hipoacuzie dar NU definitiva
As dori o solutie-idee legat de pierderea spontana [ peste noapte ] a auzului la urechea dreapta; nu complet dar in mare masura. Am consultat 7 medici si am urmat tot atatea variante de tratament; fara rezultat insa. Cel mai mult ma deranjeaza faptul ca pot sa FAC sa aud [ deci nu poate fi ceva definitiv pierdut ] doar ca nu pot mentine procedeul ;
Practic in doua situatii auzul revine aproape la 100%, si anume:
1. Daca ma tin de nas si creez presiune, aud un fel de clic si urechea se deschide si aud :
din pacate nu pot sa-mi tin respiratia prea mult timp
2. Daca merg la munte [ am fost la Balea Lac ] iarasi, pe masura ce urc incep sa aud
In plus cand scade presiunea atmosferica [ nu la munte ci acasa la Oradea ] se petrece acelasi lucru, aud mai bine si viceversa, cand presiunea atmosferica e mare sau in crestere simt cum aud din ce in ce mai putin.
Imi cer scuze daca am scris prea mult si va multumesc pentru amabilitate.
Practic in doua situatii auzul revine aproape la 100%, si anume:
1. Daca ma tin de nas si creez presiune, aud un fel de clic si urechea se deschide si aud :
din pacate nu pot sa-mi tin respiratia prea mult timp
2. Daca merg la munte [ am fost la Balea Lac ] iarasi, pe masura ce urc incep sa aud
In plus cand scade presiunea atmosferica [ nu la munte ci acasa la Oradea ] se petrece acelasi lucru, aud mai bine si viceversa, cand presiunea atmosferica e mare sau in crestere simt cum aud din ce in ce mai putin.
Imi cer scuze daca am scris prea mult si va multumesc pentru amabilitate.
5 comentarii
1 cred ca este vorba despre un CATAR TUBAR sau OTITA SEROASA
gasesti multe sfaturi pe forum
2 cauza acestor probleme este nasul si problemele din rinofarnge, faringe.. care se pot extinde pana la trompa lui Eustache
clarifica la ORL.. ce e de facut in nas..si pentru faringe evita tot ce tine de acidulat, citric, acru...
gasesti multe sfaturi pe forum
2 cauza acestor probleme este nasul si problemele din rinofarnge, faringe.. care se pot extinde pana la trompa lui Eustache
clarifica la ORL.. ce e de facut in nas..si pentru faringe evita tot ce tine de acidulat, citric, acru...
In primul rand vreau sa va multumesc pentru sfaturile si amabilitatea dumneavoastra.
Cred de asemenea ca ar fi trebuit sa precizez [ si imi cer scuze ca n-am facut-o ] si tratamentele pe care le-am urmat si anume:
- magnetoterapie + medicatie : fara efect
- incizie in timpan cu redeschidere repetata [ suspect de otita seroasa ] : nu s-a confirmat diagnosticul DAR dupa cam 2 zile
timp de vreo 5 minute, in mod spontan urechea "s-a deschis"si am auzit la un nivel al frecventelor inalte fantastic.
- 3 ani mai tarziu tot incizie in timpan de data aceasta cu montare tub de dren timp de o luna : [ aceeasi suspiciune de
otita seroasa, tot neconfirmata ] : de data asta, la 48 de ore de la montarea tubului, din nou am inceput sa aud spontan
practic de la ora 13:04 pana seara tarziu la culcare. Chiar am crezut ca totul a revenit la normal, dar dimineata n-a mai
vrut sa functioneze
Precizez ca nu au existat [ nu mi s-au solicitat ] nici un fel de analize gen CT, RMN sau alte investigatii.
Cred de asemenea ca ar fi trebuit sa precizez [ si imi cer scuze ca n-am facut-o ] si tratamentele pe care le-am urmat si anume:
- magnetoterapie + medicatie : fara efect
- incizie in timpan cu redeschidere repetata [ suspect de otita seroasa ] : nu s-a confirmat diagnosticul DAR dupa cam 2 zile
timp de vreo 5 minute, in mod spontan urechea "s-a deschis"si am auzit la un nivel al frecventelor inalte fantastic.
- 3 ani mai tarziu tot incizie in timpan de data aceasta cu montare tub de dren timp de o luna : [ aceeasi suspiciune de
otita seroasa, tot neconfirmata ] : de data asta, la 48 de ore de la montarea tubului, din nou am inceput sa aud spontan
practic de la ora 13:04 pana seara tarziu la culcare. Chiar am crezut ca totul a revenit la normal, dar dimineata n-a mai
vrut sa functioneze
Precizez ca nu au existat [ nu mi s-au solicitat ] nici un fel de analize gen CT, RMN sau alte investigatii.
in tot acest timp nu ati facut nici o audiograma [se vede cat de scazut e auzul] si nici timpanograma [sa se confirme daca este lichid dupa timpan].??.nu ati scris nimic despre ele...
Am si uitat sa mentionez de cate audiograme am facut si parca si o impedantmetrie.
Ultima data in 2011 am facut testul de audiometrie in 2 moduri ;
- odata normal, cum il face toata lumea
- si a doua oara dupa ce m-am tinut de nas si am creat presiune si am ramas intentionat cu capul in jos.
Rezultatele au fost semnificativ diferite in sensul ca la procedura clasica rezulta o diferenta mare de tot intre urechi
pe cand in modul al doilea [ mai ciudat dar evident mai practic ] diferentele intre urechi nu erau majore, desi a rezultat
evident ca dreapta nu lucreaza corespunzator.
Abia dupa ce medicul a vazut aceste rezultate a parut convins ca "nu vorbesc prostii" si mi-a propus internare in spital:
doar ca mi s-a parut ca intr-un fel ii fortasem mana, ca sa spun asa si am refuzat; poate ca am gresit dar mi s-a parut
atunci si mi se pare si acum ca e greu acceptabil sa ai incredere in cineva care nu pare sa aiba el insusi incredere in el ;
Spunand asta nu incerc sa-i aduc acuze ci doar sa-mi explic propria mea reactie;
De fapt a mai existat o situatie [ anterioara, alt medic ] care extrem de expeditiv mi-a spus camb asa: Iei pastilele aste, probabil n-o sa-ti foloseasca, si vii si te tai ! Evident ca dus am fost...
Ultima data in 2011 am facut testul de audiometrie in 2 moduri ;
- odata normal, cum il face toata lumea
- si a doua oara dupa ce m-am tinut de nas si am creat presiune si am ramas intentionat cu capul in jos.
Rezultatele au fost semnificativ diferite in sensul ca la procedura clasica rezulta o diferenta mare de tot intre urechi
pe cand in modul al doilea [ mai ciudat dar evident mai practic ] diferentele intre urechi nu erau majore, desi a rezultat
evident ca dreapta nu lucreaza corespunzator.
Abia dupa ce medicul a vazut aceste rezultate a parut convins ca "nu vorbesc prostii" si mi-a propus internare in spital:
doar ca mi s-a parut ca intr-un fel ii fortasem mana, ca sa spun asa si am refuzat; poate ca am gresit dar mi s-a parut
atunci si mi se pare si acum ca e greu acceptabil sa ai incredere in cineva care nu pare sa aiba el insusi incredere in el ;
Spunand asta nu incerc sa-i aduc acuze ci doar sa-mi explic propria mea reactie;
De fapt a mai existat o situatie [ anterioara, alt medic ] care extrem de expeditiv mi-a spus camb asa: Iei pastilele aste, probabil n-o sa-ti foloseasca, si vii si te tai ! Evident ca dus am fost...
si eu am fost pe la 6 medici orl intr-un singur an [asa ca inteleg perfect prin ce treceti]...daca sunt sanse sa se mai remedieze ceva..sunt totusi si medici buni care se ocupa de pacienti...domnul doctor FVALERIU mi-a raspuns mereu indiferent de cat de ciudata mi-a fost intrebarea... eu nu mai am sanse sa aud [sunt operata de 2 ori la diferenta de 11 ani ]..dar poate la dumneavoastra nu e prea tarziu..pe forum sunt multe sfaturi date de acest doctor care sunt utile [legate in special de otita seroasa]..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25hipoacuzie de transmisie
- 3fiica mea in varsta de 11 ani are probleme cu auzul
- 4auz slabit
- 3Auz scazut la urechea dreapta - Debut brusc
- 7hipoacuzia la nou-nascuti
- 3am oarecare probleme cu auzul
- 11hipoacuzie bilaterala
- 2hipoacuzie?
- 5Domnului Doctor am hipoacuzie
- 7Hipoacuzie mixta la ambele urechi
- 0Hipoacuzie urechea stanga