HPV - interpretare Babes Papanicolau
Buna ziua,
Dupa un an, am mers la ginecolog pentru analiza de secretie si testul Babes Papa Nicolau.
Sunt foarte speriata, deoarece in urma testului mi s-a spus ca am HPV si ca trebuie sa fac cat mai curand analiza aceea care costa in jur de 310 lei si colposcopie ( sper sa nu gresesc)
Mi-ar prinde tare bine si o alta parere in privinta acestor rezultate.
Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid 20/04/2013
Data ultimei menstruatii 01.04.2013
Citologie anterioara 2012-NILM
Scanare computerizata DA
Interpretare manuala DA
Satisfacator DA
Satisfacator celule endocervicale DA
Satisfacator metaplaziate DA
ASC-US DA
Rep. la 6 luni DA
Rep. testare HPV DA
Rep. colposcopie DA
Concluzii Frotiu cu prezenta de celule scuamose atipice cu semnificatie nedeterminata ( ASC-US ), ce include celule de tip superficiale si intermediare, cu nuclei crescuti in dimensiuni ( X 2, 5-3 ), hipercromi, binucleeri, schitare de halou perinuclear, celule endocervicale si metaplaziate, granulocite.
Scuamoase DA
Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat) 20/04/2013
Flora bacteriana Relativ frecventa flora lactobacilara. Rari bacili Gram negativi.
Celule epiteliale poligonale relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde rare
Celule cu aspect de 'clue cell' absente
Leucocite relativ frecvente
Hematii absente
Trichomonas vaginalis absent
Levuri absente
Cultura si identificare fungi (cu antifungigrama dupa caz) 20/04/2013
Cultura fungi SECRETIE VAGINALA Pe mediul Sabouraud - nu s-au dezvoltat colonii de Candida spp.
Dupa un an, am mers la ginecolog pentru analiza de secretie si testul Babes Papa Nicolau.
Sunt foarte speriata, deoarece in urma testului mi s-a spus ca am HPV si ca trebuie sa fac cat mai curand analiza aceea care costa in jur de 310 lei si colposcopie ( sper sa nu gresesc)
Mi-ar prinde tare bine si o alta parere in privinta acestor rezultate.
Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid 20/04/2013
Data ultimei menstruatii 01.04.2013
Citologie anterioara 2012-NILM
Scanare computerizata DA
Interpretare manuala DA
Satisfacator DA
Satisfacator celule endocervicale DA
Satisfacator metaplaziate DA
ASC-US DA
Rep. la 6 luni DA
Rep. testare HPV DA
Rep. colposcopie DA
Concluzii Frotiu cu prezenta de celule scuamose atipice cu semnificatie nedeterminata ( ASC-US ), ce include celule de tip superficiale si intermediare, cu nuclei crescuti in dimensiuni ( X 2, 5-3 ), hipercromi, binucleeri, schitare de halou perinuclear, celule endocervicale si metaplaziate, granulocite.
Scuamoase DA
Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat) 20/04/2013
Flora bacteriana Relativ frecventa flora lactobacilara. Rari bacili Gram negativi.
Celule epiteliale poligonale relativ frecvente
Celule epiteliale rotunde rare
Celule cu aspect de 'clue cell' absente
Leucocite relativ frecvente
Hematii absente
Trichomonas vaginalis absent
Levuri absente
Cultura si identificare fungi (cu antifungigrama dupa caz) 20/04/2013
Cultura fungi SECRETIE VAGINALA Pe mediul Sabouraud - nu s-au dezvoltat colonii de Candida spp.
5 comentarii
Ce clasa scrie pe PAP?
In orice caz, trebuie sa faci colposcopie si in functie si de aceasta investigatie iti va recomanda medicul daca e necesara cauterizarea/biopsie inainte de tratament. Nu trebuie sa te sperii, dar nu amana nici o investigatie. Astfel, vei face tratamentul cel mai indicat si te vei linsiti si tu.
Sanatate!
In orice caz, trebuie sa faci colposcopie si in functie si de aceasta investigatie iti va recomanda medicul daca e necesara cauterizarea/biopsie inainte de tratament. Nu trebuie sa te sperii, dar nu amana nici o investigatie. Astfel, vei face tratamentul cel mai indicat si te vei linsiti si tu.
Sanatate!
Multumesc pentru raspuns.
Din pacate nu mi s-a comunicat clasa PAP. Pentru colposcopie am programare pentru 20 mai.
Sper sa fie in regula.
Din pacate nu mi s-a comunicat clasa PAP. Pentru colposcopie am programare pentru 20 mai.
Sper sa fie in regula.
Pai scrie clar rezulatul analizei tale ASC-US...da, , , , ai observat? Ăsta este gradul papului tau, , , adica 2 spre3. Si eu am trecut prin asa ceva.
ASC-US sunt niste celule atipice cu modificari de determinatie nespecificata, , , adica nu se stie clar provenienta lor, , , , , care pot fi date de HPV-ul care il ai sau alte infectii vaginale. Dupa colposcopie care si este urmatorul pas in cazul tau doctorul iti va spune ce sa faci, , , depinde ce va vedea la colposcop, , , , daca exista vreo rana ceva. Daca coposcopia iese bine va trebui sa repeti pap testul la vreo 3-4 luni ca sa vedem ce se intimpla. De obicei daca ASCUSUL persista se face conizatie pentru siguranta pacientei. Conizatia este o minioperatie jos care se face prin vagin si se extrage zona problema. Dupa care pacienta se urmareste citologic. Cam asta este. Sanatate
ASC-US sunt niste celule atipice cu modificari de determinatie nespecificata, , , adica nu se stie clar provenienta lor, , , , , care pot fi date de HPV-ul care il ai sau alte infectii vaginale. Dupa colposcopie care si este urmatorul pas in cazul tau doctorul iti va spune ce sa faci, , , depinde ce va vedea la colposcop, , , , daca exista vreo rana ceva. Daca coposcopia iese bine va trebui sa repeti pap testul la vreo 3-4 luni ca sa vedem ce se intimpla. De obicei daca ASCUSUL persista se face conizatie pentru siguranta pacientei. Conizatia este o minioperatie jos care se face prin vagin si se extrage zona problema. Dupa care pacienta se urmareste citologic. Cam asta este. Sanatate
Sigur o sa fie bine..sa ne lasi vesti bune. Pa
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8vegetatii veneriene (HPV)
- 3test papanicolau - lamurire valori
- 44interpretare test papanicolau
- 2rezultate test papanicolau
- 3am facut un testul papanicolau.. va rog sa ma ajutati
- 5rana col, mi s-a recomandat sa nu fac cauterizare inainte de a avea primul copil
- 3Am virusul HPV sau nu? Analize cu rezultate contradictorii
- 0interpretare test papanicolau
- 7Virusul hpv - informatii
- 2rezultat papanicolau - lsil cu recomandare testare HPV
- 0TEST PAPANICOLAU
- 0Interpretare examen babeș-papanicolau
- 0interpretare rezultat... Va multumesc
- 0Interpretare rezultate Papanicolau
- 1Contaminare cu HPV
- 4Rezultat anatomie patologica
- 0Rezultat Pap
- 0Inflamatie col + hpv
- 3Rana deschisa pe perineu (infestata cu hpv)
- 2Hpv 82
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: