Frica de mine
Buna seara.Nu stiu daca este ceva serios, pentru ca mi s-a intamplat o singura data.Cand am fost la baie in seara asta m-am oprit in fata oglinzii si ma priveam.Ma uitam fix in ochii mei si mi s-a facut frica pur si simplu, imi dau lacrimile acum cand scriu despre asta.Ma uitam la mine si vedeam o figura rea, fara sentimente, niste ochi albastrii si reci ca gheata, ca ochii unui criminal.Ma uitam la mine si nu-mi venea sa cred ca sunt eu! Niciodata nu am patit asa ceva.sa imi fie frica de propria mea infatisare.Eu nu am avut o copilarie prea fericita, de fiecare data cand faceam ceva, faceam total gresit.Acum imi e frica, orice as face, ca nu e bine.mi-e frica de criticile celor din jurul meu.plang imediat din orice sau ma enervez si trantesc ce apuc.Si cel mai mult imi e frica de singuratate, imi fac de multe ori scenarii si ma gandesc ce voi face daca raman singura si numai cand ma gandesc incep sa plang.Nu stiu ce e cu mine, nu ma simt in apele mele, problemele din copilarie m-au marcat.Iar ceea ce mi s-a intamplat cu oglinda in seara asta m-a speriat rau de tot.ce ar trebui sa fac?Va multumesc.
4 comentarii
buna draga mea asi vrea sa vb multe cu tine tocmai vezi ca iti las un mesaj privat si cautama la adresa mea de mes
vorbim ok ?
vorbim ok ?
O vizita la psiholog nu ar strica deloc. SI eu am trecut prin astfel de momente in problemele mele cu anxietatea si depresia. banuiesc ca e posibil sa treci si tu prin astfel de momente, de aceea iti recomand intai o vizita la medicul de familie, caruia sa ii explici exact ce probleme ai si sa vezi ce iti recomanda! Multa sanatate! Te pot ajuta si eu cu sfaturi daca doresti, din propria experienta
Incerca sa gasesti in memorie o intamplare din copilaria ta legata de singuratate si poate asta este cauza celor pe care le povestesti.Persoanele pe care le stiu si le este frica sunt cele care locuiesc sau au locuit singure o perioada mai mare de timp si care au o oarecare frica de singuratate sau de ceilalti.Din cate ai scris ai avut probleme multe deci se intelege ca esti o poersoana puternica daca ai trecut cu bine peste atatea si aceasta stare nu-si are locul in viata ta.
Psihanalistii sustin ca prima lege a vietii nu este autoconservarea biologica, ci conservarea imaginii de sine, aceasta fiind o nevoie de baza strict umana.
Imaginea, parerea de sine, provenind din organizarea experientelor, perceptiilor, valorilor si obiectivelor noastre ţine de "realitatea" noastra si ne determina comportamentul. Atunci cand comunicam cu noi insine ne adresam imaginii pe care noi o avem despre noi, iar acesta va comunica cu noi conform versiunii celorlalti despre noi.
Daca persoanele influente - cum sunt parintii - au construit inca din copilarie o imagine viciata si virusata de asteptarile lor de la tine, are ca rezultat faptul ca nu te simti bine in pielea ta devreme ce te privesti prin ochii lor. Asa ai ajuns sa crezi ca un om asa rau nu ar fi dorit sau acceptat de nimeni.
Un terapeut te poate ajuta sa-ti reevaluezi aceste convingeri despre sine si impreuna sa construiti o imagine de sine reala.
Imaginea, parerea de sine, provenind din organizarea experientelor, perceptiilor, valorilor si obiectivelor noastre ţine de "realitatea" noastra si ne determina comportamentul. Atunci cand comunicam cu noi insine ne adresam imaginii pe care noi o avem despre noi, iar acesta va comunica cu noi conform versiunii celorlalti despre noi.
Daca persoanele influente - cum sunt parintii - au construit inca din copilarie o imagine viciata si virusata de asteptarile lor de la tine, are ca rezultat faptul ca nu te simti bine in pielea ta devreme ce te privesti prin ochii lor. Asa ai ajuns sa crezi ca un om asa rau nu ar fi dorit sau acceptat de nimeni.
Un terapeut te poate ajuta sa-ti reevaluezi aceste convingeri despre sine si impreuna sa construiti o imagine de sine reala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am senzatii foarte ciudate de panica, frica, problema e ca nu stiu de ce...
- 6Neliniste, Nervozitate
- 20anxietatea se trateaza cu remedii homeopate
- 33Depresia si anxietatea - simptome si mecanisme de boala
- 19Cum este cipralex comparativ cu seroxat?
- 15Anxietate sau dereglari hormonale?
- 2Anxietatea mi-a ruinat cel mai mare hobby
- 1Anxietate Sexuala.
- 8Medicament impotriva stresului si anxietatii
- 24Anxietatea care mi-a schimbat viata. Cer intelegere
- 38Depresia postnatala
- 6Stari Anxietate la 15 ani.
- 31Sa fie tot tulburarea obsesiv compulsiva sau altceva?
- 4Relatie distrusa de anxietate
- 4Atacuri de panica / anxietate generalizata
- 12Anxietate - atacuri de panica.
- 3Simptome dupa atac de panica
- 2Ce este? imi e frica sa nu se intample ceva rau.
- 12Palpitații, oboseala, leșin, colon iritabil, balonare, confuzie
Mai multe informații despre: Anxietatea frica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: