Hipoacuzie, Tinnitus si Otomastoidita
Am hipoacuzie la urechea dreapta de cand ma stiu. De vreo 10 ani am si tinnitus la ambele urechi. Deoarece mi se pare ca zgomotul din urechi a crescut, anul acesta am facut un CT cranio-cerebral la care s-au gasit:
- Lipsa pneumatizarii mastoidei drepte. Secretii lichidiene cu bule de gaz la nivelul urechii medii drepte extinse prin aditus-ad-antrum carte antrumul mastoidian.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang.
- Cateva celule etmoidale cu mucoasa ingrosata.
- Hipoplazia sinusurilor frontale.
- Trunchi cerebral, fosa posterioara, sistem ventricular, emisfere cerebrale, cu aspect CT normal.
- Fara elemente de semiologie CT sugestive pentru hemoragie subarahnoidiana, hematoam intra- sau extranevraxial.
- Structurile liniei mediene situate in planul de simetrie al capului.
Concluzie CT:
- Otomastoidita dreapta.
- Sinuzita etmoidala.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang si absenta pneumatizarii mastoidei drepte.
Am fost indrumat mai departe spre ORL.
Ce-mi puteti spune despre diagnosticul acesta ? E grav, nu e grav ? Trebuie sa iau masuri urgente sau o mai duc asa mult si bine ?
O zi buna.
- Lipsa pneumatizarii mastoidei drepte. Secretii lichidiene cu bule de gaz la nivelul urechii medii drepte extinse prin aditus-ad-antrum carte antrumul mastoidian.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang.
- Cateva celule etmoidale cu mucoasa ingrosata.
- Trunchi cerebral, fosa posterioara, sistem ventricular, emisfere cerebrale, cu aspect CT normal.
- Fara elemente de semiologie CT sugestive pentru hemoragie subarahnoidiana, hematoam intra- sau extranevraxial.
- Structurile liniei mediene situate in planul de simetrie al capului.
Concluzie CT:
- Otomastoidita dreapta.
- Sinuzita etmoidala.
- Hiperpneumatizarea osului temporal stang si absenta pneumatizarii mastoidei drepte.
Am fost indrumat mai departe spre ORL.
Ce-mi puteti spune despre diagnosticul acesta ? E grav, nu e grav ? Trebuie sa iau masuri urgente sau o mai duc asa mult si bine ?
O zi buna.
7 comentarii
da o internare in clinica ORL oras universitar e obligatoriu
acoo medicii o sa spuna ce pot sa mai salveze din ureche
fiindca cu cat mai tarziu te.ai adresat..cu atat mia multe complicatii tre sa astepti
acoo medicii o sa spuna ce pot sa mai salveze din ureche
fiindca cu cat mai tarziu te.ai adresat..cu atat mia multe complicatii tre sa astepti
Multumesc domnule Dr. Flueraru pentru raspunsul Dvs. prompt si calificat. De altfel, va multumesc pentru tot ce faceti pe acest site de internet raspunzand nevoilor pacientilor intr-o masura asa de mare.
Va doresc
O zi buna!
Va doresc
O zi buna!
Buna domnule dr.Flueraru, din data de 02.12.2019 am inceput brusc sa aud un tiuit de frecventa inalta in cap, audiometriile sunt bune, la neurologie totul a iesit bine, la orl totul e ok, iau betaserc, memogink, milgama si zinc, am facut CT nativ nu a iesit nimic, am facut RMN fara soluție de contrast aici a apărut un chist thornwald, o sinuzita cronica in rest totul ok, însă am dat rezultatul RMN si altui doctor radiolog care ki a zis ca sunt suspect de otomastoidita cronica însă eu înafară de tinitus nu am alt simptom, am mers din nou la alt medic ORL iar acesta a infirmat că aș avea otomastoidita, urmează să fac un CT cerebral cu substanta de contrast, precizez faptul că pe rmn se vede lângă cerebel un punct alb care inițial nu a fost văzut de primii medici orl iștii la care am fost si nici de către medicul neurolog.
Mai mentionez faptul că în ziua în care a apărut sunet in cap, înainte cu 2 ore am cazut pe spate in timpul unui meci de fotbal, totodată am avut si o perioada stresanta la serviciu.
De asemenea in momentul in care mișc maxilaru din stanga in dreapta se amplifica sunetul in urechea dreapta, totodată aceasta amplificare apare si cand apas in zona urechii drepte, as putea sa va trimit fotografii cu rezultatul RMN si rezultatele analizelor pe unde am fost ca sa imi spuneti ce as putea sa am, va multumesc!
Mai mentionez faptul că în ziua în care a apărut sunet in cap, înainte cu 2 ore am cazut pe spate in timpul unui meci de fotbal, totodată am avut si o perioada stresanta la serviciu.
De asemenea in momentul in care mișc maxilaru din stanga in dreapta se amplifica sunetul in urechea dreapta, totodată aceasta amplificare apare si cand apas in zona urechii drepte, as putea sa va trimit fotografii cu rezultatul RMN si rezultatele analizelor pe unde am fost ca sa imi spuneti ce as putea sa am, va multumesc!
fvaleriu pe hotmai com
Imi scrieti va rog adresa completă, multumesc!
Am reusit sa va trimit pe fvaleriu@hotmail.com
nu am scris complet fiindca detinatorii sitului..deobcei stergeau aceste informatii
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23tinitus de 7 ani
- 5in primavara anului trecut am suferit o hipoacuzie brusc instalata la urechea dreapta
- 3Auz scazut la urechea dreapta - Debut brusc
- 1Hipoacuzia
- 5Tinnitus dupa extractie molari
- 4Am urechiile infundate si nu mai aud
- 4calcifierea oscioarelor urechii medii si pierdere de auz
- 1hipoacuzie
- 3tinitus, dureri de cap sub forma de intepaturi sau usturime
- 5dupa otomastoidita, imi curg ambele urechi
- 3scaderea auzului la copil 5 ani
- 19Agravare tinitus
- 1Dureri de cap, tinitus noaptea
- 8Otita+tinnitus
- 1Tinitus, pocnituri ureche
- 6Ameteli, tinitus, dureri de cap
- 1Hipoacuzie de transmisiei bilaterala (ușoară)
- 2Pierdere de auz
Mai multe informații despre: Hipoacuzia Tinitus otomastoidita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: