Displazie col
Buna seara! Am făcut Papanicolau, rezultat Asc-us, Hpv pozitiv, tulpina 42, Cintec negativ. Colposcopia a arătat prezenta unei displazii, iar medicul a spus că trebuie Erad și biopsie. Încă nu am luat tratament, nu mi.a spus daca displazia e mica sau mare, doar că trebuie intervenție. Sunt un pic sceptica. Nu știu dacă trebuie să încerc întâi cu tratament sau sa fac intervenția. Mulțumesc
23 comentarii
Buna Cori, am o problema asemanatoare doar ca cu 2 tulpini, 45 si 56, joi, peste 2 zile am colposcopia, tie ti a facut biopsie in timpul colposcopiei? Cum si a dat seama de CIN Negativ?
Buna. Nu mi.a făcut biopsie. Cintec plus este o analiză care îți arată dacă Hpv.ul este activ. Se recoltează exact că Papanicolau.
Ce te-ai hotarat sa faci? Faci tratamentul intai sau Eradul?eu din ce am citit pe forumuri ziceau ca tratamentul se da in speranta ca displazia va regresa.
Ce ti-au zis de copil? Banuiesc ca esti tanara si iti doresti? Eu am descoperit in urma unui Papanicolau obisnuit, m-am dus ca doream sa fac un bebe cu iubitul meu, si am vrut sa imi fac mai multe teste, am ramas socata cand am aflat, anul trecut nu imi iesise rau papanicolaul dar intre timp am luat tratament cu corticosteroizi care scad imunitatea foarte tare, si teoria mea e ca il aveam in organism virusul si probabil imunitatate mea fiind fff scazuta a iesit la iveala anul acesta la Papanicolau, probabil trezit din starea latenta.
Astept colposcopia maine, nu prea am cu cine sa vb, nu prea raspunde lumea pe forumuri, am gasit pe cineva care posta prin 2006 dar nu a raspuns, probabil are dezactivata adresa de mail, am vrut sa vad dupa multi ani cum au evoluat lucrurile la alte pers, in special dupa conizatie si daca a avut cineva copil dupa conizatie…
Ce ti-au zis de copil? Banuiesc ca esti tanara si iti doresti? Eu am descoperit in urma unui Papanicolau obisnuit, m-am dus ca doream sa fac un bebe cu iubitul meu, si am vrut sa imi fac mai multe teste, am ramas socata cand am aflat, anul trecut nu imi iesise rau papanicolaul dar intre timp am luat tratament cu corticosteroizi care scad imunitatea foarte tare, si teoria mea e ca il aveam in organism virusul si probabil imunitatate mea fiind fff scazuta a iesit la iveala anul acesta la Papanicolau, probabil trezit din starea latenta.
Astept colposcopia maine, nu prea am cu cine sa vb, nu prea raspunde lumea pe forumuri, am gasit pe cineva care posta prin 2006 dar nu a raspuns, probabil are dezactivata adresa de mail, am vrut sa vad dupa multi ani cum au evoluat lucrurile la alte pers, in special dupa conizatie si daca a avut cineva copil dupa conizatie…
E foarte complicat. Eu am fost la 2 medici până acum. Primul a spus că trebuie să fac Erad și biopsie. Am avut un soc, nu mi.a recomandat niciun tratament. Mi.am făcut programare imediat la alt medic. Total opusa experiență, a zis că într.adevar este o modificare ușoară pe col, însă poate să regreseze singura. Ba chiar, a spus că pot sa rămân și însărcinată (am 27 de ani și îmi doresc un bebe). In niciun caz intervenție. Trebuie sa merg peste 6 luni la Colposcopie (și cu papanicolau facut) să vedem dacă apare vreo modificare. Ideea este următoarea : eu am decis sa repet toate analizele : pap, genotipare hpv și Cintec plus peste 2 luni, ar fi atunci 4 luni de la ultima recoltare, iar cu rezultatele sa merg la al treilea medic. Vreau sa fiu sigura că iau o decizie ok. Din ce am văzut eu, din experiența altor fete, este un protocol care trebuie respectat, multi medici nu fac asta. Multe displazii ușoare regresează singure, uneori fara chiar femeia sa știe macar că a avut vreodată așa ceva. Nu toate femeile se duc la medic, foarte puține fac Papanicolau...din păcate...Eu nu sunt medic, însă, vreau sa fiu 100% sigura că este necesară o intervenție. E ok sa consulți mai multi medici, asta in cazul in care ai într-adevăr vreo modificare pe col, e posibil sa nu ai nimic. Eu am o displazie ușoară, încerc să îmi întăresc imunitatea prin suplimente, somn, mâncare cât de cât sănătoasă. Daca nu da roade, clar trebuie sa fac intervenție. Totuși, vreau sa vad și ce spune al treilea medic.
Am uitat să menționez, eu am descoperit în aprilie când am făcut Papanicolau. Din ce am înțeles, poți să faci copii, bineînțeles, sunt niste riscuri, mai complicata e conizatia, taie mai adânc în col. Dar trebuie făcută în caz că e o modificare serioasa. Sănătatea e cea mai importantă. In multe cazuri, intervențiile salvează viața. Cunosc fete care au făcut Erad, și au făcut apoi copii. Doi doctori mi.au spus lucruri total opuse, îmi pun niste semne de întrebare... Nu e normal sa fie discrepanta asta
Merci Cori asa am sa fac si eu, am sa cer mai multe pareri, sunt foarte demoralizata si suparata, iti scriu maine sa vedem la mine ce e, multumesc frumos de raspuns!
Cu drag ! O sa fie bine, stai liniștită. Seara frumoasa.
Buna Cori am fost azi la colposcopie, nu a gasit zona de displazie, mi-a dat ovule Cerviron, si peste 6 luni Pap din nou si peste 1 an repet tipizarea Hpv.
Sunt mai linistita putin dar tot ma gandesc ce se va intampla…
Nu stiu ce sa fac sa mai consult un medic sa vad ce zice, sa imi mai faca o colposcopie, sa am 2 pareri sigure….
Mi -a spus ca daca Ascusul iese iar, imi face si Cintecul de care a zis ca e sa depisteze la ce nivel sunt leziunile.
Tu ai zis ca ai Cintec negativ dar totusi ai displazie….
Mie mi a zis ca nu apare nicio dispazie pe col dar pe foaie totusi a scris displazie mica si am intrebat-o de ce si a zis ca asta inseamna Ascus…………
Nu stiu ce sa fac sa mai vb cu un medic sa stau 6 luni sa astept Papul…
Inca ceva ce mi-a zis e, ca la femeile tinere nu e indicata conizatia mai ales daca vor sa faca copii si ca e mai degraba Eradul indicat.
Dar fetele toate au scris majoritatea, pe forumuri, ca au facut conizatie mai toate, bine diplaziile lor erau mai mari Cin 2, Cin 3.
Ce parere ai de toate astea?
Sunt mai linistita putin dar tot ma gandesc ce se va intampla…
Nu stiu ce sa fac sa mai consult un medic sa vad ce zice, sa imi mai faca o colposcopie, sa am 2 pareri sigure….
Mi -a spus ca daca Ascusul iese iar, imi face si Cintecul de care a zis ca e sa depisteze la ce nivel sunt leziunile.
Tu ai zis ca ai Cintec negativ dar totusi ai displazie….
Mie mi a zis ca nu apare nicio dispazie pe col dar pe foaie totusi a scris displazie mica si am intrebat-o de ce si a zis ca asta inseamna Ascus…………
Nu stiu ce sa fac sa mai vb cu un medic sa stau 6 luni sa astept Papul…
Inca ceva ce mi-a zis e, ca la femeile tinere nu e indicata conizatia mai ales daca vor sa faca copii si ca e mai degraba Eradul indicat.
Dar fetele toate au scris majoritatea, pe forumuri, ca au facut conizatie mai toate, bine diplaziile lor erau mai mari Cin 2, Cin 3.
Ce parere ai de toate astea?
Ce a mai zis, e ca trebuie scapat de virus, ca atata vreme cat e acolo s-ar putea sa cauzeze probleme, dar am citit pe diverse site-uri ca el nu iese niciodata din organism ci se pune in stare latenta daca ai o imunitate buna.
Pe alte site uri ziceau unii doctori ca iese din organism in 2 ani sau poate mai mult.
Nu stiu ce sa mai cred eu trebuie de fapt sa il pun la somn, sau sa il scot din organism? Pentru ca nu vreau sa imi fac iluzii ca el ar putea iesi din organism si sa nu fie asa de fapt; nu inteleg de ce sunt parerile impartite, ba ca iese ba ca se pune in stare latenta….
Pe alte site uri ziceau unii doctori ca iese din organism in 2 ani sau poate mai mult.
Nu stiu ce sa mai cred eu trebuie de fapt sa il pun la somn, sau sa il scot din organism? Pentru ca nu vreau sa imi fac iluzii ca el ar putea iesi din organism si sa nu fie asa de fapt; nu inteleg de ce sunt parerile impartite, ba ca iese ba ca se pune in stare latenta….
Daca nu e modificare pe col, stai liniștită. El trebuie să scrie un diagnostic pe foaie. Odată ce a ieșit Ascu.us la pap se consideră displazie ușoară. Chiar daca nu sunt modificari sugestive pe col. Se face conizatie doar daca displazia e mare, adâncă. Și mie îmi e teama tot de asta, vreau sa fac un copil...totuși, un doctor ok știe ce să facă, in mod normal conizatia nu trebuie sa te împiedice să ai un copil, atât timp cât este realizată corect. Însă, până la conizatie este mult, tu ești ok. Eu zic sa urmezi tratamentul, să ai grijă de imunitate. Eu am avut 2 episoade la care mă gândesc, am luat antibiotic de 2 ori într-un an, o data pentru dinți, și o data am răcit rău, cred că asta m.a afectat. Daca vrei sa fii liniștită, mergi cu toate analizele la al doilea medic. Deși, daca nu s.a văzut nimic pe col, nu are rost. Tu ai văzut când ți a făcut colpo? Te.ai uitat pe ecranul ăla? Eu am văzut modificarea, mi.a aratat medicul, după ce a pus substanțele alea s.a văzut acolo..
Cintecul îți arata daca displazia de pe col se va agrava. Poți să ai Cintec negativ cu, , rana, , pe col. Teoretic, la mine fiind negativ, ar trebui sa nu se agraveze, dar trebuie sa fin precauți, de la teoretic la practic e ceva...totusi, e o analiză foarte fina și modernă. Dar trebuie urmărită evoluția orice ar fi.
Au fost cazuri când s.a descoperit hpv la femei în vârstă, care erau văduve și nu mai avuseseră de mult relatii. Nu trebuie sa ne speriem, multe femei au și nu știu...sau au avut. Noi suntem ok, pentru că acum suflam și în iaurt, cum se zice. Dacă îți ieșeau analizele bune, poate la un moment dat te gândeai că ești ok, nu ai nimic, nu te mai duceai să le faci cu anii și apoi surpriza.doamne ferește. Tot raul spre bine.
Papanicolaul chiar il fac anual sau cel tarziu o data la
doi ani, de aceea sunt asa bulversata ca anul trecut era ok, celalalt la fel si la fel si ceilalti ani, eu sunt un pic ipohondra si de aceea tot timpul merg la medici:) de aceea nu asa avea cum sa ratez Papanicolaul, dar tot sunt data peste cap, eu si iubitul meu suntem fideli unul altuia de aceea sigur e o infectie veche ce s-a activat pt ca mi a scazut imunitatea ff tare.
doi ani, de aceea sunt asa bulversata ca anul trecut era ok, celalalt la fel si la fel si ceilalti ani, eu sunt un pic ipohondra si de aceea tot timpul merg la medici:) de aceea nu asa avea cum sa ratez Papanicolaul, dar tot sunt data peste cap, eu si iubitul meu suntem fideli unul altuia de aceea sigur e o infectie veche ce s-a activat pt ca mi a scazut imunitatea ff tare.
Da. Cel mai probabil. Și eu sunt ipohondra. Iau și Euthyrox pentru tiroida și mai mereu sunt la doctor. Important este sa ne întărim imunitatea. Sper că se va rezolva de la sine fara intervenție. Am uitat sa întreb, ce vârstă ai? Și legat de sarcina, ce a spus medicul ? Să aștepți cu sarcina până termini tratamentul bănuiesc ?
Sunt putin mai in varsta ca tine:) 35 am impliniti anul acesta, de ziua mea mergeam sa fac tipizare Hpv:( iti dai seama ce zi frumoasa am avut; m-am trezit si eu acum dar nu stiu ce nu am insistat mai mult la prietenul meu sa facem mai demult bebe, . in fine.
A zis doamna doctor, ca, sa vedem in decembrie( dupa Papul urmator) ce vom face in continuare, ca i-am zis de bebe si pe urma a zis de Erad pt cele care nu au inca copii.
Am mai vrut sa te intreb ceva f important!
Vaccinul; eu am uitat sa ii zic de el, dar mai scria lumea ca ajuta la negativizarea Hpv, si ca ar proteja pt celelalte tulpini pe care nu le avem.
Ti a vorbit doctorul de asta? Eu vreau sa mi-l fac dar nu stiu cand, cum, la cine, si dupa cum iti ziceam am uitat sa intreb.
Dar intreb cand merg sa mai cer o opinie, pentru ca daca ajuta macar putin in toata treaba asta, merita sa incerc!
A zis doamna doctor, ca, sa vedem in decembrie( dupa Papul urmator) ce vom face in continuare, ca i-am zis de bebe si pe urma a zis de Erad pt cele care nu au inca copii.
Am mai vrut sa te intreb ceva f important!
Vaccinul; eu am uitat sa ii zic de el, dar mai scria lumea ca ajuta la negativizarea Hpv, si ca ar proteja pt celelalte tulpini pe care nu le avem.
Ti a vorbit doctorul de asta? Eu vreau sa mi-l fac dar nu stiu cand, cum, la cine, si dupa cum iti ziceam am uitat sa intreb.
Dar intreb cand merg sa mai cer o opinie, pentru ca daca ajuta macar putin in toata treaba asta, merita sa incerc!
Nu mi.a spus niciun medic nimic de vaccin. Și eu am omis sa întreb...nu știu ce să zic. La fel, as vrea să îmi spună mai multi medici despre asta. Dacă îl recomandă, care sunt riscurile...etc. Eu nu sunt antivaccin, dar îmi este frica. Unii medici recomanda, alții nu. Știu că sunt fete care spun că vaccinul ajuta la eliminarea tulpinilor. Cel mai bine este sa întrebi medicul, și dacă simți că o să te ajute și ai încredere, poți să îl faci. La fel o sa fac și eu când o să merg la control.As vrea să găsesc pe cineva care să îmi explice, multi sunt foarte direcți, nu oferă prea multe informații, lucru care nu mi se pare normal. Este normal sa îmi explice, de ce sa fac o intervenție, care sunt riscurile, etc. La fel și cu vaccinul. Dacă îmi spui 3 cuvinte și m.ai dat afara din cabinet, e clar că nu am încredere în ce spui. Nu e ok sa plătești câteva sute de lei și să ieși nelămurit de acolo.
Asa este, noroc ca avem internetul sa ne mai informam cu una alta ca altfel nu am stii mai nimic despre problemele noastre, inteleg ca vor sa faca si bani dar cred ca ar trebui sa fie mult mai apropiati de pacienti, mai calzi, sa nu se enerveze cand intrebi ceva ca am vazut ca unii au tendinta… nu mi se pare corect cum zici tu sa dau atatia bani dar eu sa ma informez de pe net. Sa stii ca eu impotriva Covid nu m-am vaccinat dar pe asta impotriva Hpv il fac atat de stresata sunt si socata. Poate daca nu citeam povestile femeilor cu cancer de col de pe diferite site-uri poate eram mai linistita, dar le am citit si mi-au rupt sufletul prin cate au trecut si nu mi se pare corect, nu merita nimeni asa ceva. Am o prietena a carei mama a murit pe la 50 si ceva de ani de cancer de col, nu stiu daca avea sau nu virusul ca nu am indraznit sa intreb.
Foarte trist. Din ce știu eu, cam 90 % din cancerele de col uterin sunt provocate de hpv. Totuși, din ce am citit, jumătate din femeile diagnosticate cu cancer de col nu au făcut niciodată Papanicolau. Iar restul l.au făcut foarte rar. Sunt cazuri și cazuri. Nici eu nu am făcut vaccinul pentru Covid și nu regret. Nu știu dacă am avut, când am fost răcită m.am testat și era negativ. Poate am făcut la un moment dat și am fost asimptomatica, nu știu.
Am sa ma interesez de vaccin si daca aflu ceva iti spun, daca afli si tu ceva te rog sa scrii, o sa mai intreb un medic sau doi sa vad niste pareri, si sa vedem ce va mai fi, ziua de azi mi-a dat speranta, Doamne Doamne sa ne ajute sa fim sanatoase si noi si toata lumea.
Noapte buna si multumesc frumos ca ti-ai rupt din timp sa schimbi cateva pareri cu mine!
Noapte buna si multumesc frumos ca ti-ai rupt din timp sa schimbi cateva pareri cu mine!
Sigur ! Tinem legatura. Mulțumesc și eu. Noapte buna.
Buna, ce ai mai facut de cand nu am mai vorbit? Referitor la problemele de mai sus!
Buna, fetelor. Am avut si eu cam aceeași surpriza, am avut papanicolau bine ani de zile si acum a ieșit asc h. Am făcut Erad si biopsie si teoretic sunt inafara pericolului, biopsia a fost negativă; dar ma stresează foarte tare ideea ca am așa ceva - adică HPV. Urmează sa fac tratament cu isoprinosine si colpofix, între timp iau Coriolus, ulei de negrilica, vitamina d si acid folic ca am citit eu de toate astea ca ajuta la întărirea sistemului imunitar. Doctorul mi a zis ca vaccinul nu prea as avea de ce sa l fac pentru ca am 45 de ani dar eu sint tentată sa l fac pentru ca am citit un studiu care confirma oarecum ideea ca vaccinul ajuta la eliminarea virusului. Voi ați făcut vaccinul?
Bună seara.Spuneti-mi va rog, ce ați mai facut cu diagnoza de displazie a colului uterin ? Ați reușit să rezolvați problema? Vă întreb, pentru că sunt și eu în aceeași situație.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Rezultat Papanicolau
- 5displazie col CIN II
- 3test babes papanicolau
- 4menopauza la 35 ani
- 3Interpretare analize: secretie si babes papanicolaou
- 1test papa nicolau
- 2test papanicolau
- 1mi sa recomandat biopsie
- 0Rezultat Papanicolau
- 1test papanicolau modificat
- 0E cazul sa cer o a doua parere pentru colposcopie?
- 0examen citologic babes -papanicolau
- 0interpretare test
- 1rezultat examen pananicolau
- 0Buna ziua tuturor, mă poate ajuta cineva cu interpretarea testului Papanicolau
- 7Ajutati-ma!! pe testul PAP la celule scumoase imi scrie:Asc-us
- 0Interpretare test Papanicolau in mediu lichid
- 0Buna ziuă ma ajuta cineva cu descifrarea analizei frotiului
- 1Colposcopie si papanicolau
- 0Colposcopie -Displazie usoara
Mai multe informații despre: Displazia cervicala Testul Papanicolau testul babes papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: