Hidronefroza gr 2 si litiaza renala

18-04-2021
madalina.m1985
Nu este medic/terapeut
madalina.m1985
Buna ziua, in urma unei ecografii abdominale am primit urmator diagnostic:Dischinezie biliara, Hidronefroza gradul II rinichi drept si litiaza renala, Litiaza renala stanga
Eco: COLECIST: hipoton, pereti dubli, hiperecogeni, cu sediment, alitiazic Cale biliara principala: 4 mm (calibru normal)
RINICHI DREPT: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale (diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, slaba pastrarea diferentierii cortico-medulare - calice dilatat - la nivelul calicelui se vizualizeaza imagini cu contur omogen si structura hipoecogena de dimensiuni cum ar fi 1.34 cm si 1.19 cm - hidronefroza gradul II prin obstructie - calcul 0.76 cm RINICHI STANG: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale ( diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, normala cu pastrarea diferentierii cortico-medulare - fara dilatatii spc - calice bine reprezentat - la nivelul parenchimului, spre polul inferior se vizualizeaza o imagine cu contur omogen si structura hipoecogenade 1.01/1.03 cm - chist Fara modificari patologice vizibile ecografic in lojele suprarenaliene. Fara revarsat lichidian peritoneal. VEZICA URINARA: in repletie, - pereti supli, cu grosime normala, fara calculi, fara procese expansive intravezicale. - uretere juxtavezicale cu calibru normal

Nu stiu cat de serioasa este pb de la rinichi, colecistul este deja o afectiune cronica, ma confrunt cu el de cativa ani buni..

Multumesc pt orice informatie
2 comentarii
0
18-04-2021, ora 18:19
Dr. Maseck Sorina
Nefrologie, Timisoara
Dr. Maseck Sorina
Aveti nevoie de un urolog. Nu neglijati problema. Sanatate.
0
21-04-2021, ora 16:23
madalina.m1985
Nu este medic/terapeut
madalina.m1985
Multumesc mult pt raspunsul dvs. Am facut o programare la medic.

Din cate am citit, interventia cu montarea sondei este destul de inevitbila avand in vedere obstructia...

Multumesc inca o data!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.