hipertiroida si tratament pentru reflux gastroesofagian
Am 27 de ani, 1, 68m si 55, 7kg. Am diagnosticul de hipertiroida din iunie 2005, la ultimul control (2007) am ramas cu reteta de thyrozol 10mg, euthyrox 25, propanolol 10 si calmepam 1, 5 una in fiecare seara inainte de culcare. Din Luna decembrie am avut probleme la stomac si abia zilele trecute am reusit sa jung la medic de specialitate. Dupa examenul ecografic si radiologic (cu bariu) mi s-a dat trimitere la gastroenterologie unde mi-a explicat ca stomacul are suc gastric mai mult decat trebuie si din putinul ce am reusit sa inteleg din explicatia medicala, sucul gastric se ridica si ramane in esofag pentru ca stomacul meu nu se mai inchide. Ma ustura, simt iritat gatul si am acel "acru" in gura tot timpul, dureri nu am acum, mai mult usturime in gat si uneori in stomac. Tratamentul recomandat este Nexium 40mg - 1/zi, Venter 1g - 1gx3/zi timp de o luna; Epicogel si Amrase de 3 ori / zi.
As dori pe langa un sfat daca este bun acest tratament, ce m-ar mai ajuta (caci mi-a zis ca nu se va vindeca si va trebui sa iau medicamente pe viata), au reactie medicamentele pentru tiroida cu cele pentru stomac (pentru ca medicul respectiv mi-a zis sa ma interesez).
Orice sfat este binevenit !
Va rog sa ma ajutati caci nu mai pot rezista cu aceasta usturime si acreala, si doresc sa cumpar medicamentele(care sunt destul de scumpe).
Va multumesc!
As dori pe langa un sfat daca este bun acest tratament, ce m-ar mai ajuta (caci mi-a zis ca nu se va vindeca si va trebui sa iau medicamente pe viata), au reactie medicamentele pentru tiroida cu cele pentru stomac (pentru ca medicul respectiv mi-a zis sa ma interesez).
Orice sfat este binevenit !
Va rog sa ma ajutati caci nu mai pot rezista cu aceasta usturime si acreala, si doresc sa cumpar medicamentele(care sunt destul de scumpe).
Va multumesc!
4 comentarii
Draga Mariana,
Dupa parerea mea esti hiper medicata.Te sfatuiesc sa mai reduci din calmepan si sa incerci sa manaci telina(cruda) si porumb sau mamaliga(sunt modetatri tiriodieni).Pentru arsuri nu stiu ce sa iti spun.
Sanatate.
Dr.Ana Maria
Dupa parerea mea esti hiper medicata.Te sfatuiesc sa mai reduci din calmepan si sa incerci sa manaci telina(cruda) si porumb sau mamaliga(sunt modetatri tiriodieni).Pentru arsuri nu stiu ce sa iti spun.
Sanatate.
Dr.Ana Maria
pentru esofagita de reflux incearca omeran sau omez...o pastila dimineata timp de 1 saptamana..si o sa te simti mai bine...
trebuie sa ti cont si de alimentatie:
nu mai manca prajeli, nu mai manca la fast food, nu mai consuma sucuri acidulate(cola fanta sprite etc etc...)mananca supe si multe legume...a venit vara..ai d unde alege:D
o zi minunata si ai girje de tine !
trebuie sa ti cont si de alimentatie:
nu mai manca prajeli, nu mai manca la fast food, nu mai consuma sucuri acidulate(cola fanta sprite etc etc...)mananca supe si multe legume...a venit vara..ai d unde alege:D
o zi minunata si ai girje de tine !
Va multumesc mult pentru sfaturi, am sa le urmez caci imi plac mult porumbul, telina, mamaliga. Iar la prajeli pot renunta usor ca sunt favoritele mele ca mancaruri gatite si sucuri nu consum. Intre timp am mers la medicul endocrinolog si medicamentele pentru stomac nu au nici un fel de reactie cu cele pentru tiroida. Inainte de a ajunge la gastroenterolog am urmat tratament cu omeran, apoi am incercat omez si ultimul helicid cu pauze intre..., caci problema o am din ianuarie. Un lucru asemanator mi-a zis si medicul endocrinolog despre calmepam si de joi, cand am mers la el, nu mai iau decat propanolol pana peste doua saptamani cand voi face analiza TSH si poate nu mai iau nici un medicament caci am dorinta de a face un bebe. Va multumesc si va doresc sanatate.
trebuie sa faceti neaparat endoscopie, tranzitul baritat nu este concludent, puteti avea un ulcer cu nisa care se vindeca foarte greu, m-as mira sa se fi vazut la tranzit baritat ceva referitor la esofag pentru ca bariul aluneca repede spre stomac si nu ramane in esofag mult timp.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12durere gat
- 33Probleme cu respiratia si refluxul esofagian
- 4boala celiaca!
- 6Reflux gastro-esofagian ?
- 1Boala de reflux gastroesofagian cu esofagita grad A,
- 1Reflux
- 2Flegma in gat
- 4Arsuri pe esofag
- 3Arsuri pe gat
- 2O intrebare pentru domnul doctor Raul sau Gasterontorolog!!!
- 6Boala de reflux si hernie hiatala
- 6Endoscopie pentru gastrita -rugaminte
- 1Tinitus, pocnituri ureche
- 0Gastrită sau Reflux gastroesofagian
- 3BRGE, un răspuns vă rog
- 3Gastrită Antrala reflux gastroesofagianHelicobacter pilory
- 3Esofagita grad A, gastro-duodenita prin reflux alcalin
- 2Greata, ragaieli si acreala in gat dupa tratament cu antibiotic pentru o masea
- 1Gât uscat, nod in gât și edem pe aritenoizi
Mai multe informații despre: Hipertiroidia hipofizara Refluxul gastroesofagian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: