glezna picior stang
Buna ziua. Ma numesc iulian, am 25 ani, 1, 73 m si 72 kg. Pe data de 09.07.2014 am suferit un accident la piciorul stang. Am mers la medic ortoped si mi-a dat sa fac un CT, dupa rezultatul de la CT (fractura moleala interna stanga fara deplasare astragal) mi-a pus piciorul in ghips timp de 6 saptamani. Pe data de 20.08.2014 am scos ghipsul si am mers sa fac un CT. Rezultat CT : Fisuri longitudinale la nivelul corpului si tuberozitatii mediale a calcaneului stang. Leziune hipertransparenta(nidus) cu osteoscleroza periferica si centru format din matrice osoasa, ce masoara 10/7 mm si o alta leziune hipertransparenta de 3, 5 mm diametru adiacenta primei leziuni, localizata la nivelul trohleei astragaliene stangi. Concluzie: Fisuri longitudinale la nivelul corpului si tuberozitatii mediale a calcaneului stang. Osteom osteoid la nivelul trohleei astragaliene stangi de 10/7 mm (stationar fara de examinarea anterioara). Observatie osteom osteoid 3, 5 mm diametru adiacent primei leziuni. Va rog frumos sa-mi spuneti ce pot sa fac.
2 comentarii
Buna ziua!
Cu mare probabilitate va confruntati cu un diagnostic total diferit, adica o leziune osteocondrala a domului talian (LODT), asociata sau nu cu o fractura calcaneeana.
Situatia trebuie analizata prin examinare clinica locala si prin studierea computer-tomograf-ului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu mare probabilitate va confruntati cu un diagnostic total diferit, adica o leziune osteocondrala a domului talian (LODT), asociata sau nu cu o fractura calcaneeana.
Situatia trebuie analizata prin examinare clinica locala si prin studierea computer-tomograf-ului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22entorsa - luxatie la glezna
- 11glezne umflate, grele si amortite
- 3durere glezne
- 3Glezna luxata cu urmari...daca se poate un domn doctor
- 1recuperare postoperatorie fractura peroneu si luxatie glezna
- 4am alunecat pe scari si mi-am sucit glezna dreapta
- 6echivalenta de fractura cu luxatie postero externa picior drept si diastazis tibioperonier
- 1Recuperare pe termen lung dupa luxatie
- 19Am calcat stramb - glezna umflata
- 5Umflare glezna dupa cazatura
- 3Gleza umflata fara durere
- 2Edem osos si Edem ligamentar
- 2Glezna umflată de 1 luna
- 0Entorsa sau luxactie glezna
- 1Probabil luxare de gleznă.
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
- 3Ruptura ligament tibio fibular anterior
Mai multe informații despre: Luxatia gleznei
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: