Stare de greata. | Forumul Medical ROmedic

Stare de greata.

27-08-2020
phatomorion
Nu este medic/terapeut
phatomorion
Buna ziua, am 18 ani, sunt baiat, si ma confrunt si eu cu o problema.Cu vreo luna si jumatate in urma am facut abuz de cipsuri si apa dulce, pentru ca nu mancasem de mult, si recunoc ca odata am abuzat, si mi-a fost destul de tare greata, insa am baut Mezim si totul a trecut fara alte simptome.Totusi, de atunci am observat ca daca mananc aluat sau alimente mai grase/prajite, uneori poate sa nu imi fie nimic, dar alteori imi e greata.Odata mi-a fost foarte tare greata dimineata, fara ca sa fi mancat nimic, si de atunci am inceput sa am o fobie puternica pentru starea de greata, orice nu as manca imi e mereu frica ca imi va fi rau.Acum am la fel aceasta problema, daca mananc alimente mai grele/prajite sau grase uneori am din nou greata, uneori pot fi si usor balonat, alteori nimic.In rest alte simptome nu am, nu am nici arsura la stomac, nici durere, nici constipatie(am avut doar cateva zile din cauza ca consumam prea putin lichid si consumam macaruri uscate), nu am nici diaree, si nu am avut varsaturi.Am facut ultrasonografie, si tot ce mi-a iesit a fost Inflexiunea vezicii Biliare, insa Medicul de Familie a zis ca nu e nimic grav.Am dat si analize, dar totul a iesit bine.Trebuie sa mentionez ca am avut si cateva sedinte cu un psiholog in aceasta perioada, si mi-a spus ca e foarte probabil ca aceste stari de greata care apar atat de ciudat sa fie legate de psihic, deoarece mi-a spus ca e foarte probabil sa am o depresie usora sau moderata.Am si observat ca in momentele in care imi e cel mai frica ca imi va fi rau, adesea si imi este, si odata ce ma distrag de la aceasta frica, dispare si greata in marea parte din cazuri.In momente de tristete mai profunda, adesea apare greata fara ca sa fi mancat ceva.In localitatea mea spitalul nu functioneaza din cauza carantinei cu COVID 19, deci nu ma pot adresa medicul de familie.Ce as putea avea si ce as putea face?
1 comentarii
0
27-08-2020, ora 23:42
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Eu am patit ceva similar de la smochine. Am mancat si multe si mi-a venit rau de am vomat (si eu nu prea vomit niciodata). Asta mi-a facut un imprinting psihic, ca de atunci nu m-am mai atins niciodata de ele. DAR, cred ca as putea sa ma obisnuiesc iar cu ele. Frica asta se rezolva cu expunere partiala controlata. Deci daca as manca doar o smochina, si voi vedea ca nu patesc nimic, probabil m-as putea obisnui cu ele.

Pare de la psihic, ceva gen atac de panica. si ai identificat corect solutia. ca la inceput cand se instaleaza panica sa-ti muti atentia pe ceva exterior pe care-l vezi cu ochii (sa-ti muti atentia in exterior, la ce-i REAL).

La anumite suparari grave si eu simteam senzatii de greata sau ca o lovitura in stomac. Nu stiu daca la tine o fi si ceva fizic, nu-s specialist.

Referitor la depresie.. (ca am avut si eu depresie). Depresia vine cand ai nevoie sa faci ceva important pt tine, si nu poti indiferent de cate ori si in cate feluri incerci. La un momendat te dai batut, e firesc. Iar daca asta se intampla pe mai multe planuri, de exemplu vezi si ca profesional nu vei avea nicio sansa, te-a parasit si iubita, ai impresia ca vei fi bolnav tare pe vecie.. atunci chiar iti vin idei negre.
In primul rand vreau sa spun ca omul se adapteaza la tot felul de greutati. Eu mi-am trait cosmarul, care credeam ca va fi imposibil de suportat. Poti sa ramai si fara picioare si tot poti fi in culmea fericirii. Totul depinde de relatia cu oamenii din jurul tau (dar pe langa abilitatea asta sociala, conteaza si cat de compatibil esti cu ei).

Fericirea vine din optimism. Si clar cel mai important factor sunt oamenii pe care stii ca poti sa depinzi, sa te ajute sa faci ce vrei (sau din contra sa te deprime ca niciodata nu te ajuta, ba chiar abuzeaza de tine). Eu mereu am avut oameni (taica-miu, si un bunic) pe langa care mi se innegrea ora / ziua / viitorul, depinzand de cat timp petreceam langa ei. lol.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: