Ganglioni la cap, gat si sub brat

50 comentarii 1 2
0
04-02-2010, ora 00:51
adeloina
Nu este medic/terapeut
adeloina
Buna ziua!Am 17 ani ma ingrijoreaza foarte tare cei 2 ganglioni pe care ii am, unul in spatele urechii si unul pe gat.Ii am de cand eram mica si mi se pare ca acum se micsoreaza.Exista vreo sansa sa dispara singuri fara vreo interventie chirurgicala?Pot acestia sa fie cauza aparitiei unor anumite tipuri de cancer sau vreun pericol pentru sanatatea mea?
0
30-05-2010, ora 21:29
bdd
Nu este medic/terapeut
bdd
buna seara, , copilul meu are 5 ani si 7 luni.acum 3 luni a facut varicela iar dupa 1 luna scarlatina dupa care am observat un ganglion la ceafa marimea unui bob de fasole l-a vazut pediatrul si mi-a zis ca e ceva normal dar sunt foarte speriata, a trecut 1 luna jumate si inca e prezent, , , acum 2 saptamani l-a vazut un alt doctor care mi-a zis ca, e necesar 3-4 luni ca sa se retraga si la fel sa stau linistita, vreau sa precizez ca copilul de la varsta de 1an si 7 luni de cand merge la gradinita am avut parte numai de raceli[rosu in gat, febra mare, tusa, nasul infundat] chiar si acum 3 saptamani i-a facut doctorul tamponul faringian care a iesit pozitiv, i-a dat antibiotic.va rog frumos sa-mi spuneti ce poate fii cu acest ganglion si timpul necesar in care ar trebui sa se retraga...va multumesc frumos
0
30-05-2010, ora 23:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
daca exudatul faringian a esit pozitiv, ce inseamna ca este urtator de infectie.. Cum vreti sa dispara acel ganglion ???
NU o sa dispara ganglionul.. pana nu dispare focarul de infectie( gat, nas, dantura)
Solutie corecta este sa aveti un copil alimentat sanatos.. si cu imunitatea buna..
NU tratamentul cu antibiotic este rezolvarea problemei...
un organizm sanatos.. lupta singur cu infectia !!!
0
03-06-2010, ora 22:27
manick69
Nu este medic/terapeut
manick69
buna ziua!dl doctor am avut o raceala puternica cu tuse seaca care m-a tinut cca.2 saptamani, cu durere in piept.Dupa ce mi-a trecut am inceput sa simt niste dureri in zona subratului si ma durea parca carnea pe mine.La scurt timp ganglionul de la gat de pe partea dreapta s-a umflat brusc foarte tare, cam cat o nuca.Am mers la doctorul de familie si mi-a dat augmentin, niste picaturi si erdomed.As vrea sa stiu daca mai trebuie sa fac vreo investigatie si care ar putea fi cauza...multumesc anticipat.daniel
0
04-06-2010, ora 10:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa te vada la ORL.. si Pneumoftizio.
0
11-02-2011, ora 22:04
ilincaaaaaa
Nu este medic/terapeut
ilincaaaaaa
cu o zi inainte de a mi veni menstruatia am observat o umflatura inghinala pe partea stanga.Dimineata mi au venit probleme si acea umflatura era f mare, rosie si ma manca.am lesinat, vomitat si m am dus la urgente.
mi au dat doar piafen si sa stau doua zile in pat.
apoi m am dus la alt spital dar umflatura s a redus si acolo mi au facut radiografie pelvina si abdominala.nu au gasit nimic.
am in continuare un "bob de mazare"acolo.
e ganglion sau hernie inghinala?
ma epilez lunar cu ceara.
pot sa ma epilez in continuare?
multumesc
0
12-08-2011, ora 11:35
iancul
Nu este medic/terapeut
iancul
Buna ziua,
As dori sa ma sfatuiti in urmatoare problema, aseara simmteam o durere seaca in partea stanga chiar in locul unde sunt "impreunate" mandibulele in momentul in care cascam. Peste noapte m-a necazit putin dar nu am bagat-o in seama. Dimineata cand m-am trezit partea din stanga de care va spuneam era umflata putin dar vizibil in comparatie cu partea deaptra. La palpare umflatura si durerea se afla in locul in care va spuneam si anume unde se imbina cele doua mandibule cumva, nu stiu cum sa va explic sa ma fac inteles, de la terminarea lobului urechii in jos pe distanta de 3-4 cm. Durerea nu este acuta, este mai mult sacaitoare, nu am facut febra, daca palpez chiar sub ureche nu doare, pot deshide gura mare doar cu putina durere, nu am avut interventii stomatologice de curand si nici nu am probleme dentare. Nu am luat decat un paracetamol in dimineata aceasta. Ieri am fost la piscina si am "simtit" cumva curentul de la usile si geamurile deschise din bazin. Ce considerati ca ar putea fi? Poate fi amanata vizita la medic pana marti (adica peste 5 zile) momentan eu nefiind in localitatea de domiciliu? Ce medicamatatie provizorie as putea lua? Va multumesc si astept cu interes raspunsul dvs
0
29-02-2012, ora 22:25
alexbogos
Nu este medic/terapeut
alexbogos
Buna seara.Am si eu o problema de asemenea. Am ganglioni multipli langa urechi si sunt speriat de moarte...astept un sfat sau un posibil diagnostic.Am uitat sa mentionez ca am 18 ani.Multumesc
0
01-03-2012, ora 12:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sfatul principal...
NU trebuie sa.ti fie frica !!! Frica de boala.. este in sine o boala aparte si tine de mental!!!!
iesti dator cu o moarte pe acest pamant.. cand vine.. NU tu decizi.. cum nu ai decis si cand te.ai nascut !!!!
Adenopatiea ( ganglionii) pot fi de la probleme dentare, de la amigdale, dela plamani, de la glande salivare
incepi cu stomatologul si cu ORL..si o sa vezi care.i problema
0
02-03-2012, ora 11:17
alexbogos
Nu este medic/terapeut
alexbogos
Multumesc mult.Am fost ieri la stomatolog si mia spus ca posibil sa fie din cauza ca imi cresc molarii de minte, apoi la un generalist si mia dat augmentin.am facut analizele de sange vsh si homeoleucograma si miau iesit bine dar am mai depistat un ganglion langa maxilar, exact sub lobul urechii.. nu stiu ce sa mai cred:D dar nu mai sunt asa speriat.
0
07-03-2012, ora 08:31
sarmina
Nu este medic/terapeut
sarmina
Buna ziua, ma numesc Camelia si am 34 de ani.In urma cu un an am fost operata de melanom pectoral stang care nu a necesitat tratament dimensiuni clark 2 breslow 2 de vreo doua saptamani mi-a aparut dupa ureche (pe aceasi parte cu melanomul) un ganglion de marimea unui bob de mazare.Oare sa fie in legatura cu melanomul? ce sa fac? Am urmat si un tratament cu antibiotic de 7 zile amoxicilina
0
07-03-2012, ora 08:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu
investigheza starea dantudii, faringele, amigdalele
0
07-03-2012, ora 08:48
sarmina
Nu este medic/terapeut
sarmina
Multumesc mult pentru raspuns.O zi buna.
0
24-06-2012, ora 23:20
narcisad
Nu este medic/terapeut
narcisad
Domnul doctor mi-a aparut in partea stanga a gatului o umflatura nedureroasa dar am observat cand mananc se umfla credeti ca e de la dinti? va rog sa ma ajutati cu un sfat.Va multumesc.
0
25-06-2012, ora 21:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este sialolitiaza, calculi in glanda salivara
se trateaza la maxilo facial
0
26-06-2012, ora 14:57
rominaduca
Nu este medic/terapeut
rominaduca
Buna,
De vreo 5 luni am in zona gatului pe ambele parti niste ganglioni care putin de tot dor la atingere. am si o flegma in gat care o expectorez, vascoasa, transparenta cu particule albe si uneori si tusesc cand se aduna prea mult si se aude un harait, tusea e doar de doua sapt., iar flegma din ianuarie. Am luat o perioada antibiotice pt raceala, iar apoi ACC si de atunci tot expectorez. Mentionez ca am si mancarimi la ambele urechi, nasul mi-e uneori infundat si am un gust acru de la stomac presupun, de multe luni. Mi s-a dat aerius, omeran, dar nu am respectat perioada de tratament si nu mi-a trecut. Ce analize ar trebui sa fac sau ce tratament ar tr. sa iau? Sper sa ma ajutati, va multumesc.
0
26-06-2012, ora 20:38
Dana Mariceanu
Nu este medic/terapeut
Dana Mariceanu
Buna ziua, domnule doctor!As avea si eu o intrebare in legatura cu baietelul meu de 2 ani.De la nastere are 2 unflaturi cate una dupa fiecare ureche care nu-si modifica forma sau culoarea.Ele nu sunt asezate in mod egal, la o ureche este mai sus la cealalta mai jos.Pana la aceasta varsta nu a fost bolnavior decat o singura data, anul trecut a avut o otita.Parca atunci unflaturile au fost mai mari, in rest sunt de marimea unui sambure de cireasa.Nu-l deranjeaza si nu-l supara invre-un fel, dar sunt un pic ingrijorata deoarece nu se retrag desii medicul de familie a zis ca se vor retrage cu timpul.Mentionez din nou ca sunt de la nastere.Va multumesc anticipat!
0
28-06-2012, ora 06:45
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt.rominaduca
ganglionii sunt ca urmare a problemelor din nas si gat
insa problemele din gat cu flegme..s.a pot sa aiba legatura cu tractul digestiv
e cazul sa faci consult la Gastrologie si la ORL..si sa rezolvi corect problemele

DanaMariceanu
e vorba de o problema congenitala
un medic ORL dupa un consult poate sa va spuna daca afecteaza cu ceva aparatul auditiv si daca merita operate sau nu
0
28-06-2012, ora 08:34
Dana Mariceanu
Nu este medic/terapeut
Dana Mariceanu
Imi cer scuze ca va deranjez din nou dar nu inteleg ce inseamna problema congenitala in primul rand si nu stiu daca are importanta dar ia fost facut un test de auz dupa nastere deoarece s-a nascut in Anglia si acolo e obligatoriu. Dar oricum am sa il duc la ORL.Momentan nu are probleme de auz dar din ce inteleg s-ar putea sa aiba in viitor?Multumesc inca o data si scuze ca va tot deranjez.
0
21-07-2012, ora 14:37
narcisad
Nu este medic/terapeut
narcisad
domnule doctor am o galma in partea stanga a gatului care nu ma deranjeaza nici la inghitit, nu e dureros la atingere am luat antibiotice si fara efect, nu sa marit in volum galma o am de vreo 6 luni.Va multumesc astept raspuns de la dumneavoastra.
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •