Genunchi umflat si dureros

04-09-2009
MihaelaMihaela
Nu este medic/terapeut
MihaelaMihaela
Buna ziua,
In cateva cuvinte doresc sa va prezint cazul mamei mele.
Mama are 71 de ani si de aproximativ 4-5 ani acuza dureri la genunchiul drept. La inceput acesta se umfla foarte putin (abia vizibil), dar rezolva problema mergand la medicul reumatolog din localitate care fie ii facea 1-2 injectii cu Diprophos fie ii prescria fizioterapie. Acum insa dureriile sunt mai acute, piciorul s-a umflat mai rau ( umflatura este localizata putin deasupra genunchiului, spre partea exterioara a piciorului).A fost din nou la medic (acum medicul a spus ca a facut lichid), din nou a facut o injectie cu Diprophos si in continuare i-a prescris sa faca 5 injectii cu Movalis (are ulcer la stomac si bineinteles sa ia si Omez). Probabil ca in urma acestui tratament se va simti mai bine. Intrebarile mele sunt urmatoarele: Se poate face ceva astfel incat aceasta problema sa nu mai recidiveze sau macar frecventa recidivelor sa fie mai mica? Trebuie facute investigatii suplimentare si care ar fi acestea?
Va multumesc anticipat pentru bunavointa de a raspunde,
Mihaela_Pitesti
52 comentarii 12 Înainte ›
0
04-09-2009, ora 11:03
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Injectiile cu medicamentele acelea sunt cauza directa a umflaturii ulterioare si la lichidul aparut.
O astfel de boala nu poate fi vindecata de reumatologi cu astfel de medicamente ci numai pastra sau in general agrava, asa cum a fost in cazul mamei. Puteti fi sigura ca boala va recidiva.
Dace doriti vindecare sau ameliorare de durata trebuie sa schimbati medicina cu cea homeopata si sa faceti un tratament homeopat la un medic homeopat adevarat si cu experienta. Nu conosc pe nimeni vindecat de astfel de probeleme de medicina clasica insa o multime de pacienti cu articulatii distruse in urma tratamentelor facute.
Aveti idee ce face Diprophos la articulatii ?
0
04-09-2009, ora 11:08
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
In Pitesti il gasiti de ex. pe Dr. homeopat Cadar - www.homeopatie.ro
0
05-09-2009, ora 01:30
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Intre aberatiile scrise mai sus s-a spus, probabil ca involuntar, si un adevar- anume ca abuzul de corticoid intra-articular poate conduce la manifestari neplacute. Este adevarat ca pentru mult timp, atat corticoidul cat si antiinflamatoarele clasice au efecte pozitive asupra simptomatologiei, insa ele tind sa dezavantajeze in timp cartilajul articular si chiar sa genereze osteoporoza localizata. Pentru acest motiv, noi evitam administrarea intra-articulara a corticoidului, cu exceptia cazurilor cu crize dureroase acute si numai pentru a avea timp sa instituim o terapie cauzala.
Cred ca este important sa stim daca exista un diagnostic clar; tratamentul facut pana acum a fost doar simptomatic. Din descrierea Dvs, pare sa fie o gonartroza evolutiva, insa pentru a putea sa ne pronuntam este nevoie de radiografie fata si profil a ambilor genunchi si un RMN.
Pot exista si leziuni menisco-ligamentare, insa numai prin explorarile respective si un consult clinic competent, facut de un ortoped cu experienta, vom putea sti precis.
Functie de diagnostic, tratamentul poate fi conservator (terapie cu medicamente, mijloace balneofizicale, infiltratii cu solutii vasco-elastice) sau cirurgical, prin cura artrozei (daca se dovedeste ca asta este) sau chiar endoprotezarea genunchiului (prin program national) - de care se vede treaba ca multi nu au auzit.
In masura in care puteti sa ne trimiteti imagistica, va oferim indrumare ulterioara cu placere.
Pana atunci, puteti folosi antiinflamatoare cu protectie gastrica (incercati Arcoxia sau Aflamil, care sunt mai putin nocive pentru stomac) si evitati injectarile repetate cu corticoizi.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
07-09-2009, ora 10:01
apostolescu
Nu este medic/terapeut
apostolescu
In atentia d-lui Dr. Marius Enescu!
Va prezint cazul mamei mele si as dori daca se poate un raspuns, sfat pentru acest caz. Mama mea are 82 ani si acum o luna s-a plins de o durere la genunchi, atunci cind calca pe picior (piciorul sting), am fost la medic, s-a facut o radiografie in urma careia medicul a diagnosticat-o cu gonartroza si i-a prescris Arcoxia.Dupa 10 zile de tratament au inecat durerile dar nu complet si am considerat necesar sa merg la un reumatolog care a trimis-o sa faca un RMN. Va scriu rezultatul : ligamente colaterale intern si extern de aspect normal; ligamentul incrucisat posterior de aspect normal; ligamentul incrucisat anterior discret edematiat, tumefiat, neomogen cu traiect pastrat; meniscul extern prezinta la nivelul cornului anterior mici leziuni liniare oblice si orizontale in hipersemnal PD ce nu ating marginea meniscului ; meniscul intern prezinta la nivelul coarnelor anterioare si posterioare leziuni liniare oblice si orizontale in hipersemnal PD, unele cu atingerea marginii meniscului ; edem osos neomogen, imprecis conturat la nivelul condilului femural intern ; minim epansament lichidian retrorotulian si in articulatia tibiofemurala. Medicul reumatolog i-a prescris fizioterapie 10 sedinte de UUS, US, Trebert din care a facut 5 si nu a cedat durerea la mers, a mai facut si o infiltratie cu xilina si dexamed si nici in urma acesteia nu a cedat durerea cind calca pe picior. Daca sta in pat la un moment dat se linisteste si nu o mai doare.Trebuie sa mentionez ca mama este cardiaca, are o circulatie venoasa deficitara, hipertensiva, dar stabila datorita tratamentului pe care il ia. Va mai spun ca acum 4 ani a avut un infarct, dar s-a refacut, a fost operata acum 9 ani de cancer la sin, dar acum e bine.V-am spus aceste antecedente ca sa puteti sa-mi dati un tratament in functie de problemele care le are.
V a multumesc anticipat pentru rabdarea si bunavointa de a raspunde
Apostolescu Hariet - Brasov
0
07-09-2009, ora 23:15
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Prezenta edemului osos - entitate pe care medicii romani se "incapataneaza" sa o ignore, traduce tendinta spre necroza avasculara a zonei osoase respective. Leziunile meniscale si ligmentare mentionate nu necesita interventie chirurgicala (artroscopica sau de alt fel) potrivit descrierii RMN.
Potrivit experientei pe care o am in centrul nostru pilot, consider ca mama Dvs. poate beneficia de oxigenoterapie hiperbara (HBO), singura solutie pentru tratarea bolii Albeck la ora actuala.
Pentru detalii, accesati autor-ul sau Centrul de Medicina Hiperbara Constanta (dr. Ion Cristian). Va putem oferi indrumari utile daca avem acces la imagistica mentionata. De mentionat ca ca terapia HBO este ideala pentru tratarea insuficientei circulatorii venoase periferice (eu imi tratez propria mama in acest fel), iar infarctul este o indicatie de electie, alaturi de accidentul vascular cerebral. Astfel incat consider ca nu exista motive pentru ca mama Dvs. in varsta de 80 de ani (si ii dorim cat mai multi!) sa se bucure de un astfel de tratament modern si de o calitate superioara a vietii, atat cat mai are de trait.
Cu stima
SL Dr. Marius Eescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
09-10-2009, ora 21:22
popescucarmen
Nu este medic/terapeut
popescucarmen
Tot in atentia Dl.Dr.Marius Eescu,

va cer parerea in legatura cu o problema care persista de 7-8 ani.Genunchiul drept se umfla cand si cand, am incercat sa urmaresc si o corelatie cu vremea insa nimic cert, vag as putea spune ca inainte sa ploua s-ar cam umfla, cert este ca se umfla in jurul rotulei, pot observa osul, nu este enorm dar ff incomod si greu de urcat scarile sau indoii.Acum 6 ani am consultat un specialist in reumatism, acesta a extras din fluid, a constatat ca este clar-deci nu a fost atacat osul, fara impuritati- diagnosticul acestuia fiind, un cartilagiu slabit din cauza laurii in greutate( cam34-36 kg la ambele sarcini) si sa urmez o cura de slabire si exercitiu pt intarirea cartilagiului. Acum sincer am pierdut majoritatea kg-lor, 2 ani nu am mai avut nimic, insa in ultima jum. de an am cam luat 5 kg... si din nou se umfla.Oare este ceva nedeterminat de doctor si trebuiesc facute studii ulterioare,.va rog un indicii pt ca am nevoie de multa energie cu doi baieti mici...

multumesc, canticipat
0
10-10-2009, ora 00:32
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Din nefericire, faptul ca lichidul extras era clar nu este o garantie ca articulatia nu sufera sau nu va ajunge la artroza. Cu mare probabilitate, surplusul de greutate - preluat intr-un context fiziologic - nu avantajeaza functionarea articulatiilor si le va grabi uzura, a.i. dieta este o idee buna.
Pe de alta parte, trebuie sa va lamuriti daca genunchii sunt afectati si daca da, cat anume. Sfatul meu este sa beneficiati de un consult ortopedic la un specialist cu experienta, efectuand in prealabil radiografia genunchilor din fata si profil, dar si un examen RMN, care poate decela modificari precoce ale articulatiei, si mai ales zonele de edem osos. Este important si pentru ca poate decela leziuni capsulo-ligamentare si meniscale intr-o maniera neinvaziva. Avand un diagnostic de boala si de stadiu, putem discuta terapia.
Puteti trimite imaginile astfel obtinute pe adresele de mail disponibile (autor), astfel incat sa va pot oferi o orientare terapeutica pertinenta.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
01-12-2009, ora 14:33
aly_sim
Nu este medic/terapeut
aly_sim
Buna ziua
Ma numesc Simona si am 29 de ani.Sunt diagnosticata cu poliartrtita si am genunchii foarte umflati cu lichid.Ce sfat imi dati ?
Ca tratament naturist as dori sa-mi recomanda-ti un medic bun homeopat care sa ma ajute sa nu mai fac lichid la genunchi.
Va multumesc
0
01-12-2009, ora 15:10
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Diagnosticul de Poliartrita este unul serios si necesita un tratament de fond, fie el metothrexat, leflunamida sau anticorpi monoclonali. In lipsa acestui tratament, distrugerile articulare sunt rapide, masive si ireversibile.
Este perfect adevarat ca acest tratament este unul relativ agresiv, cu efecte secundare serioase, insa nerespectarea acestui tratament este profund regretabila (nu stiu daca este cazul D-voastra, nu ati precizat tratamentul actual).
Acumularea de lichid in articulatiei este concomitenta sinovitei (inflamarea articulatiei) caracteristica acesteui gen de afectiune si se trateaza asa dupa cum v-am precizat.
Tratamentele homeopatice sau naturiste pot fi utile, insa nu pot inlocui tratamentul de fond mentionat.
Consultati-va reumatologul curant sau un altul, insa nu abandonati tratamentul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-12-2009, ora 22:09
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna Simona
Diagnosticul de poliartrita implica abordarea cu maxima seriozitate a problemei, mai ales la varsta Dvs. Daca diagnosticul este corect (pt. ca am mai avut surprize) atunci trebuie facuta o evaluare clinica si imagistica foarte pertinenta pt. a stabili tratamentul.
Cred ca este bine sa aveti in vedere - doar ca precautie, macar - si alte metode terapeutice in afara de cea homeopata. In definitiv, boala Dvs. nu consta doar din aparitia lichidului la genunchi, o manifestare mai evidenta si mai suparatoare, ci din modificari mult mai distrugatoare la nivel articular si nu numai. Trebuie sa aveti in vedere eventual posibilitatea declansarii conflictului autoimun prin prisma teoriilor mai noi care sustin implicarea unor microorganisme (clasa mycoplasmatales) dar si altele in procesul patologic.
Cred ca trebuie consultat un medic reumatolog cu experienta si eventual un homeopat care sa colaboreze cu acesta.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
22-02-2010, ora 18:05
aly_sim
Nu este medic/terapeut
aly_sim
Va multumesc pentru raspuns
Urmez tratament de fond cu metothrexat, sulfasalazina si antiinflamatoare din momentul in care m-a diagnosticat de aceasta boala. Cu toate ca tin tartamentul nu se vede nici o inbunatatire si genunchii sunt la fel de umflati la fel si dureri de articulatii si subfebrilitate.
Imi cer scuze nu vreau sa jignesc dar nu mai am incredere in doctori. Pana sa fiu diagnosticata corect am umblat timp de 6 luni pe la medici si nici unul nu a vrut sa se pronunte pentru ca anlizele ieseau bune dar eu totusi aveam dureri de articulatii insa nu aveam acele inflamatii, umflaturi sau sinovite pe care ei le asteptau sa le vada.
Acum ca am genunchiul umflat si inflamatii la articulatii m-a diagnosticat si bagat in tartament ?
Daca era diagnosticata corect boala mai repede si urmam tartament nu cred ca se ajungea aici.
Am nevoie de un sfat si poate sa-mi recomandati si un medic homeopat bun
Va multumesc
0
22-02-2010, ora 21:56
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Insistenta pentru care abordez, cu pacientii mei sau pe acest forum, problema poliartritei reumatoide, se datoreaza tocmai situatiei descrise de D-voastra: in cvasi-totalitatea cazurilor reumatologii ignora simptomele pacientului, bazandu-se doar pe analizele strict pozitive. Se pierde astfel un timp pretios, in care pacientul consulta reumatolog dupa reumatolog, pana ce gaseste unul capabil sa impuna un tratament de fond, care sa limiteze distrugerile articulare (cum este cazul tratamentului clasic cu metothrexat).
Trebuie sa intelegeti ca abandonarea tratamentului de fond, in favoarea unor tratamente "naturiste" sau "homeopate" este profund daunatoare. Aveti aici, pe site, la topice referitoare la Poliartrita reumatoida, marturiile a zeci de pacienti care au abandonat tratamentul de fond in cautarea unor "iluzii naturiste". Consecintele sunt de fiecare dramatice, cu distructii articulare severe si ireversibile, cu suferinte inimaginabile.
Sigur ca puteti incerca fel de fel de tratamente alternative, dar numai ca adjuvant al tratamentului de fond ( de tip metothrexat) si nu ca inolocuitor al acestuia,
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
27-02-2010, ora 14:37
aly_sim
Nu este medic/terapeut
aly_sim
Va multumesc pentru raspuns si modul de a aborda aceasta boala.
0
27-02-2010, ora 14:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va stam oricand la dispozitie.
Este si datoria D-voastra de a ne tine la curent cu evolutia...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
22-05-2010, ora 13:03
ana.rox
Nu este medic/terapeut
ana.rox
Stimate dr. Uscatu, stimate dr. Enescu- ma confrunt de 2 luni cu o situatie foarte grea...aproape ca nu mai pot merge.pe 3 mar nu m-am mai putut ridica din pat...brate, picioare aproape inerte.mi-a fost gasit strept.beta hem. intr-o faza destul de tarzie, in aceeasi perioada mi s-au inflamat ganglioni cervical stanga cu crp 25, vsh mare, aslo 400, fibrinogen cresccut, factor reum doar usor marit...leucocite 13.500.
Din nefericire in loc sa incep tratamentul cu un antibiotic si sa continui cu moldamin..am procedat invers si leucocitele imi cresteau mereu.Mentionez ca am fost investigata Orl, chiar si de boli autoimune, hematologie, endocrinologie.. am facut investigatii complexe.pentru ca genunchi ma dureau foarte rau si aveam o faringita chinuitoare cu stari de lesin si leucocite mari mi s-a dat axetine de 3 g, injectabil 12 zile.
Dupa aceasta antibioterapie la putin timp.. iar ma dor groaznic genunchi(NU sunt umflati, rosii, zona fierbinte) au inceput ca si inainte, treptat sa imi creasca valorile iar ganglionii sunt tot inflamati.INSA nu la fel de mult si fac. reumatoid!! Pur si simplu sunt o tanara femeie ce nu mai poate merge, situatii ce le gasim dupa 60ani!!
Mentionez ca doar la movalis cedaza durerile!
Indraznesc sa va cer sprijinul deoarece starea mea s-a degradat considerabil.sincer ce boli se pot asocia acestor dureri groaznice de genunchi si leucocite, fibrin, vsh mari?? un cancer osos?? leucemie, boli genitale, ulcer??.eu am un fibrom micut, si o gastrita ce o voi investiga pentru helicobacter, si o anemie feripriva( cu sideremie 24).
Va multumesc anticipat si va doresc multa sanatate!!! - Ana T.
0
21-10-2010, ora 11:56
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
Buna ziua,
in atentia unui doctor specializat. Rog o parere despre cum a decurs operatia la genunchia mamei mele in varsta de 55 de ani.
1. La inceput a facut tratament anti-inflamator,
2. fizioterapie
3. injectii diprofos- 3 doze, din 7 in 7 zile
4. dupa 2 luni a facut RMN - a aflat ca are ruptura de menisc intern si extern
5. s-a umflat genunchiul si s-a format sinovite rosii
6. S-a operat
7. dupa fix 10 zile de la operatia a fost din nou la doctor ca facuse apa la genunchii si i l-a scos iar
8. a luat antibiotic- ARGUMENTIN SI ARCOSIA
9.dupa 30 de zile (ieri) a facut iar apa la genunchii si i-a scos lichidul, facuandu-i apoi in aceeasi zi 2 injectii cu diprofos
10. acum tine din nou tratament cu ARGUMENTIN SI ARCOSIA.
11. noi tot asteptam sa se desumfle denunchiul deoarce am cumparat 3 injectii SYNOCROM care am inteles ca trebuiesc facute imediat dupa ce acesta se desumfla

nelamuririle mele sunt urmatoarele si rog un doctor daca poate sa mi le lamureasca si mie pt a i le putea transmite mamei mele, pt a o linisti:
1. injectiile acelea cu Diprofos au fost facute corect in intervalele acelea de timp? am tot citit pe aicipe forum ca ele se fac 1data pe an sau la un interval f mare
2.era normal ca la 10 zile fix dupa operatie sa faca apa la genunchii si sa il scoata?
3. credeti ca este vreo problema cu operatia mamei mele si Dl Doctor nu a vrut sa ne spuna, faptul k a trecut asa mult timp si genunchiul mamei mele nu s-a desumflat?
4. este vreo problema ca nu a reusit sa faca pana acum injectiile SYNOCROM?

MULTUMESC FRUMOS si astept cel putin un raspuns cu sufletul la gura,
Va rog sa imi raspundeti la scrisoare, pt ca ma gandesc ca pe langa mama sunt mai multe pers care cauta rasp la una dintre intrebarile mele.
haideti va rog sa ajutam fiecare cum putem si pe ceilalti.
MULT SUCCES IN CEEA CE FACETI.
0
21-10-2010, ora 14:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va raspund punctual:
- nu ati precizat detalii capitale: greutatea/inaltime, antecedente traumatice sau medicale (reumatologice, metabolice, vasculare, etc etc), profesie etc etc
- nu ati precizat marimea leziunilor intra-articulare si starea cartilajului;
- nu ati precizat conduita post-operatorie, legata de mobilizarea articulara si mers;
- nu ati precizat kineto-terapia postoperatorie efectuata;
- nu ati precizat cand si-a reluat activitatea fizica si in ce ritm;
- antibioticul este total inutil si profund daunator, in lipsa semnelor evidente de infectie microbiana (artrita septica), documentata prin analize sanguine si prelevari locale;
- diprophos-ul intra-articular este catastrofal si inutil: nu ajuta la nimic, in schimb are nenumarate efecte adverse si complicatii redutabile;
- celelalte infiltratii sunt total discutabile si foarte controversate din punct de vedere a utilitatii si costurilor.
Astept precizari cu adevarat utile din partea D-voastra, in vederea elaborarii unei minime imagini asupra cazului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
21-10-2010, ora 15:45
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
acestea sunt datele pe care le stiu, o voi intreba pe mama mai multe detalii si va voi mai intemeia o scrisoare..
multumesc frumos pt timpul acordat
0
28-10-2010, ora 10:21
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
Buna ziua Dl Doctor Marius Uscatu,

scuze pt intarzierea raspunsului insa a durat asa mult pentru ca a trebuit sa iau de la medicul de familie rezultatul RMN-ului.
Rezultatul este:
-Hidrartroza
-Ascutirea unghiurilor rotuliene cu mici osteofite marginale femuro-tibiale externe
-Zone parcelare de degenerare de-a lungul LIP predominant in jumatatea femurala.
-Degenerare de gr. III a meniscului intern cu ruptura cornului anterior si traiect orizontal de fisura in corpul si cornul posterior.
-Ruptura cornului anterior al meniscului extern pe zona medicala cu chist meniscal pe nivel anterointern.
-Fisura orizontala in cornul posterior al meniscului extern.
Plaja de edem osos la nivel condilian intern femural.
Degenerarea tendonului patelar.

CONCLUZII:
Degenerare de gr III menisc intern.
Ruptura cornului anterior menisc extern.

inaltime1.75, greutate 85 kg..
Antecedente traumatice nu a suferit, varice f multe in zona picioarelor.
Activitatea si-a reluat-o dupa 30 de zile de la operatie,
30 de zile a stat mobilizata la pat, iar dupa 30 de zile a inceput sa mearga cu un cadru inca 30 de zile..

In prezent are problema care v-am spus-o mai sus, in speranta ca ne veti ajuta cu un raspuns.
si tot in continuare continua tratamentul acela cu ARGUMENTIN SI ARCOSIA
.. si nici acuma nu am facut injectile SYNOCROM
0
28-10-2010, ora 10:23
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
..si nici acuma nu am facut injectile SYNOCROM pt ca nu s-a desumflat genunchiul
Multumim frumos. si multa sanatate va dorim Dl Dr
0
28-10-2010, ora 10:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Asa dupa cum va precizam, ati recurs inutil la RMN, din simplul motiv ca nu ofera informatii mai precise decat examinarea directa, artroscopica, a articulatiei.
La aceasta ora, problema se rezolva astfel:
- scaderea ponderala este indispensabila: trebuie sa slabeasca cel putin 20 kg. Daca nu intelege acest lucru, orice demers este strict inutil.
- scaderea eforturilor fizice, respectiv "statul in picioare" si mersul. In cazul asocierii gonartroza-obezitate efortul fizic este deosebit de daunator, conducand catre degradarea rapida a articulatiei.
- trebuie sa consultati un specialist in Chirurgie Vasculara, pentru a elucida participarea insuficientei venoase periferice la tabloul clinic actual. Fireste ca varicele sunt agravate de obezitate.
- trebuie sa intrerupeti imediat orice tratament antibiotic. Tratamentul antibiotic trebuie precedat de certificarea neta a infectiei bacteriene, prin prelevari de sange si lichid articular pentru examene bacteriologice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2010, ora 10:58
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
Multumesc frumos pentru raspuns.

La scaderea greutatii lucreaza in acest moment in speranta ca va slabi si se va mentine cat va putea de mult.

Tratamentul antibiotic il urmeaza pentru ca dupa operatie i-a scos de 2 ori lichid si ca sa nu se infecteze si i-a recomandat sa urmeze acest tratament.

Din cate incep sa imi dau seama, este clar de interesul Dl Dr unde a fost operata mama.. dar asta este... mergem acuma inainte incercand sa gasim solutii..

Este normal ca a facut lichid si ca i l-a scos la 10 zile dupa operatie, apoi la 30 de zile de zile de la ultima extragere de lichid a facut iar, bineinteles urmata de 2 injectii cu Diprophos?
0
28-10-2010, ora 11:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Extragerea lichidului se realizeaza pentru decompresia articulatiei si ameliorarea durerii, insa nu trebuie repetata prea des. Ar fi fost util un examen bacteriologic al acestui lichid, pentru ca doar prezenta bacteriilor putea justifica un tratament antibiotic.
Cat despre injectiile articulare cu Diprophos, eu sunt total impotriva, chiar si numai pentru ca nu reusesc sa combata hidartroza (acumularea de lichid) articulara.
Scaderea in greutate este infnit mai importanta decat va imaginati. Stiu ca este greu, insa este vital sa intelegeti importanta normalizarii greutatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
28-10-2010, ora 11:16
sir_dvb
Nu este medic/terapeut
sir_dvb
Sfaturile dvs m-au ajutat f mult.
Va multumesc frumos.. poate ne vom intalni totii 3 la dvs la cabinet.
Trebuie sa vb cu mama inainte.

Va rog sa imi mai spuneti un singur lucru daca se poate..

Noi asteptam sa se desumfle genunchiul pt a face 3 injectii cu SYNOCROM.

Aceste injectii sunt indicate (pt ca incep sa nu mai am incredere in acel medic) ?

Multumesc frumos..
O zibuna in continuare va doresc!
0
28-10-2010, ora 11:50
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Departe de mine sa va zdruncin increderea intr-un anumit medic!!!
Exista o moda in Romania a acestor infiltratii intraarticulare, moda care a existat si in Occident acum vreo 15-20 ani.
Problema reala nu este atat a complicatiilor potentiale, ci a raportului beneficiu/costuri.
Prin urmare, incercati sa intelegeti ca singura problema actuala este GREUTATEA.
Numai normalizand greutatea se vor ameliora simptomele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-11-2010, ora 23:16
MaraO
Nu este medic/terapeut
MaraO
Buna seara,
Ma numesc Oana si am 17 ani.As dori sa aflu si eu ce am la genunchiul drept.mentionez ca fac handball de la varsta de 13 ani, aproape 3 ani facand de performanta.Un urma cu cateva luni, in vacanata de vara am jucat intr-un meci si m-am lovit in repetate randuri la genunchiul drept insa pe moment nu am simtit nimic, intamplarea a fost ca dupa meci sa merg la un strand cu apa termala iar atunci mi s-a umflat exagerat, ma durea, ma intepa si mi-l puteam misca foarte greu din cauza durerii.Trebuie sa spun ca durerea si umflatura se aflau pe toata suprafata genunchiului dar mai dureros si mai proeminent in partea superioara a genunchiului.Umflatura si durerea s-au tras foarte greu (aprox. o luna), iar de atunci de cate ori plonjez sau ma lovesc in alte circumstante(de ex. un colt de mobilsa din neatentie sau de genul acesta) ma doare foarte tare si se umfla trecand foarte greu.Am fost si la medic si mi s-a spus ca am un hematom.nu prea stiu ce inseaman si nu m-a lamurit si ca ar trebui sa fac pauza pana mi se trage.Am uitat sa mentionez ca umflatura este"consistenta" adica are ceva in interior ca o gelatina fiind destul de moale.Nu am probleme cu greutatea, am 1.73 si 59 kg.Antecedente nu prea am, doar cateva entorse nefiind grave.Va rog sa imi da-ti ceva sfaturi, daca se poate.
Va multumesc.
0
10-11-2010, ora 23:19
MaraO
Nu este medic/terapeut
MaraO
*in
**mobila
0
14-11-2010, ora 18:52
Berescu Dorina
Nu este medic/terapeut
Berescu Dorina
buna seara!Cu 5 ani in urma am fost operata de miastenia gravis.Aveam dureri ingrozitoare de picioare.De atunci nu m-a mai deranjat nimic.De 2 sapt. am dureri groaznice la piciorul stang.Nu stiu cum sa va explic durerea deoarece ma doare tot, incat nu mai pot nici sa merg.Imi puteti da un sfat? Va multumesc.O seara buna!
0
14-11-2010, ora 22:22
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Ce intelegeti prin "picioare"?? La ce nivel anatomic este situata durerea, dat fiind ca din punct de vedere anatomic ne referim la membrul pelvin, alcatuit din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior??
Ce varsta si ce greutate aveti, ce ocupatie, ce tip de operatie ati suferit???
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
20-03-2011, ora 21:03
ileana12s
Nu este medic/terapeut
ileana12s
Buna seara!
Va rog sa-mi spuneti ce tratament sa ia mama mea care are 62 ani pina ajungem la medic.
o doare foarte rau un genunchi, nu poate nici sa-l mai miste si sa umflat sub rotula.
sta la tara si o sa dureze un pic pina o duc intr-un oras la un medic.
intre timp are foarte multe treburi de facut si nu mai poate din cauza piciorului.
mentionez ca de-a lungul anilor a luat antiinflamatoare zic eu destul de multe(pastile, supozitoare, injectabil).
si acum a luat niste voltaren dar fara rezultat.
Va multumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns
52 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.