Pierdere de auz
Buna ziua,
Am un cbct facut la urechea stanga, cea la care am si probleme de auz.
Mentionez ca pierderea de auz este de aproape 50%, si am descoperit-o acum 8 ani.
De atunci si pana acum, chiar si cu pierderea de auz, m-am descurcat cat se poate de bine, medicii de la acea vreme spunandu-mi ca auzul nu o sa isi mai revina, ca nu am ce face…
Ideea este ca intre timp mi-a aparut si tinitusul de 2 ani de zile care ma face sa mai pierd din acuitatea auditiva si nu ma mai pot descurca ca inainte, si de aici si investigatiile amanuntite pe care am inceput sa le fac DIN NOU.
Mentionez ca nervul de la ureche nu este afectat.
Analiza descrie urmatoarele:
Examenul cbct analizat in reconstructii axiale coronare, sagitale si ale v-ului osicular de 0, 6 mm evidentiaza:
Arie de fibroza non colesteatomatoasa a casei timpanului, cu ingrosare si usoara lateralizare a fetei superficiale a membranei timpanice, in timp ce fata profunda are o zona inflamatorie solitara, la lantul osicular, printr-o fină banda de fibroză, care se ataseaza la portiunea descendenta a nicovalei, fara osteoliza lantului osicular, sugerand o fibroza sechelara postotita cronica.
Cohlee fara calcificari post inflamatorii, cu diametru si aspect normal.
Nu exista malformatii vestibulare asociate. Celulele mastoidiene sunt unele normal aerate, si doar cateva cu reactie inflamatorie sechelara.
Canalele semicirculare, fereastra rotunda si ovala sunt normale bilateral.
Nu exista dilatatii de apeduct cohlear sau vestibular. CAI are un diametru de 0, 4cm.
Concluzii: - arie de fibroza sechelara post otita evidenta in casa timpanica cu lateralizarea si ingrosarea fetei profunde a casei timpanului.
Ca si concluzie nu pare a fi otoscleroza, dar e ceva asemanator, o fibroza ramasa, care nu permite sunetului sa ajunga unde trebuie, si de aici aceasta hipoacuzie.
Neavand nici reflex stapedian pe timpanograma, domnul dr m-a sfatuit sa merg sa verific mai amanuntit, ca poate fi vorba si de o otoscleroza.
Din experienta dvs, crdeti ca se poate opera ce am eu, ?
E posibil ca tinitusul sa fie si rezultatul problemei ce o am?
Am un cbct facut la urechea stanga, cea la care am si probleme de auz.
Mentionez ca pierderea de auz este de aproape 50%, si am descoperit-o acum 8 ani.
De atunci si pana acum, chiar si cu pierderea de auz, m-am descurcat cat se poate de bine, medicii de la acea vreme spunandu-mi ca auzul nu o sa isi mai revina, ca nu am ce face…
Ideea este ca intre timp mi-a aparut si tinitusul de 2 ani de zile care ma face sa mai pierd din acuitatea auditiva si nu ma mai pot descurca ca inainte, si de aici si investigatiile amanuntite pe care am inceput sa le fac DIN NOU.
Mentionez ca nervul de la ureche nu este afectat.
Analiza descrie urmatoarele:
Examenul cbct analizat in reconstructii axiale coronare, sagitale si ale v-ului osicular de 0, 6 mm evidentiaza:
Arie de fibroza non colesteatomatoasa a casei timpanului, cu ingrosare si usoara lateralizare a fetei superficiale a membranei timpanice, in timp ce fata profunda are o zona inflamatorie solitara, la lantul osicular, printr-o fină banda de fibroză, care se ataseaza la portiunea descendenta a nicovalei, fara osteoliza lantului osicular, sugerand o fibroza sechelara postotita cronica.
Cohlee fara calcificari post inflamatorii, cu diametru si aspect normal.
Nu exista malformatii vestibulare asociate. Celulele mastoidiene sunt unele normal aerate, si doar cateva cu reactie inflamatorie sechelara.
Canalele semicirculare, fereastra rotunda si ovala sunt normale bilateral.
Nu exista dilatatii de apeduct cohlear sau vestibular. CAI are un diametru de 0, 4cm.
Concluzii: - arie de fibroza sechelara post otita evidenta in casa timpanica cu lateralizarea si ingrosarea fetei profunde a casei timpanului.
Ca si concluzie nu pare a fi otoscleroza, dar e ceva asemanator, o fibroza ramasa, care nu permite sunetului sa ajunga unde trebuie, si de aici aceasta hipoacuzie.
Neavand nici reflex stapedian pe timpanograma, domnul dr m-a sfatuit sa merg sa verific mai amanuntit, ca poate fi vorba si de o otoscleroza.
Din experienta dvs, crdeti ca se poate opera ce am eu, ?
E posibil ca tinitusul sa fie si rezultatul problemei ce o am?
2 comentarii
Tinitus ul de frecventa joasa e de la urechea medie
Tinitus ul de frecventa înalta e de la circulația cerebrala dificitara
Cât despre Operatie
Trebuie mers în clinica Orl.. Spital universitar
Medicul chirurg orl.. După ce vede. Urechea la microscop
Audiograma și acest ct
O sa spună dacă își asuma riscul sa opereze din ce rezultate așteaptă de la operatie
Tinitus ul de frecventa înalta e de la circulația cerebrala dificitara
Cât despre Operatie
Trebuie mers în clinica Orl.. Spital universitar
Medicul chirurg orl.. După ce vede. Urechea la microscop
Audiograma și acest ct
O sa spună dacă își asuma riscul sa opereze din ce rezultate așteaptă de la operatie
Tinitusul oscileaza.
Are zile cand e foarte tare de abia reusesc sa inteleg ce e in jurul meu, si zile in care e ls un nivel redus, tot il
aud dar nu ma deranjeaza…
Are zile cand e foarte tare de abia reusesc sa inteleg ce e in jurul meu, si zile in care e ls un nivel redus, tot il
aud dar nu ma deranjeaza…
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23tinitus de 7 ani
- 25hipoacuzie de transmisie
- 5hipoacuzie la conducatorul auto (amator)
- 6De cand ma stiu am avut dureri ale urechilor.. acum am o hipoacuzie la urechea dreapta
- 140Spondiloza cervicala?
- 3hipoacuzie
- 2Acupunctura -in tratamentul hipoacuziei.
- 5mi-a iesit reflex stipedian absent urechea stanga, tinitus, hipoacuzie.
- 2probleme de auz la baietel de 4 ani
- 3Tinitus urechea stanga
- 5Hipoacuzie bilaterala
- 6o afectiune a aparut in urma cu 12 ani.. tinitus?!
- 13Hipoacuzie neurosenzoriala
- 2Intrebari despre tinitus
- 1Hipoacuzie neurozensorială severa progresivă
- 8Otita+tinnitus
- 1Rezultat RMN ureche interna
- 6Hipoacuzie brusc instalata si vertij
- 3Hipoacuzie, catar tubar
- 6Ameteli, tinitus, dureri de cap
Mai multe informații despre: Hipoacuzia Tinitus pierderea auzului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: