Hidronefroza gr 2 si litiaza renala
Buna ziua, in urma unei ecografii abdominale am primit urmator diagnostic:Dischinezie biliara, Hidronefroza gradul II rinichi drept si litiaza renala, Litiaza renala stanga
Eco: COLECIST: hipoton, pereti dubli, hiperecogeni, cu sediment, alitiazic Cale biliara principala: 4 mm (calibru normal)
RINICHI DREPT: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale (diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, slaba pastrarea diferentierii cortico-medulare - calice dilatat - la nivelul calicelui se vizualizeaza imagini cu contur omogen si structura hipoecogena de dimensiuni cum ar fi 1.34 cm si 1.19 cm - hidronefroza gradul II prin obstructie - calcul 0.76 cm RINICHI STANG: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale ( diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, normala cu pastrarea diferentierii cortico-medulare - fara dilatatii spc - calice bine reprezentat - la nivelul parenchimului, spre polul inferior se vizualizeaza o imagine cu contur omogen si structura hipoecogenade 1.01/1.03 cm - chist Fara modificari patologice vizibile ecografic in lojele suprarenaliene. Fara revarsat lichidian peritoneal. VEZICA URINARA: in repletie, - pereti supli, cu grosime normala, fara calculi, fara procese expansive intravezicale. - uretere juxtavezicale cu calibru normal
Nu stiu cat de serioasa este pb de la rinichi, colecistul este deja o afectiune cronica, ma confrunt cu el de cativa ani buni..
Multumesc pt orice informatie
Eco: COLECIST: hipoton, pereti dubli, hiperecogeni, cu sediment, alitiazic Cale biliara principala: 4 mm (calibru normal)
RINICHI DREPT: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale (diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, slaba pastrarea diferentierii cortico-medulare - calice dilatat - la nivelul calicelui se vizualizeaza imagini cu contur omogen si structura hipoecogena de dimensiuni cum ar fi 1.34 cm si 1.19 cm - hidronefroza gradul II prin obstructie - calcul 0.76 cm RINICHI STANG: normal situat, contur regulat - dimensiuni normale ( diam 9.5 cm ) - parenchim cu grosime uniforma, normala cu pastrarea diferentierii cortico-medulare - fara dilatatii spc - calice bine reprezentat - la nivelul parenchimului, spre polul inferior se vizualizeaza o imagine cu contur omogen si structura hipoecogenade 1.01/1.03 cm - chist Fara modificari patologice vizibile ecografic in lojele suprarenaliene. Fara revarsat lichidian peritoneal. VEZICA URINARA: in repletie, - pereti supli, cu grosime normala, fara calculi, fara procese expansive intravezicale. - uretere juxtavezicale cu calibru normal
Nu stiu cat de serioasa este pb de la rinichi, colecistul este deja o afectiune cronica, ma confrunt cu el de cativa ani buni..
Multumesc pt orice informatie
2 comentarii
Aveti nevoie de un urolog. Nu neglijati problema. Sanatate.
Multumesc mult pt raspunsul dvs. Am facut o programare la medic.
Din cate am citit, interventia cu montarea sondei este destul de inevitbila avand in vedere obstructia...
Multumesc inca o data!
Din cate am citit, interventia cu montarea sondei este destul de inevitbila avand in vedere obstructia...
Multumesc inca o data!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Litiaza renala
- 2Hidronefroza renala
- 3hidronefroza dreapta gr 2
- 9Urinari dese
- 5piatra la rinichi, dureri de mijloc de raman intepenita
- 4cum scap de hidronefroza? ajutoor!!!
- 12hidronefroza
- 0Litiaza renala
- 5hidronefroza gr4
- 0Hidronefroza in sarcina
- 0Hidronefroza in sarcina
- 1Nisip la rinichi
- 1pietre frecvente la rinichi
- 0Hidronefroza grad 2, pietricele si nisip
- 1Arsura in zona rinichiului stâng și ovarului stâng
- 3Hidronefroza grad IV sugar 2 luni
- 8Sfat ce medic sa mai merg? streptococ beta hemolitic C, Crp marit, dureri articulatii
- 5Ajutați-mă: limfocel hidronefroza, dupa histerectomie totala
Mai multe informații despre: Litiaza renala hidronefroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: