Gura uscata

14-11-2020
evaavaly
Nu este medic/terapeut
evaavaly
Bună ziua. Pana acum 4 zile am luat rivotril, sanval și mirzaten. Mi s-a schimbat tratamentul acum iau medazepam ziua și doxepina, gabaran seara. Am rămas cu senzația de gura, gat uscat lipsa saliva după primul tratament. Ceva remedii puteți să-mi sugerați?
3 comentarii
1
17-11-2020, ora 12:02
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Luati frecvent guri mici de apa, mestecati guma, daca folositi apa de gura, sa fie fara alcool. Mai exista in comert si substitute de saliva sau diverse remedii sub forma de sprayuri pt gura uscata - intrebati la farmacie.
0
21-11-2020, ora 15:58
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Dacă senzația de gură uscată e datorată doar medicației, poți ameliora situația prin:
- Hidratarea corespunzătoare pe timpul zilei și înainte de culcare, asta deoarece corpul se deshidratează pe parcursul orelor de somn.
- Mestecarea frecventă a gumei fără zahăr poate ajuta la stimularea secreției de salivă, ceea ce permite umezirea suficientă a gurii. Optați pentru gume de mestecat care conțin xylitol, un ingredient antibacterian și anticarii specific gumelor. Prin acest obicei puteți înlătura senzația de uscăciune a gurii și împrospăta respirația, în același timp.
- Consumul de crudități, sub formă de gustări, poate favoriza umezirea cavității bucale, deoarece fibrele conținute de acestea stimulează activitatea glandelor salivare. Morcovii, țelina, merele sau perele sunt opțiuni excelente care vă asigură o gustare pe deplin sănătoasă.
- Evitarea consumului excesiv de cafea și dulciuri este benefic și pentru înlăturarea senzației de uscăciune a gurii, deoarece acestea deshidratează organismul și pot agrava condiția.
0
24-11-2020, ora 14:16
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
E de la medicatie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: