HPV informatii specializate

16-02-2009
majesty983
Nu este medic/terapeut
majesty983
Buna ziua.Am niste intrebari pentru care nu am gasit raspunsuri clare, sau am gasit, dar foarte vag.Daca poate cineva sa imi raspunda concret la urmatoarele chestiuni, voi fi mult mai luminata in privinta bolii mele.
1.Din momentul, cand am descoperit ca sunt infectata cu HPV si prezint condilomatoza, am urmat tratament cu CONDILINE si podofilotoxina.Mi au disparut leziuni.
1. Cum sa il protejez pe partenerul meu de infectare si cand prezint eu riskul de contaminare?Atunci cand se manifesta CONDILOMATOZA? Sau oricand, din moment cand sunt purtatoare de virus?
2. Daca eu sunt sanatoasa din start si am un iubit. Inainte de a incepe viatza sexuala amindoi trecem analize de rutina, pentru a incepe viata sexuala sanatoasa. Eu aflu ca el are HPV...cum pot sa ma protejez? Sau trebuie sa aleg intre a ma contamina si a il lasa?
3. In sfarsit, poate cineva sa spuna CUM SE FACE TESTUL HPV la barbati si, daca frecventa acestui virus la femei este atat de mare, DE CE nu este introdus control obligatoriu PENTRU BARBATI anume pentru aceasta infectie...Barbatii nu prea stiu ca EI sunt transmitatori ai uneia dintre forme de cancer la femei. Si nu este vina LOR ca nu stiu, ci a noastra, a femeilor, ca NU VORBIM.
Acum nu mai prezint manifestari ale bolii, dar mi-a zis doctorul meu, ca nu exista cai de a preveni imbolnavirea...Sincer, din aceasta cauza nu pot sa imi permit sa incep o relatie, pentru ca ma simt responsabila pentru sanatatea acelui om, nu am dreptul sa il contaminez, astfel, posibil skimband viata unei alte femei, cu care respctivul mai poate fi..E ca un lant..
5 comentarii
0
16-02-2009, ora 17:47
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
http://www.treiursuleti.ro/forum/index.php?showtopic=7658&pid=162914&mode=threaded&start aici gasesti informatii bune.
- daca ai luat virusul de la partener, automat el are, chiar daca nu se manifesta si te poate reinfecta de cate ori aveti relatii sexuale neprotejate;
- virusul se manifesta pe fondul unei imunitati mai scazute;
- numai cu prezervativ te poti feri cel mai bine sa transmiti/iei;
-pentru analiza la barbati se poate recolta secretie de pe preput;
-intr-un cuplu, ambii, si femeia si barbatul trebuie sa fie responsabili si sa mearga la analize, nu sa descopere femeia ce a luat de la barbat si apoi sa se trateze ambii.
ESTI O FEMEIE DE BUN SIMT SI RESPONSABILA, FELICITARI!
(consulta-te cu un ginecolog cu rabdare, sa-ti dea toate informatiile)
Sanatate deplina!!!
0
16-02-2009, ora 19:03
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Da, bine zis, si bine ar fi daca toate fetele ar avea o parte din responsabilitatea ta. Din pacate e prea tarziu cand afla si poate fara sa stie a infectat cine stie cate persoane. De aceea prezervativul este sfant din acest punct de vedere.
Sfatul meu e sa stai o perioada singura pana stii ca esti vindecata si dupa aceea daca vei avea un partener, sexul sa fie intotdeauna protejat si de asemenea e datoria ta s-ai spui prin ce-ai trecut.
Si se poate , de ce nu, chiar el sa fie alt barbat infectat cu acest virus si sa ti-l transmita iar !!
Bine ai zis, e ca un lant ! Dar paza buna trece primejdia rea!
Iti doresc multa sanatate !
Ali
0
16-02-2009, ora 22:01
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Atat femeile cat si barbatii isi pot face analiza ptr HPV la Institutul Cantacuzino, din Bucuresti, la cabinetul "secretii genitale". Sunt sigura si in alte laboratoare si orase se poate face testul. Totul este sa vrei sa ajungi sa-l faci. Numai Bine!
0
17-02-2009, ora 11:14
majesty983
Nu este medic/terapeut
majesty983
Va multumesc frumos! Intr-adevar m-ati ajutat si mi-ati ridicat si moralul. Dar uitati in situatia in care sunt eu acum, urmeaza sa mai fac control, desi nu mai prezint boala si am prieten, care stie despre virusul meu.Il astept sa faca si el analize.Acum apar doua situatii, in care stiu cum ash putea sa ma comport corect.
1.El este sanatos.Bineiteles ne protejam cu prezervativ. Daca nu am condiloame pe piele, si ne protejam, nu il contaminez? Ca am inteles ca virusul este usor transmisibil chiar si cu prezervativ.
P.S. In cazul in care vrem sa facem un copil?Cum procedam?
2. Daca are si el virus, cum procedam si in cazul acesta?
Acestea cam mai sunt nelamuriri pe care le mai am...Inca odata va mutumesc frumos si sincer, intr-o tara unde oameni sunt foarte deschisi pentru ajutor, criza nu va dura mult.Sanatate!
0
24-02-2009, ora 15:27
ali39
Nu este medic/terapeut
ali39
Buna scumpa !
C-am problema pt mine la intrebarile tale in sensul ca totusi aici medicul e cel mai in masura sa iti de-a sfaturi pt k intr-adevar ai nevoie de ele !
Aliss
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •