Greata pe timpul sarcinii

30-07-2014
andeibi
Nu este medic/terapeut
andeibi
Buna.Sunt insarcinata in 8 saptamani si de 3 sapt imi este greata in fiecare zi, in unele zile doar dimineata uneori pe tot parcursul zilei.Ce as putea face pentru a scapa de acest rau insuportabil? :(
1 comentarii
0
20-10-2014, ora 16:34
cricricri
Nu este medic/terapeut
cricricri
Buna andeibi,

Jumatate dintre femeile insarcinate au greturi si vomita, un sfert au doar greturi si un sfert scapa de ambele. Greturile incep in jurul saptamanii a 6a, dar pot incepe si mai devreme si se inrautatesc in urmatoarele saptamani.
Jumatate dintre femeile care au greturi scapa de ele dupa 14 saptamani. Pentru unele mai continua inca o luna, iar pentru foarte putine dintre gravidute greata ramane pana la nastere.

Posibile cauze :
1. HCG - Human chorionic gonadotropin ( Gonadotropina corionica umana ) - hormon secretat de trofoblast / placenta care ajunge la maxim in saptamana 10 si apoi incepe sa scada usor, pana atinge un platou, dupa saptamana a 20a- dar nivelul maxim este intre saptamana a 6a si a 14 a.
2. Nivelul crescut de estrogen -care poate determina cresterea sensibilitatii la mirosuri.
3. un stomac mai sensibil pe perioada sarcinii
4. Un raspuns la stres

Cele cu gemeni sunt mai dispuse la aceste stari pentru ca au un nivel mai crescut de HCG. Persoanele cu rau de miscare sunt de asemenea predispuse.


Important:

1. chiar daca vomati sau nu puteti manca echilibrat beti suficienta apa - urina sa nu isi schimbe culoarea - si luati vitaminele prenatale

2. mancati cate putin si mai des. incercati sa nu aveti stomacul gol.( testati daca nu cumva va este mai greata cand aveti stomacul fie gol, fie prea plin )

3. Mancati proteine - mai degraba decat carbohidrati...adica alune mai degraba decat paine / fructe sau carne, sau albus fiert, sau pasta de fasole, sau iaurt/ lapte

4. orice mancati, faceti-o incet!

5. cumparati-va covrigei uscati, sticksuri, snacksuri si mancati inainte de a va ridica din pat sau noaptea daca va este greata.

6. evitati ceea ce va provoaca greata

7. mancati mancare rece sau la temperatura camerei

8. nu mancati mancaruri prea grase, iuti, condimente, prajite.

9. spalati-va pe dinti dupa ce mancati

10. beti lichide intre mese - limonada sau limonada cu ghimbir, dar cate putin. nu va umpleti brusc stomacul

11. daca vomitati mult beti sucuri pentru sportivi - va puteti face singure dintr-o portocala - suc plus apa plus putina sare.

12. aer curat

13. odihniti-va

14. eu am optat pentru vitamine prenatale fara fier pentru trimestrul I

15. ceai de ghimbir - acum peste tot se gaseste planta cruda.

16. Nauzyl - medicament care se da fara prescriptie



La mine a functionat cu : 1. Nauzyl cat am fost in concediu, ca sa nu vomit prin aeroporturi, apoi mese mici, am renuntat la ceapa, usturoi, muraturi, condimente- probleme digestive care agravau si greata, cum simti greata cum mananci ceva putin, limonada cu ghimbir.

Oricum am si vomitat de 2 ori si mi-a displacut in totalitate. Cand apare hipersalivatia nu prea mai ai multe de facut decat sa iti pregatesti locul...

Succes!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
19-11-2024, ora 13:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Disgravidia precoce
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Simptomele de greață și vărsături din timpul sarcinii, ameliorate cu ajutorul probioticelor
  • Hyperemesis gravidarum: care sunt riscurile pentru gravide și pentru bebeluși?
  • Cauza vărsăturilor din sarcină și potențiale tratamente (studiu)
  •