Gura uscata
Bună ziua. Pana acum 4 zile am luat rivotril, sanval și mirzaten. Mi s-a schimbat tratamentul acum iau medazepam ziua și doxepina, gabaran seara. Am rămas cu senzația de gura, gat uscat lipsa saliva după primul tratament. Ceva remedii puteți să-mi sugerați?
3 comentarii
Luati frecvent guri mici de apa, mestecati guma, daca folositi apa de gura, sa fie fara alcool. Mai exista in comert si substitute de saliva sau diverse remedii sub forma de sprayuri pt gura uscata - intrebati la farmacie.
Dacă senzația de gură uscată e datorată doar medicației, poți ameliora situația prin:
- Hidratarea corespunzătoare pe timpul zilei și înainte de culcare, asta deoarece corpul se deshidratează pe parcursul orelor de somn.
- Mestecarea frecventă a gumei fără zahăr poate ajuta la stimularea secreției de salivă, ceea ce permite umezirea suficientă a gurii. Optați pentru gume de mestecat care conțin xylitol, un ingredient antibacterian și anticarii specific gumelor. Prin acest obicei puteți înlătura senzația de uscăciune a gurii și împrospăta respirația, în același timp.
- Consumul de crudități, sub formă de gustări, poate favoriza umezirea cavității bucale, deoarece fibrele conținute de acestea stimulează activitatea glandelor salivare. Morcovii, țelina, merele sau perele sunt opțiuni excelente care vă asigură o gustare pe deplin sănătoasă.
- Evitarea consumului excesiv de cafea și dulciuri este benefic și pentru înlăturarea senzației de uscăciune a gurii, deoarece acestea deshidratează organismul și pot agrava condiția.
- Hidratarea corespunzătoare pe timpul zilei și înainte de culcare, asta deoarece corpul se deshidratează pe parcursul orelor de somn.
- Mestecarea frecventă a gumei fără zahăr poate ajuta la stimularea secreției de salivă, ceea ce permite umezirea suficientă a gurii. Optați pentru gume de mestecat care conțin xylitol, un ingredient antibacterian și anticarii specific gumelor. Prin acest obicei puteți înlătura senzația de uscăciune a gurii și împrospăta respirația, în același timp.
- Consumul de crudități, sub formă de gustări, poate favoriza umezirea cavității bucale, deoarece fibrele conținute de acestea stimulează activitatea glandelor salivare. Morcovii, țelina, merele sau perele sunt opțiuni excelente care vă asigură o gustare pe deplin sănătoasă.
- Evitarea consumului excesiv de cafea și dulciuri este benefic și pentru înlăturarea senzației de uscăciune a gurii, deoarece acestea deshidratează organismul și pot agrava condiția.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9Candida bucala, limba foarte incarcata si gura uscata
- 77Zyprexa - efecte adverse pe termen lung
- 2Paroxetina
- 2Eliceea si Anxiar in combinatie cu Passiflora
- 4Putin ajutor!! orfidal (lorazepam)
- 3magneziu si medicatia psihotropa?
- 18Senzatie ciudata
- 3Ajutorrrt
- 3Gura uscata fara saliva, nod in gat, pioceanic, faringita
- 5Pot sa beau, am voie sa beau acest ceai ming daca iau medicatie psihotropa??
- 0Am nevoie de răspunsul unui medic - prozac și cipralex pentru anxietate și toc
- 0Serlift
- 1Trevicta+Leponex??
- 2Maleat de levomepromazina
- 14Anxietatea si benzodiazepinele
- 14Olanzapina si Topiramat
- 4Elontril dimineața /olanzapina 5 mg + carbamazepina seara la somn.Merg împreuna ?
- 3Medicamente sfaturi - olanzapina teva
Mai multe informații despre: gura uscata medicamente psihiatrice
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: