in administrarea contraceptivelor exista restrictii alimentare?

vroiam sa intreb daca in administrarea contraceptivelor exista restrictii alimentare si nu din punct de vedere al unei eventuale cresteri in greutate ci daca sunt alimente care pot reduce eficienta contraceptivului.auzisem ceva despre grefe(cum ca ar fi de preferat sa nu fie consumate) dar legat de alte medicamente decat contraceptivele.sper sa mi se raspunda cat mai curand caci sunt la primul ciclu de tratament si vreau sa fac ceea ce trebuie.
2 comentarii

Cand am apelat la un cabinet de planning, am intrebat aceeasi chestie ca si tine. in primul rand nu ai voie sa iei antibiotice, deoarece interactioneaza cu contraceptivele, iar acestea din urma nu vor mai avea acelasi efect..am auzit si eu de ananas, grefe si cam atata.Sigur stiu ca nu trebuie sa bei mult suc de ananas, ptr ca iarasi scade eficienta pilulelor.Cat despre cresterea in greutate..eu m-am cam ingrasat si nu mi-am modificat alimentatia fata de cum era inainte, insa nu te ingrasa atat de mult incat sa te deranjeze, doar 1-2 kg(depinde de caz). Problema este ca, in unele cazuri, provoaca o oarecare pofta de mancare.Trebuie doar sa poti sa te controlezi atunci cand e nevoie, atata tot.Sper sa-ti fi fost de folos

eu stiu k si unele ceaiuri calmante pot sa scada efectul... (teiul, musetelul...)dar nu cred k e valabil in toate cazurile

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Anticonceptionale pt. a impiedica menstruatia catva timp
- 2Vitaminele scad efectul contraceptivelor?
- 5jeanine si ciclu foarte putin si maro
- 3reincepere folie dupa o pastila uitata
- 9ajutor!!!!! imi inarzie ciclul pe anticonceptionale
- 11Dupa Postinor, cand se incepe folia de Yasmin
- 4menstruatia nu mi-a venit; vomit in fiecare seara si ametesc
- 5Am intarziat cu pastila
- 3de cateva ori am uitat sa le iau, am luat ziua urmatoare doua
- 8am uitat sa iau 2 pastile
- 5din greseala am uitat sa iau pastila de luni din blisterul de anticonceptionale...
- 3dupa un examen coproparazitologic, mi s-a spus ca am ascarizi
- 12M-am hotarat sa le iau yasmin in primul rand pt ten
- 10cum iau anticonceptionalele
- 3Am terminat blisterul yasmin si nu imi vine ciclul. Sunt insarcinata ?
- 6in luna aprilie mi-a venit menstruatia de 2 ori iar eu am inceput sa iau anticonceptionale
- 4Karissa 4 folii fara pauza de 7 zile
- 0nelamurire Coitus interruptus anticonceptionale
- 2Contraceptive in zilele de pauza
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: