Hipoacuzie, catar tubar
Buna ziua,
Precizez ca nu aud cu urechea dreapta de mult timp (25 ani), am facut investigatii din care a rezultat ca nervul audutiv e afectat si nu mai e nimic de facut.
Auzeam bine cu urechea stanga si nu ma deranja prea tare ca nu aud cu dreapta.
In urma cu vreo luna jumatate a inceput urechea stanga sa se infunde, nu permanent, cand infundata cand desfundata. Apoi dintr-o data am simtit ca nu mai aud bine. Am fost la consult ORL si mi s-a spus ca am CATAR TUBAR si mi-a prescris DEXAMETAZONA SI BIXTONIM. Dupa o saptamana de tratament situatia era si mai rea, aveam presiune foarte mare in urechi, auz diminuat. Mi-a prescris atunci AUGUMENTIN si NASONEX pentru 7 zile. Nici acest tratament nu a avut efectul dorit. Situatia mea era la fel de rea. Am fost apoi la alt medic ORL, i-am explicat situatia si a zis sa incercam alt tratament. Mi-a prescris TAGREMIN, MIG400, MILGAMA si ENTEROL. Presiune din urechi s-a diminuat, le simt infundate mai rar dar problema cu auzul nu s-a rezolvat. Nu aud de exemnplu daca se vorbeste mai incet, daca e mediu zgomotos, iar zgomotul ma deranjaza foarte rau. mai ales televizorul.
Am facut audiograma, timpanograma, CT. Auzul la urechea stanga este la 35db, CT normal, diagnosticul fiind hipoacuzie neurosenzoriala. Mi s-a recomandat aparat auditiv. Am totusi o nelamurire, cum la telefon aud foarte bine ?
Simt ca timpanul stang parca clipoceste. Am observat din intamplare ca daca misc rapid capul stanga - dreapta ( ca si cand faci semn de Nu-Nu) in urechea stanga se aude ceva ca o vibratie, ca un ecou. Oare de ce ?
Precizez ca nu aud cu urechea dreapta de mult timp (25 ani), am facut investigatii din care a rezultat ca nervul audutiv e afectat si nu mai e nimic de facut.
Auzeam bine cu urechea stanga si nu ma deranja prea tare ca nu aud cu dreapta.
In urma cu vreo luna jumatate a inceput urechea stanga sa se infunde, nu permanent, cand infundata cand desfundata. Apoi dintr-o data am simtit ca nu mai aud bine. Am fost la consult ORL si mi s-a spus ca am CATAR TUBAR si mi-a prescris DEXAMETAZONA SI BIXTONIM. Dupa o saptamana de tratament situatia era si mai rea, aveam presiune foarte mare in urechi, auz diminuat. Mi-a prescris atunci AUGUMENTIN si NASONEX pentru 7 zile. Nici acest tratament nu a avut efectul dorit. Situatia mea era la fel de rea. Am fost apoi la alt medic ORL, i-am explicat situatia si a zis sa incercam alt tratament. Mi-a prescris TAGREMIN, MIG400, MILGAMA si ENTEROL. Presiune din urechi s-a diminuat, le simt infundate mai rar dar problema cu auzul nu s-a rezolvat. Nu aud de exemnplu daca se vorbeste mai incet, daca e mediu zgomotos, iar zgomotul ma deranjaza foarte rau. mai ales televizorul.
Am facut audiograma, timpanograma, CT. Auzul la urechea stanga este la 35db, CT normal, diagnosticul fiind hipoacuzie neurosenzoriala. Mi s-a recomandat aparat auditiv. Am totusi o nelamurire, cum la telefon aud foarte bine ?
Simt ca timpanul stang parca clipoceste. Am observat din intamplare ca daca misc rapid capul stanga - dreapta ( ca si cand faci semn de Nu-Nu) in urechea stanga se aude ceva ca o vibratie, ca un ecou. Oare de ce ?
3 comentarii
Varsta. sex. inaltime cate Kg ai??
exista alimentatie corecta cu 3 mese regulate pe zi si hidratare?
exista senzatia de reflux gastro esofagian???
exista alimentatie corecta cu 3 mese regulate pe zi si hidratare?
exista senzatia de reflux gastro esofagian???
Varsta 55 ani, inaltime 1, 64 m, 72 kg.
Micul dejun e de obicei un ceai si ceva dulce, dar la pranz si seara mananc regulat si cred ca ma hidratez bine.
Nu am reflux gastro esofagian.
Mai exista speranta sa recuperez auzul ?
Multumesc !
Micul dejun e de obicei un ceai si ceva dulce, dar la pranz si seara mananc regulat si cred ca ma hidratez bine.
Nu am reflux gastro esofagian.
Mai exista speranta sa recuperez auzul ?
Multumesc !
După.. 55..
Inceoe fiziologic sa Scada
Vederea. Auzul. Memoria
Ca asta se fie cât mai lent. E nevoie de adaptat alimentația conform Vârstei. hidratare forțată cu apa și ceaiuri
Cuvântul.. Ceva Dulce..deja trebuie uitat
Inceoe fiziologic sa Scada
Vederea. Auzul. Memoria
Ca asta se fie cât mai lent. E nevoie de adaptat alimentația conform Vârstei. hidratare forțată cu apa și ceaiuri
Cuvântul.. Ceva Dulce..deja trebuie uitat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4dupa sinuzita (din cauza aerului conditionat de la masina): nasul infundat, durere de cap...
- 6De cand ma stiu am avut dureri ale urechilor.. acum am o hipoacuzie la urechea dreapta
- 9hipoacuzie neurosenzoriala
- 9senzatia de urechi infundate
- 1ureche infundata
- 4ureche
- 6de 2 luni am nasul infundat (nara stanga)
- 1urechi infundate
- 4Problema cu urechile
- 2simt urechea infundata
- 1ureche infundata
- 4presiune in urechi... sunt si usor infundate
- 7Nas infundat.
- 1Durere de ureche insotita de dureri de dinți inclus maxilar
- 3Dop de ceara
- 2Ureche infundata
- 1Hipoacuzie severa unilaterala
- 6Raceala - Cum scap de senzatia de ureche infundata?
- 1Tinnitus si senzatie de urechi infundate
Mai multe informații despre: Hipoacuzia urechea infundata presiune in urechi catar tubar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: