greutatea copilului de 1, 5 ani - 9, 4 kg... este normala?
buna ziua,
am o fetita de 1 an si 5 luni cu o greutate de 9, 4 kg si o inaltime de 80 cm (la nastere a avut 2, 8 kg si 50 cm) as dori sa stiu daca este normala greutatea raportata la varsta ei.tin sa precizez ca nu mananca chiar foarte mult, i-am administrat si siropuri cu multivitaline. ce pot sa fac?
va multumesc!
am o fetita de 1 an si 5 luni cu o greutate de 9, 4 kg si o inaltime de 80 cm (la nastere a avut 2, 8 kg si 50 cm) as dori sa stiu daca este normala greutatea raportata la varsta ei.tin sa precizez ca nu mananca chiar foarte mult, i-am administrat si siropuri cu multivitaline. ce pot sa fac?
va multumesc!
3 comentarii
parerea mea e sa nu-i mai dai multivitamine la un copil asa de mic ca ii strici metabolismul(mi-a spus un medic pediatru)se dau doar dupa ce ii faci analize si vezi cei lipseste.cea mai frecventa carenta la copii sub 6ani este cea de fier pentru aceasta poti sa-i dai Ferrumgradumed.am si eu o fetita de 2ani si 10 luni si are 14 kg acum maninca si ea foarte putin dar nu-mi fac probleme pentru ca asa au copii perioade-citeodata nu maninca mai nimic de nu stiu cu ce traieste si pentru aceea nu are nici o carenta.mai bine dai fructe decit multivitaminesi lichide multe(suc stors din fructe ceaiuri apa cu siropapa cu lamiie si lapte)
nu mai stiu acuma cit e greutatea normala la 1an si 5 luni dar nu 9kg nu mi se pare putin.si apoi nu toti corespundem stasului important e sa fie sanatoasa ceea ce ii doresc si eu!!!!!
nu mai stiu acuma cit e greutatea normala la 1an si 5 luni dar nu 9kg nu mi se pare putin.si apoi nu toti corespundem stasului important e sa fie sanatoasa ceea ce ii doresc si eu!!!!!
Fetita ta are un usor deficit ponderal [ ar trebui sa cantareasca minim 10.050 g], dar inaltimea este normala.Este bine ca-i dai vitamine.Va recupera, stai linistita.
Buna ziua,
am o fetita de 1 an si 6 luni de 9, 400KG, care s-a nascut la 2, 840 kg, cu o inaltime de 84 cm.
a acvut un episod de infectie urinara la 3 luni, tratat si de atunci tot facem sumar si urocultura si ies ok, a avut doar 2 raceli usoare cu un pic de mucozitati si o enterocolita usoara (in 2 zile s-a refacut cu tratamentul din cartea de Capraru).
Mananca foarte bine: 200-240ml lapte cu cereale dimi, la 12-13 o masa de 250-300g compusa din: 100g carne si supa de legume (ardei rosu, morcov, dovlecei, telina, albitura, patrunjel verde, ulei de masline - acrita cu lamaie si iaurt din lapte de bivolita), la 18-18.30 alta masa compusa din: fructe (mar, banana, piersica si caisa) +branza de casa, pate de ficat facut cu unt si galbenus de ou fiert, 2-3 masuri de lapte, budinca de casa sau altele ptr copii (gatite in casa) iar pe la 22-22.30 dupa baie cereale (ptr copii), iaurt Humana sau tartina cu mezeluri speciale ptr copii(Martinel de la reinnart care este de pui).
Cu toate astea ia foarte greu in greutate iar la analize singurele care ies la limita inferioara sau sub limita inferioara sunt proteinele, in rest toate ies ok(Ca, FE, etc, PCR, exudate, sumar urina, ecografie).
Ce sa fac? sa ma ingrijorez sau sa stau linistita? Sa-i dau vitamine?
am o fetita de 1 an si 6 luni de 9, 400KG, care s-a nascut la 2, 840 kg, cu o inaltime de 84 cm.
a acvut un episod de infectie urinara la 3 luni, tratat si de atunci tot facem sumar si urocultura si ies ok, a avut doar 2 raceli usoare cu un pic de mucozitati si o enterocolita usoara (in 2 zile s-a refacut cu tratamentul din cartea de Capraru).
Mananca foarte bine: 200-240ml lapte cu cereale dimi, la 12-13 o masa de 250-300g compusa din: 100g carne si supa de legume (ardei rosu, morcov, dovlecei, telina, albitura, patrunjel verde, ulei de masline - acrita cu lamaie si iaurt din lapte de bivolita), la 18-18.30 alta masa compusa din: fructe (mar, banana, piersica si caisa) +branza de casa, pate de ficat facut cu unt si galbenus de ou fiert, 2-3 masuri de lapte, budinca de casa sau altele ptr copii (gatite in casa) iar pe la 22-22.30 dupa baie cereale (ptr copii), iaurt Humana sau tartina cu mezeluri speciale ptr copii(Martinel de la reinnart care este de pui).
Cu toate astea ia foarte greu in greutate iar la analize singurele care ies la limita inferioara sau sub limita inferioara sunt proteinele, in rest toate ies ok(Ca, FE, etc, PCR, exudate, sumar urina, ecografie).
Ce sa fac? sa ma ingrijorez sau sa stau linistita? Sa-i dau vitamine?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2greutatea copilului de 9 luni
- 3greutatea unui copil de un an
- 1greutatea bebelusului
- 01 an si o luna sub greutate
- 3copil 2 ani nu ia in greutate
- 2greutatea unui baietel de un an
- 1Greutate la 2 ani
- 2acum 11 luni am nascut o fetita, iar in momentul acesta are 7.500
- 1Greutatea la 11 luni si 2 saptamani
- 1Copilul meu nu ia in greutate
- 0Greutate copil normala
- 2Băiețelul meu la 5 luni avea 8, 500, iar acum la 1 an si o luna cântărește 10, 500kg
- 0Copil 3 ani
- 4Copil de 8 ani mic in greutate
- 0Parere greutate fetiță de 12 luni
- 1Greutate copil 6 ani și 7 luni
Mai multe informații despre: greutatea copilului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: