Probleme esofag reflux

20-08-2022
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Bună ziua, am 33 ani, 1, 6m și 53 kg.
Am probleme cu stomacul de la 20 ani as crede..au fost arsuri, apoi dureri..durerile au trecut, apar rar însă refluxul cred ca mereu a fost prezent, nu zilnic..poate ci aproape săptămânal.
De aprox 1 an am reflux urat de tot, acum 8luni amintit arsuri și usturimi, inflamație puternica pe esofag (cunosc foarte bine senzația când regurgitez), am luat esomeprazol vreo 3 luni, 1 luna continuu, 2 luni întrerupt.
Știu ca nu prea e ok sa iau de capul meu dar am fost foarte speriata de arsurile acelea îngrozitoare, ce erau ca și cum ar fi fost o rana veche și peste ea mai vine o arsura și mai una..a fost groaznic.
Acele arsuri pe gat nu le mai am de mult, dar sunt prezente mai ales când nu am grija la alimentație.
Nu vreau sa mai iau esomeprazol, vreau sa ma oblig sa țin regim.
Am o frica f mare de a ma duce s a-mi se facă gastronomie, de aceea v as întreba ceva.
Probleme la înghițire am dar nu grave, nu am dureri doar înghit mai greu alimente solide și...d eex dacă beau apa sau mănânc fructe (pere, banane) simt ca trebuie sa aștept pana ajunge bolul alimentar în stoc ca să mai iau o.gura.
Simt la jumătatea esofagului cum ca ar fi ceva acolo ce e deranjat de bolul alimentar.
Ce poate fi? E îngustat esofagul?
Sunt aproape sigura ca dacă țin regim strict o sa dispară și senzația de deglutiție dificila și senzația cum ca ar fi ceva în esofag la mijlocul esofagului.
Senzația de deglutiție puțin grea am mai avut o..periodic, când mâncăm ce nu trebuia, și dispărea a2a zi dacă evitam alimentele ce știam ca mi fac rău, inclusiv fumatul..
Am redus țigările și vreau sa ma las dar nu as fi crezut niciodată ca e asa greu..și țigara mi a 'ajutat' mult simptomele menționate.
Va rog frumos sa ma ajutați cu un sfat, o idee. ce poate fi de simt ca ceva e deranjat în esofag de bolul alimentar?
Va mulțumesc frumos!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •