Ruptura ligament tibio fibular anterior
In anul 2020 in luna februarie in timpul unui meci de fotbal mi-a fugit glezna in exterior. Glezzna a fost umflata timp de cateva zile cu dureri la miscari ample. Dupa 2-3 saptamani glezna era mult mai bine doar ca simteam ca nu mai este la fel de stabila ca inainte.
Am efectuat un RMN in aceasta luna si am aflat ca am ruptura de ligament tibio fibular anterior. Am 23 de ani si sunt o persoana activa care doreste sa faca sport in continuare (nu de performanta). Ce tratament este recomandat in acest scop si pana cand tratamentul este urmat este indicat efortul fizic (ex: alergat, ciclism)?
Am efectuat un RMN in aceasta luna si am aflat ca am ruptura de ligament tibio fibular anterior. Am 23 de ani si sunt o persoana activa care doreste sa faca sport in continuare (nu de performanta). Ce tratament este recomandat in acest scop si pana cand tratamentul este urmat este indicat efortul fizic (ex: alergat, ciclism)?
3 comentarii
Buna seara,
Examenul RMN nu este un scop in sine: imaginile au valoare numai in contextul examinarii clinice.
La ora actuala refacerea acestui ligament (ligamentoplastie) este tot mai putin practicata, deoarece determina o redoare (ankiloza) majora a gleznei.
Jogging-ul (alergarea) este, in opinia mea, un sport fabulos de agresiv pentru glezna, pe care o distruge rapid.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Examenul RMN nu este un scop in sine: imaginile au valoare numai in contextul examinarii clinice.
La ora actuala refacerea acestui ligament (ligamentoplastie) este tot mai putin practicata, deoarece determina o redoare (ankiloza) majora a gleznei.
Jogging-ul (alergarea) este, in opinia mea, un sport fabulos de agresiv pentru glezna, pe care o distruge rapid.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc pentru raspuns. In opinia dumneavoastra care reprezinta modalitatea de rezolvare a acestei rupturi?
Exista doar doua solutii: kineto-terapia si interventia chirurgicala.
Raspunsul depinde, evident, de examinarea clinica a gleznei.
Trebuie, insa, sa retineti ca jogging-ul (alergarea) este un sport fabulos de agresiv pentru glezna, pe care o distruge rapid.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul depinde, evident, de examinarea clinica a gleznei.
Trebuie, insa, sa retineti ca jogging-ul (alergarea) este un sport fabulos de agresiv pentru glezna, pe care o distruge rapid.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9amorteli din talpa pana la genunchi - entorsa de gezna
- 1entorsa la glezna..
- 3Ruptura de ligamente incrucisate
- 5Probleme entorsa glezna?
- 6echivalenta de fractura cu luxatie postero externa picior drept si diastazis tibioperonier
- 2ruptura LIA si menisc gradul 2
- 2Entorsa glezna picior drept
- 2Entorsa glezna si anticoagulante
- 13Entorsa glezna
- 3Glezna umflata
- 5Glezna umflata dupa fractura
- 10Entorsa sau nu
- 2Glezna umflată de 1 luna
- 0Entorsa glezna
- 3Condroza std3 platou tibial extern si femuro-patelar
- 0Entorsa sau luxactie glezna
Mai multe informații despre: Ruptura de ligament Luxatia gleznei Entorsa de glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: