HIV/Sida
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie...
Acum 3 sapt am dat mana cu cineva care ar putea avea sau nu Hiv/Sida.
Dupa acel contact m-am spalat cu clor si sapun bine de tot... insa imediat dupa spalare am avut scaun.
Cum am probleme cu hemoroizii eu ud hartia ca sa nu ma doara cand sterg.
Atunci cand m-am sters, hartia fiind uda s-a rupt si m-am atins in zona fundului (probabil si in interior).
De 2 sapt am urmatoarele simptome:
- greata, dureri de cap, transpiratii noaptea nu excesive, amorteli ale mainilor tot noaptea, gura uscata, lipsa poftei de mancare.
- glezna piciorului drept umflata la 3 zile de la eveniment si desumflarea ei a avut loc la 2 sapt dupa...
Testul l-am facut dupa 2 sapt dar cred ca este prea curand din ce am citit. a iesit hiv 1 si 2 absent.
Sa-mi fac griji ???
Am urmatoarea situatie...
Acum 3 sapt am dat mana cu cineva care ar putea avea sau nu Hiv/Sida.
Dupa acel contact m-am spalat cu clor si sapun bine de tot... insa imediat dupa spalare am avut scaun.
Cum am probleme cu hemoroizii eu ud hartia ca sa nu ma doara cand sterg.
Atunci cand m-am sters, hartia fiind uda s-a rupt si m-am atins in zona fundului (probabil si in interior).
De 2 sapt am urmatoarele simptome:
- greata, dureri de cap, transpiratii noaptea nu excesive, amorteli ale mainilor tot noaptea, gura uscata, lipsa poftei de mancare.
- glezna piciorului drept umflata la 3 zile de la eveniment si desumflarea ei a avut loc la 2 sapt dupa...
Testul l-am facut dupa 2 sapt dar cred ca este prea curand din ce am citit. a iesit hiv 1 si 2 absent.
Sa-mi fac griji ???
3 comentarii
Tot la 2 sapt de la posibilul contact am avut mancarimi in zona pieptului unde m-am si scarpinat tare.
Mi-au ramas urme rosii si dupa aprox 4-5 zile au disparut ramanand doar 1-2 cojite acolo unde probabil am scarpinat mai tare...
Scuzati-ma am uitat sa adaug si acest lucru mai sus.
Mi-au ramas urme rosii si dupa aprox 4-5 zile au disparut ramanand doar 1-2 cojite acolo unde probabil am scarpinat mai tare...
Scuzati-ma am uitat sa adaug si acest lucru mai sus.
Prin stringere de mina, daca nu exista pe suprafetele de piele in contact nici o leziune recenta (singerinda) la subiectul bolnav si cel sanatos, nu se poate transmite virusul HIV, decit anecdotic.
Testul serologic de certitudine se poate face nu mai devreme de 6 luni.
Cu stima,
Dr. Corneliu DOBRE
Testul serologic de certitudine se poate face nu mai devreme de 6 luni.
Cu stima,
Dr. Corneliu DOBRE
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2hiv - ce alte teste ar trebui sa mai fac pt a fi sigura ca nu am fost contaminata?
- 2riscul de infectare cu HIV
- 6sifilis ori hiv
- 3M-am infectat cu HIV?
- 3test hiv
- 72test hiv
- 4Va rog, am nevoie de cateva sfaturi (de la persoane specializate daca se poate) HIV
- 1Testare HIV
- 0Testarea HIV - film
- 9Posibil BTS, oare sa fie HIV?
- 5HIV
- 13Posibilitate contactare HIV?? Va rog un raspuns.
- 6fobie hiv sau chiar infectie??
- 1Rezultat hiv
- 4Se poate lua HIV?
- 0Hiv prin briciul de la frizerie?
- 5Test hiv concludent? Posibila infectie?
- 1Sunt disperat - cat de posibil e sa fiu infectat cu hiv?
- 2E posibil sa am hiv
- 1Pareri de la persoane care au urmat tratamentul pentru HIV
Mai multe informații despre: infectia cu HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: