cum se pot stabili radacinile HPV?
Acum cativa ani am fost infestata cu acest virus. Boala s-a manifestat doar extern, leziuni vaginale sau pe col nu au fost.De atunci am fost la foarte multi medici pt. a ma informa si am citit tot ce am putut despre acest virus ingrozindu-ma de fiecare data.Stiu ca este unul din factorii care favorizeaza cancerul de col si ca se poate transmite si dupa mai multi ani chiar si daca folosesti prezervativ cateodata.
Intrebarile mele sunt:
Tinand cont ca de atunci nu s-a mai manifestat, il pot totusi transmite?
Cum pot stabili daca este activ?
Anumite radacini sunt mai periculoase _am inteles_cum se poate afla radacina virusului?
Va multumesc foarte mult.
Intrebarile mele sunt:
Tinand cont ca de atunci nu s-a mai manifestat, il pot totusi transmite?
Cum pot stabili daca este activ?
Anumite radacini sunt mai periculoase _am inteles_cum se poate afla radacina virusului?
Va multumesc foarte mult.
2 comentarii
Ginecologul poate sa va recolteze o lama de la nivelul colului uterin, iar in anumite laboratoare de anatomo-patologie se poate face asa numita tipare virala, adica stabilirea tipului de tulpina, avand in vedere ca numai o serie de tulpini sunt cu risc. Avand in vedere ca nu au fost decat leziuni externe, e posibil ca virusul sa se fi eradicat complet. De obicei leziunile externe de tip papilomatos nu sunt produse de tulpini cu risc de malignizare; mai periculoase sunt tulpinile care determina cervicita cronica. Atunci se recomanda efectuarea mai des a testului Papanicolau, care indica gradul de risc al cervicitei, in functie de rezultat se poate face cauterizare sau conizatie.
Dupa efectuarea lamei si al testului Papanicolau, daca se exclude infectia acuta, se poate sa va vaccinati, intrucat exista vaccin impotriva tipurilor de virus papiloma periculoase. Se numeste Silgard (sau Gardasil in America). Desi pentru barbati infectia cu papilomavirus nu presupune riscuri, se poate vacina si partenerul.
Dupa efectuarea lamei si al testului Papanicolau, daca se exclude infectia acuta, se poate sa va vaccinati, intrucat exista vaccin impotriva tipurilor de virus papiloma periculoase. Se numeste Silgard (sau Gardasil in America). Desi pentru barbati infectia cu papilomavirus nu presupune riscuri, se poate vacina si partenerul.
Va multumesc foarte mult pt. raspuns.Daca mai puteti sa-mi acordati cateva minute: actualului partener ii pot transmite acest virus?imi este teama, nu as dori nimanui sa treaca printr-o boala venerica de acest gen si nici de altul;a fost singura care am avut-o si nu doresc sa periclitez sanatatea nimanui.
Multumiri.
Multumiri.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3sarcina pierduta, chiuretaj de doua ori... HPV?
- 3infectia HPV - o s-o am tot restul vietii si pot face cancer de col uterin?
- 3Condilomatoza - explicatii
- 4care teste diferentiaza tulpinile HPV?
- 3Cat de grav este, mai ales daca ar fi HPV? Poate sa fie cancer?
- 3HPV
- 0Vegetatii HPV - Va rog sa ma sfatuiti..
- 13HPV dupa 10 ani de relatie?
- 4Purtatoare hpv
- 1Lisil cu atipii HPV si condiloame
- 2HPV in gat - inseamna ca am cancer ?
- 5Posibil sa am Hpv oral?
- 8HPV 16, sotia are, eu nu!
- 3Urgenta!! Virusul HPV se vede la o lama obisnuita?
- 3Vreau sa stiu daca sunt infectat cu HPV?
- 0Test papanicolau hpv
- 1HPVDNA1 si HPVTSO
- 0HPV 66
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: