Tinitus si ameteli

31-01-2023
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Buna ziua,
de sase luni de zile sufar de tinitus ureche stanga si ameteli gen instabilitate. Ametelile sunt usoare, gen parca as calca pe nori si sunt de cateva ori pe zi.
Ce ma inebuneste este zgomotul din urechea stanga, la inceput a fost ca si cum as auzi un rau turbulent sau ca si cum ar circula apa cu putere printr-o teava iar acum de 2 saptamani pe langa acest sunet de care am spus mai am bubuituri, vibratii si tiuit (acesta nu e tot timpul, cand apare mi se infunda si urechile ). Pe langa acestea mai presiune in cap si urechi.
De cativa ani sufar si de hipoacuzie neurosensoriala bilaterală.
Analize, investigatii, tot ce era necesar am facut.
Zilele trecute am mai facut un RMN cap, al 2-lea, de data asta angio Rmn si mi s-a descopeŕit : Contactul nervilor vasculari in zona entry/exit route cu nervul vestibulocohlear stanga.
Ar putea fi asta cauza acestor acufene ingrizitoare si a ametelilor ?
Vibratia si bubuiturile, ma omoara.
Am primit trimitere la Neurochirurgie in urma rezultatului, dar programare am reusit sa fac abia in luna martie.

Multumesc.
5 comentarii
0
31-01-2023, ora 19:09
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sexul. Înălțimea. Câte kg aveti?
Cunoașteți faptul ca sângele care oxigenează Creierul și nervul auditiv trebuie sa fie fluid. Sa circule ușor??
Și asta depinde de cele 3 mese mici corecte pe zi. Hidratarea cu apa și ceaiuri..
Depinde de starea intestinelor și ficatului??
1
31-01-2023, ora 20:38
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Varsta 43 ani, femeie, 1, 74 cm inaltime si 70 kg. De cateva luni mananc sanatos, mese mici si dese, ma hidratez corespunzator zic, am adoptat un regim de viata sanatos.
Nu beau cafea, alcool si nu fumez.
Poate fi acest contact nervo -vascular descoperit la RMN cauza acestor acufene care ma chinuie si a ametelilor?
Multumesc.
0
01-02-2023, ora 16:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
contactul...nervo vascular e acolo de la nastere
daca nu era ficat gras si alimentatie incorecta care sa ingroase peretele vaselor sangvine...care sa faca un sange gros, vascos.. cu cresterea tensiunii.. nu apareau aceste simptome
acum cu acest regim coprect.. Plus un tratament corect vasodilatator. trebuie sa asteptati..sa mai dati 10 kg jos de pe abdomen..si atunci o sa treaca si ametelile
0
01-02-2023, ora 22:24
ELI79
Nu este medic/terapeut
ELI79
Va multumesc mult pt raspuns d-le doctor.
Ce tratament mi-ati recomanda dvs. ?
Pana acum am luat Betaserc, Ginko Biloba si complex de vitamine B.
0
02-02-2023, ora 16:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Tratament la Gastrologie
Pt a da jos. Kg..
A îmbunătăți calitatea sangelui
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.