HIV Cum ia nastere? Nu cum se transmite, ca stiu.
Buna ziua,
Sa spunem ca aleg sa fac sex anal cu partenera mea, neprotejat, amandoi avem analizele la zi si suntem sanatosi sexual. Exista posibilitatea sa ne transmitem unul altuia virusul HIV sau Sifilis? Avand in vedere faptul ca nu avem relatii extraconjugale si suntem sanatosi? Cum ia nastere virusul HIV, exista o combinatie de microbi rezultata din contactul sexual care sa faciliteze aparitia acestui virus?
Sa spunem ca aleg sa fac sex anal cu partenera mea, neprotejat, amandoi avem analizele la zi si suntem sanatosi sexual. Exista posibilitatea sa ne transmitem unul altuia virusul HIV sau Sifilis? Avand in vedere faptul ca nu avem relatii extraconjugale si suntem sanatosi? Cum ia nastere virusul HIV, exista o combinatie de microbi rezultata din contactul sexual care sa faciliteze aparitia acestui virus?
5 comentarii
Spune-i mai bine sa faca o clisma inainte, daca nu vrei sa risti.
In urma sexulul anal se produc fisuri anale si hemoroizi, extrem de greu de tratat si care provoaca dureri foarte mari. Nu va recomand!
Draga Andrei, cu tot respectul pentru tine dovedesti ca nu ai nici cele mai mici informatii despre corpul uman, sex etc. Drept care iti recomand sa mai amani inceperea vietii sexuale caci s-ar putea sa te expui unor situatii neplacute si nesanatoase. Iar sexul anal sa-l lasi pe mai tarziu, pe foarte tarziu.
HIV, HPV, Sifilis si alte boli cu transmitere sexuala (dar se transmit si pe alte cai) sunt cauzate de virusi, bacterii, microbi etc. care exista in natura, nu-i face nimeni. Se pot transmite doar prin schimb de fluide (saliva, sange, sperma etc.) cu o persoana infectate sau cu fluide provenind de la o persoana infectata. Combinatia a doi microbi nu produce un virus.
Unele BTS au moduri specifice de a se transmite, pentru ca sunt adaptate anumitor cai de intrare in organism. Spre exemplu, s-a constatat ca HIV intra mai usor in organism prin intermediul mucoasei anale, mai putin prin contact genital si mai greu prin contact oral.
Pentru HPV nici macar nu este nevoie de contact sexual, se poate transmite prin atingere. Sifilis se poate lua si de pe suprafete pe care se afla fluidele unei persoane infectate etc.
Pe de alta parte, avand in vedere ca anusul nu a fost proiectat pentru sex, este nevoie de masuri speciale de igiena si protectie pentru actul sexual anal. Daca aceste masuri nu sunt luate exista risc de imbolnavire chiar daca ambele persoane sunt sanatoase, caci anusul gazduieste multe bacterii care pot provoca imbolnaviri.
Protectia, prin utilizarea prezervativului este esentiala. Daca partenerii sunt sanatosi asta nu inseamna ca nu exista risc de sarcina sau de imbolnavire, asa cum este cazul sexului anal.
HIV, HPV, Sifilis si alte boli cu transmitere sexuala (dar se transmit si pe alte cai) sunt cauzate de virusi, bacterii, microbi etc. care exista in natura, nu-i face nimeni. Se pot transmite doar prin schimb de fluide (saliva, sange, sperma etc.) cu o persoana infectate sau cu fluide provenind de la o persoana infectata. Combinatia a doi microbi nu produce un virus.
Unele BTS au moduri specifice de a se transmite, pentru ca sunt adaptate anumitor cai de intrare in organism. Spre exemplu, s-a constatat ca HIV intra mai usor in organism prin intermediul mucoasei anale, mai putin prin contact genital si mai greu prin contact oral.
Pentru HPV nici macar nu este nevoie de contact sexual, se poate transmite prin atingere. Sifilis se poate lua si de pe suprafete pe care se afla fluidele unei persoane infectate etc.
Pe de alta parte, avand in vedere ca anusul nu a fost proiectat pentru sex, este nevoie de masuri speciale de igiena si protectie pentru actul sexual anal. Daca aceste masuri nu sunt luate exista risc de imbolnavire chiar daca ambele persoane sunt sanatoase, caci anusul gazduieste multe bacterii care pot provoca imbolnaviri.
Protectia, prin utilizarea prezervativului este esentiala. Daca partenerii sunt sanatosi asta nu inseamna ca nu exista risc de sarcina sau de imbolnavire, asa cum este cazul sexului anal.
Ok, am inteles, deci acesti virusi exista deja in natura nu se formeaza intr.un anume fel. Asta eram curios. Mai am o curiozitate, ca tot v.am prins.Daca un om nu se igienizeaza in zonele intime si atinge cu organul sexual niste lenjerie intima murdara, poate sa contacteze o boala cu ts, grava, nu cea care se poate trata? Sau exclusiv aceste boli apar numai in urma contactului sexual, schimbului de fluide etc?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6rezultat test hiv
- 2Contact neprotejat: care este riscul?
- 24Sex anal cu un lubrifiant de senzatie
- 4sex anal - avamtaje/dezavantaje
- 4Sex anal fara prezervativ! O asa mare problema?
- 2Virusul HIV
- 5iubitul meu are o mare fantezie: sexul anal
- 4Intrebare legata de virusul HIV
- 5Disperat, aproape am decazut mintal; am luat boala (HIV) de la ea?
- 3Posibila infectare Hiv / Sida?
- 5am hiv sau.. ?
- 3Infectie hiv ?
- 7Hemoroizi sau fisura anala?
- 2Sarcina ??? Urgent va rog raspundeti mi !!
- 2Posibil HIV?
- 2Hiv? test de generația a 4a dupa 12 zile rezultat negativ
- 4Nu vad cu 1 ochi deloc.. E de la hiv...
- 0Posibila infecție hiv
- 4HIV sau paranoia? help!
- 1Pareri de la persoane care au urmat tratamentul pentru HIV
Mai multe informații despre: Sexul anal infectia cu HIV
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: