Hipoacuzie bilaterala de perceptie

23-02-2011
bennyamint
Nu este medic/terapeut
bennyamint
In urma cu 18 ani am fost diagnosticat cu hipoacuizie bilaterala de perceptie, fapt pentru care mi s-au recomandat 2 proteze auditive.De atunci si pana la inceputul anului 2011 nu am avut probleme. In luna ianuarie 2011 am simtit (cand in urechea stanga cand in urechea dreapta) scurte dureri care se repetau la 2-3 zile.In urma acestor dureri am observat o scadere de perceptie.Mi-am facut o audiometrie iar de acolo mi s-a spus ca, , , nivelul de perceptie nu a scazut, doar ca se pare ca apare o calcifiere a organelor interne care vibreaza tot mai slab.V-as ruga sa-mi spuneti ce trebuie sa fac si unde sa merg pentru aceasta problema deoarece incep sa ma descurc tot mai greu in perceptia sunetelor. Cu multa stima Beniamin Tamasan
10 comentarii
0
23-02-2011, ora 13:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
la un medic ORL.. in ambulator sau cu internare in clinica ORL
0
23-02-2011, ora 20:02
bennyamint
Nu este medic/terapeut
bennyamint
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la un cabinet O.R.L. iar in urma consultatiei mi s-a spus sa iau piracetam si vitamine. Le iau de aproape o luna si jumatate dar asa cum am simtit in momentul in care a aparut hipoacuizia ca aud din ce in ce mai slab de la o zi la alta asa se intampla si acum si nu stiu ca sa fac.
0
23-02-2011, ora 22:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
trebuei sa va internati in clinica ORL pe ntru un tratament perfuzabil
0
24-02-2011, ora 10:32
bennyamint
Nu este medic/terapeut
bennyamint
Va multumesc mult pentru recomandare. Am sa fac ceea ce mi-ati spus.
0
14-03-2012, ora 21:20
sorin-ad
Nu este medic/terapeut
sorin-ad
Buna seara !! Am facut audiograma tonala si vocala la audionova si am fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala bilaterala medie, nu mi-a recomandat nici un tratament medicamentos doar sa optez pt.proteza, intrebarea mea este daca cumva prin medicamente se poate trata cat de cat. As vrea sa vedeti audiograma si sa-mi dati mai multe sfaturi, m-am gandit sa vin la dumneavostra si sa fac alta audiograma ca sa fiu convins. Va multumesc ! Numai bine.
0
14-03-2012, ora 21:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sorin
trebuie sa intelegi un lucru simplu
la serviciile de protezare auditiva testele sunt facute de audioprotezisti.. sunt persoane specializate pe INVESTIGATII audiologice. dar nu au competenta sa indice tratament
DA. poti sa.mi trimiti audiograma sau sa vii la cabinet.
0
31-01-2017, ora 12:28
mariado
Nu este medic/terapeut
mariado
Stimate domnule doctor, as dori sa-mi dati un sfat. De curand copilul meu de 4 ani a fost diagnosticat cu hipoacuzie neurosenzoriala moderata bilaterala. I-au facut timpanograma, otoemisiuni acustice, audiograma tonala de doua ori, la interval de 3 saptamani. Prima oara avea otita de tip A (stanga) si C (-203 DaPa) (dreapta). A doua oara a avut A la ambele urechi. Otoemisiunile au fost absente bilateral de fiecare data. Audiograma a iesit putin imbunatatita a doua oara. Majoritatea frecventelor le percepe numai in intervalul 40-60 decibeli. Ne-au fost recomandate proteze auditive bilateral. As vrea sa stiu daca se mai pot face si alte investigatii pentru a descoperi de unde vine problema si daca se poate face ceva pentru a o elimina. Mi-e destul de greu sa accept ca copilul meu va trebui sa poarte toata viata aceste aparate in urechi. Mai ales ca noi nu l-am suspectat niciodata ca nu aude bine. Este adevarat ca pe parte de pronuntie a consoanelor are mari dificultati/lipsuri (nu poate pronunta sau nu vrea sa pronunte majoritatea consoanelor). Cred ca s-a obisnuit sa vorbeasca fara ele si acum nu mai vrea sa invete sa vorbeasca altfel, pentru ca e clar ca a devenit frustrat dandu-si seama ca are o problema fata de restul copiilor de la gradinita si evita subiectul, evita sa discute despre asta sau sa lucreze pentru indreptarea limbajului. A inceput sa vorbeasca "inteligibil", in propozitii, la varsta de 3 ani. Pana atunci a fost vorbaret, dar neinteligibil si foarte putin variat ca sunete emise. Pana la 4 ani l-am tinut acasa si a facut mari progrese. Noi il intelegem, dar altii prea putin. Are vocabular bogat, face fraze corecte si complicate, dar ori e lenes si nu vrea sa pronunte corect, ori nu poate. Mergand de la 4 ani la gradinita si facand otite de 2 ori, l-am dus la teste audiologice. Asa am descoperit hipoacuzia. Se pare ca, intr-adevar, nu aude daca vorbesti din alta camera cu el, chiar daca strigi tare sa te auda. Nu aude sunetele mai slabe (radio dat incet, soapte). Noi am vazut ca uneori nu ne da atentie cand vorbim cu el, dar am pus asta pe seama faptului ca era prea absorbit de jucarii. Copiii fac asta destul de frecvent.

A avut cateva simptome in ultima jumatate de an care poate sunt fara legatura cu aceasta afectiune, dar as vrea sa vi le mentionez totusi. Cam imediat inainte de otite se plangea de dureri la incheietura maxilarelor (cand manca dimineata). Cam cu jumatate de an inainte ne indica dureri foarte puternice, dar trecatoare la cap (in dreapta crestetului). Uneori am avut impresia ca isi pierde echilibrul fara motiv, pe loc drept prin casa. Iar cand era bebelus era foarte deranjat de sunetele puternice (aspirator, sirene, voci stridente, tipete de copii). Este un copil perfectionist, ambitios si foarte nervos din acest motiv. Trebuie sa fie totul numai cum vrea el. Se teme de medicamente si de interventii asupra corpului lui. Este extrem de sensibil la gusturi, vomita de la siropurile de copii. In general, respinge orice nu e din corpul lui (picaturi in nas, aerosoli, siropuri). Nu accepta niciun tratament cand e bolnav, iar daca il fortam sa ia tratamentele tipa atat de tare ca ne sparge urechile. Noi am tot insistat sa-i mai administram cate ceva, in ciuda opozitiei lui puternice, dar ne-a fost mereu teama ca il afectam emotional. In general, plange foarte zgomotos si acum ma gandesc sa nu-si fi facut singur rau prin acest fel de a tipa extrem de tare si de prelungit la suparare. A avut acesti nervi cativa ani la rand deja si poate s-au adunat efectele negative, afectandu-i ambele urechi.

Ce parere aveti? De unde i se poate trage problema hipoacuziei? Este reversibila? Mai putem face ceva pentru a repara situatia? Ma intreb daca testul cu potentiale evocate ar fi mai exact, daca merita facut si daca se poate face fara anestezie, pentru ca baietelul meu stie sa stea nemiscat atat cat i se cere.

Va multumesc nespus pentru timpul pe care sper sa mi-l acordati.
Maria
0
31-01-2017, ora 16:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da este obligatoriu de facut si potentiale evocate
dupa se merge la un centru de protezare auditiva sa testati cateva aparate sa Va dati seama cum aude si cum raspunde cu acel aparat la ureche, numai asa o sa vedeti diferenta si benefiicile pentru dezvoltarea copilului
0
12-02-2017, ora 12:02
mariado
Nu este medic/terapeut
mariado
Stimate domnule doctor, revin cu un update. Medicul la care am fost sa ii faca copilului potentiale evocate auditive ne-a spus ca nu are rost sa i le faca (pentru ca trebuie anestezie si nu merita supus copilul la asa ceva) deoarece audiograma si otoemisiunile sunt suficiente. Dr. spunea ca copilul a reactionat bine la audiograma si nu ar fi motive de facut si potentialele evocate. Nu am gasit argumente sa o conving de contrariu. Eu plecasem de la ideea ca ii va face testul cu potentiale in stare de trezie, copilul fiind foarte linistit si fiind capabil sa stea nemiscat destul de mult timp la cerere. Tot ce vreau eu sa aflu este daca problema auditiva a copilului meu este ceva temporar sau permanent, avand in vedere ca pana nu demult el auzea foarte bine si nu l-am banuit niciodata ca nu ar auzi perfect. Ma mai puteti ajuta cu vreun sfat? Va multumesc frumos!
0
12-02-2017, ora 17:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca distanta permite sa faceti o programare la dr Cozma Sebastean la clinica ORL din IASI
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: