Condromalacie genunchi

19-04-2023
Mihaela Dandu
Nu este medic/terapeut
Mihaela Dandu
Buna ziua! Am 22 de ani, 1, 70 inaltime si 55 de kg. De 3 ani resimt dureri la genunchiul stang. Pe perioada liceului am fost o persoana activa, facand tot felul de activitati sportive, dar nu in exces. Tot in acea perioada mi-a si inceput durerea la genunchi, am facut tot felul de investigatii, rmn, unde a iesit ca rezultat: arie focala de condropatie retropatelara. Am renuntat la orice forma de sport posibila, rezumandu-ma doar la activitiatile cotidiene si normale. De asemenea, unul dintre doctorii la care am fost mi-a spus si ca rotula este pozitionata putin mai sus decat ar trebui si probabil de aici si problema. M-am interesat foarte mult de aceasta problema si sincer ma afecteaza psihic, fiind constienta de gravitatea situatiei.
Ij tot acest timp pot sa merg normal, mai alea cand articulatia este incalzita, nu am nicio problema. Dar se simte diferenta intre genunchiul acesta si cel sanatos, cel problematic fiind mai rigid dimineata, avand mici dureri la primii pasi dimineata si uneori la urcantul scarilor.
As dori sa imi spuneti, avand in vedere varsta tanara si evolutia pe care ati vazut-o de-a lungul timpului la alti pacienti, cat de repede a avansat boala. Voi ajunge in 5 ani fara cartilaj? Voi ajunge la 30 de ani sa nu mai pot merge?
1 comentarii
0
19-04-2023, ora 21:19
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Desi ai citit multe, sa stii ca problemele nu avanseaza chiar atat de repede. Iar stresul la care te supui nu poate sa duca decat la aparitia altor probleme
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: