Hipoacuzie mixta bilaterală copil
Deoarece băiatul meu de 4 ani și jumatate se plângea că nu aude bine l-am programat la un consult audiologic. Timpanograma a iesit de tip C la ambele urechi. Din rezultatele audiogramei mi s-a spus că ar fi afectată si urechea internă el având hipoacuzie mixta bilaterală moderata. La nastere nu s-a făcut testarea auditiva deoarece spitalul nu dispunea la momentul respectiv de aparatură. Precizez ca otita a avut o singură dată pe la vreo 3 ani, în rest raceli relativ usoare care nu au necesitat tratament cu antibiotic. Oare va fi nevoie sa poarte proteze auditive? Exista vreo sansa sa se remedieze cu tratament?
Va multumesc
Va multumesc
3 comentarii
Oare va fi nevoie sa poarte proteze auditive?
credeti ca este o intrebare corecta ?/ pusa unor medici care NU au vazut copilul???
corect.. puteti merge la un alt cabinet ORL.. unde sa repete timpanograma si audiograma (in momentul cand copilul NU este racit, nu are nasul infundat si gatul iritat)
credeti ca este o intrebare corecta ?/ pusa unor medici care NU au vazut copilul???
corect.. puteti merge la un alt cabinet ORL.. unde sa repete timpanograma si audiograma (in momentul cand copilul NU este racit, nu are nasul infundat si gatul iritat)
Audiograma este un test subiectiv. Parera copilului dvs de 4 ani… in plus este si lichid/ sau depresurizate… deci corectati nasul, scapati de secretii, si dupa curbs A, refaceti audiograma mai ales vocala si apoi tonala si alte teste obiective…
Va multumesc mult ca v-ati facut timp sa imi răspundeți! A primit deocamdata tratament pentru otita seroasa cu nurofen, olynth si flixotide. Peste 10 zile avem programare si la spitalul de pediatrie din cluj pentru teste mai amănunțite pentru a vedea dacă si cat de afectat este nervul auditiv.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Auz scazut la urechea dreapta - Debut brusc
- 7hipoacuzia la nou-nascuti
- 3am oarecare probleme cu auzul
- 4ce sa fac ca sa mi recapat auzul?
- 1Hipoacuzia
- 4probleme cu auzul
- 5mi-a iesit reflex stipedian absent urechea stanga, tinitus, hipoacuzie.
- 4calcifierea oscioarelor urechii medii si pierdere de auz
- 3hipoacuzie neurosenzoriala
- 0hipoacuzie la fetita de 4 luni
- 4Hipoacuzie bilaterala...
- 2hipoacuzie de perceptie usoara
- 10Hipoacuzie neorosenzoriala bilaterala medie
- 3scaderea auzului la copil 5 ani
- 5fetita de 3 ani, nu mai aude bine
- 10Hipoacuzie mixta bilaterala de transmisie
- 1Hipoacuzie medie
- 6Hipoacuzie brusc instalata si vertij
- 3Am fost diagnosticat cu hipoacuzie și otita seroasa