Copil de 8 ani mic in greutate

28-03-2022
MMA
Nu este medic/terapeut
MMA
Buna ziua am și eu un băiețel care face 8ani acum in mai are 18 kg și. 121 Înălțime …de câteva luni am aflat ca are alergie la laptele de vaca și are bila mărita …întrebarea mea este normal ca băiatul meu sa aibă o greuatqte atât de mică …de mâncat mai mult ciugule, dacă îl oblig își face sila…va rog mult dacă puteți sa îmi rasp și mie
4 comentarii
0
30-03-2022, ora 09:55
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Baietelul trebuia sa aiba, conform curbelor internationale de crestere si dezvoltare : G = 25, 2 kg (acceptat intervalul 20-35 kg) si T = 127 cm (intervalul 118-137 cm), raportat la varsta pe care o indicati. Desigur ca depind ambele valori de ceea ce i-au transmis parintii genetic (de aceea si limitele date in paranteze ). Prin urmare raspunsul il deduceti. Cu ocazia puseelor de crestere si practicarii sportului ( alergari, inot) se va apropia sau chiar se va incadra in valorile normale pt varsta. Sanatate !
0
30-03-2022, ora 10:10
MMA
Nu este medic/terapeut
MMA
Buna ziua multumesc pentru rasp el are o alergie la laptele de vaca care am găsit-o acum câteva luni el sa născut cu. 2200 la naștere pana la 1 an nu am avut probleme chiar era grăsuț dar de la un an am avut încontinuu probleme nu mânca ajungeam la spital de multe ori deshidratat ori cu stări de voma ori cu bubițe pe el așa am ținut-o pana la 7 ani de-abia acum am aflat ca are alergie la lapte și fierea leneșă…in rest el este vioi învață bine la școala mai avem din când in când probleme cu burtica dar avem espumisan in casa și ii trece de vomat nu a mai vomat de f mult de când ii țin regimul fără lapte dar mi se pare foarte slăbuț fata de ceilalți copii …la 5 ani avea 15 kg iar acum de la 7 ani a stagnat la 18 5 kg ….
0
31-03-2022, ora 10:07
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata
Acum, cand v-ati lamurit de ce a avut parcursul evolutiv cu problemele de sanatate, stiti ce sa evitati si, cu rabdare, lucrurile se vor ameliora si va castiga in greutate si inaltime. Sanatate !
0
31-03-2022, ora 11:17
MMA
Nu este medic/terapeut
MMA
Multumesc foarte mult
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutatea copilului - cum estimezi dacă copilul tău are o greutate normală
  •