Simptome ciudate: dureri abdominale și de stomac, borborisme, râgâieli
Bună! Sunt fata, am 21 de ani și de aproximativ o lună și un pic am niște simptome pe care nu știu unde să le încadrez, am avut o perioada destul de îndelungată în care eram ferm convinsa că sufăr de vreo boală gravă după ce am avut ceva dureri de spate.. tot în acea perioadă au apărut și simptomele despre care menționam, și anume: dureri abdominale și de stomac, dar nu e o durere doar într-un loc anume pur și simplu nu pot să o descriu care uneori iradiază spre spate, perioade de diaree alternate cu perioade de constipație, stare de greață și de rău generala, borborisme, râgâieli chiar dacă nu am băut/mâncat nimic..dar ce e suspect e că toate aceste stări apar doar dimineața la trezire și durează până la 11-12 după amiază, am luat un dygenzim la recomandarea farmacistei dar simptomele s-au înrăutățit, acum întrebarea mea e: Credeți că aș putea suferi de o boală gravă sau simptomele sunt rezultatul stresului, anxietății? Țin să menționez că încă de la grădiniță am avut probleme asemănătoare, iar de fiecare dată înainte să merg la școală vomitam foarte mult, mă durea burta, mi-au fost făcute fel și fel de analize dar nimeni nu mi-a găsit nimic. Aceste simptome le aveam pentru că nu voiam să merg la școală unde primeam bullying și eram marginalizată de ceilalți copii, in vacanțe sau in weekend nu aveam nimic. Și nu înțeleg de ce tot aceleași simptome au revenit acum, după atâția ani. Aștept o părere, mulțumesc anticipat! De asemenea am și unele stări depresive, mi-am pierdut motivația, placerea pentru aproape orice, îmi vine să plâng mereu, m-am izolat de restul..
7 comentarii
Buna. Colonul iritabil se poate intalni in anxietate, da.
Faceti tratament cu antidepresiv daca aveti si anxietate si depresie.
E vorba doar de o pastila pe zi.
Faceti tratament cu antidepresiv daca aveti si anxietate si depresie.
E vorba doar de o pastila pe zi.
Deci de la colonul iritabil să fie toate aceste simptome? Dar tratamentul antidepresiv nu creează dependenta? Pentru că văd cazul tatălui meu care de peste 10 ani e dependent de tratamentul antidepresiv, când i se termină medicamentele și nu se poate face rețeta devine foarte panicat, speriat. Nu vreau să ajung ca el.
Tratamentul antidepresiv nu da dependenta cum dau drogurile. Va puteti lasa oricand de el. Dar in momentul in care va lasati e posibil sa va fi vindecat sau nu. Cum vrea Dumnezeu. Puteti sta si asa daca simptomele nu va deranjeaza foarte mult. Eu as incerca cateva luni sa vad cum e cu tratament si cum e fara tratament. Apoi sa aleg intre cele doua variante.
Si uite ca tatal tau, care e dependent de antidepresive, e mai bine ca tine, care, se vede foarte clar din descriere, ca ai anxietate si depresie in stare incipienta.
Noi nu vrem sa speriem pe nimeni pe aici dar, mai devreme sau mai tarziu, vei deveni ca tatal tau...Trebuie ca toti tinerii acestia sa mearga la psihiatru, sa ia medicamente, ca sa mai aiba vreo sansa de vindecare, desi anxietatea si depresia, o data instalate, cu greu mai pot fi "scoase".
Cei care mai vin pe aici si spun ca s-au vindecat se mint pe ei insisi, ca pe noi, care stim, n-au cum.
Noi nu vrem sa speriem pe nimeni pe aici dar, mai devreme sau mai tarziu, vei deveni ca tatal tau...Trebuie ca toti tinerii acestia sa mearga la psihiatru, sa ia medicamente, ca sa mai aiba vreo sansa de vindecare, desi anxietatea si depresia, o data instalate, cu greu mai pot fi "scoase".
Cei care mai vin pe aici si spun ca s-au vindecat se mint pe ei insisi, ca pe noi, care stim, n-au cum.
Mergi la un gastroenterolog sa faci o endoscopie si un test de helicobacter ca sa stii sigur ce ai.
Bună ziua, este posibil ca organismul tău să reacționeze la stres.
Buna! Si eu am 21 de ani si am trecut prin foarte multe stari din iarna si pana in prezent. Este adevarat ca stresul/anxietatea poate da probleme digestive si unele chiar f urate, eu nici acum nu am scapat de toate. Insa, ce vreau eu sa spun este ca tratamentul de la psihiatru nu e chiar asa o idee buna. Ti-as recomanda mai degraba sa incerci sa faci psihoterapie prima data, sa incerci sa lucrezi tu cu tine, pana la urma noi ne putem ajuta. De ce sa apelam de prima data la pastile? Eu am fost la 3 psihiatrii si doar unul mi-a spus sa merg inapoi acasa si sa ma bucur de viata, eu plecand suparata atunci ca nu am primit tratament. Am realizat apoi ca omul ala a fost f sincer, desi medic fiind nu mi a prescris tratament. De ce sa devin dependenta de niste pastile si sa ma trezesc dupa ca nu mai pot sa renunt la ele? Care mai au si efecte adverse de neinchipuit. Parerea mea, mergi la psihoterapie, conteaza enorm, poti gasi rezolvare la multe dintre problemele tale si poti invata cum sa gestionezi anxietatea, stresul. Fa lucruri care iti aduc placere, iesi la plimbari, mergi in vacanta, intalneste te cu prietenii, distreaza te la petreceri! Astea sunt chestii care te pot ajuta mai mult decat niste pastile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32durere lombara si abdominala dreapta
- 52Ameteli puternice cu stare de voma si stare de acru
- 3Slabiciune... atacuri de panica, anxietate
- 23Ma simt foarte rau!
- 3Cred ca sufar anxietate
- 8Alcoolism, depresie, anxietate
- 4durere constanta abdomen inferior
- 25Sufar de mai multi ani de anxietate
- 12anxietate si atacuri de panica
- 10problema neurologica sau problema psihica?
- 4Tratament anxietate fobie
- 4Adenom hipersecretant...rog raspunsuri, sunt disperata
- 4Tahicardie tot timpul
- 12efectiv nu mai suport sa stau in casa de frica
- 3Anxietate cauzata de o fobie
- 3Anxietate sau efecte adverse (zoloft) ?
- 5Inima se opreste pentru o secunda noaptea
- 12Anxietatea revine?
- 12Anxietate generalizata ! Vreau sa fiu ca inainte!!!0
- 2Simptome ciudate, care ar putea fi cauzele?
Mai multe informații despre: Anxietatea Durerea abdominala durere abdominala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Anxietatea
- Tulburarea de anxietate generalizata
- Tulburarea anxioasa datorata unei afectiuni medicale
- Atacurile de panica
- Sindromul premenstrual
- Abdomenul cronic dureros la copil
- Anxietatea de sănătate
- Atacul de panică în sarcină
- Anxietatea și alimentația
- Anxietate
- Durere abdominală
- Durerea abdominală la vârstnici
- Durerea abdominală fără febră
- Durerea abdominală cu febră
- Durere abdominală subombilicală (durere mai jos de buric, durerea hipogastrică)
- Durere sub coaste în partea dreaptă (durere abdominală în hipocondrul drept)
- Durere sub coaste în partea stângă (subcostal stânga, hipocondrul stâng)
- Durerea abdominală - cauze în funcție de localizarea durerii
- Durere în stânga jos (abdomen, burtă)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: