui.sanse ptr a pastra dintele intact sunt doar daca nu se modifica la culoare(semn ce apare frecvent la cei carora.nervul.a murit.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 44 incisivi au pete albe, mate
- 5Parodontita marginala cronica profunda - coroana sau implant
- 3incisiv principal
- 5Aditie de os
- 5Chiuretaj subgingival fara anestezie, fara durere?
- 7Dinte cariat se mai poate "salva" ?
- 7Puroi la masea si nu stiu ce sa fac!
- 1La 2 ani i-au cazut incisivii
- 1coroana ceramica incisivi
- 1incisivii si caninii sunt putin mai lati decat i-am avut inainte
- 5cat de estetic va fi implantul dentar dupa reconstructia de creasta?
- 2Infectie incisiv dupa reconstituit cu pivot
- 7Durere dinte dupa plombare
- 1doare sau nu?
- 0DENTAR - Durere de incisivi
- 1probleme ciudate la incisivi
- 2Lucrare dentara
- 3Lucrare sau implant?
- 4Dinții din fata mari
Mai multe informații despre: incisivul