Fractura intraspongioasa baza metatars V picior stang
Buna ziua!
Acum 22 de zile am călcat într-o parte cu piciorul stâng si a început sa se umfle, am crezut ca este doar o entorsă si nu am mers la spital, precizez ca în acea zi nu am mai depus efort cu piciorul deloc. În următoarea zi îmi era mult mai umflat si s-a extins si vânătaia ceea ce m-a făcut să apelez la un medic. Pe baza radiografiei mi-a ieșit ca am Fractura intraspongioasa baza metatars V picior stang.
Medicul mi-a spus ca nu este grav si ca nu necesit neapărat aparat gipsat dar pentru orice eventualitate o sa îmi aplice unul pentru 21 de zile alături de un tratament antiinflamator si anticoagulant. După 21 de zile fiind plecata din tara mi-am dat singura jos aparatul gipsat, si am observat ca s-a retras umflatura dar nu complet, mai e fix acolo la lovitura, dar şi vânătaia. Nu prezint durere, îmi simt piciorul perfect normal doar ca nu am siguranța sa calc bine încă pe el.
Vreau sa va întreb dacă există vreo problema ca am dat jos eu aparatul ghipsat şi ce ar trebui sa fac ca sa paşesc normal?
Mulțumesc anticipat!!
Acum 22 de zile am călcat într-o parte cu piciorul stâng si a început sa se umfle, am crezut ca este doar o entorsă si nu am mers la spital, precizez ca în acea zi nu am mai depus efort cu piciorul deloc. În următoarea zi îmi era mult mai umflat si s-a extins si vânătaia ceea ce m-a făcut să apelez la un medic. Pe baza radiografiei mi-a ieșit ca am Fractura intraspongioasa baza metatars V picior stang.
Medicul mi-a spus ca nu este grav si ca nu necesit neapărat aparat gipsat dar pentru orice eventualitate o sa îmi aplice unul pentru 21 de zile alături de un tratament antiinflamator si anticoagulant. După 21 de zile fiind plecata din tara mi-am dat singura jos aparatul gipsat, si am observat ca s-a retras umflatura dar nu complet, mai e fix acolo la lovitura, dar şi vânătaia. Nu prezint durere, îmi simt piciorul perfect normal doar ca nu am siguranța sa calc bine încă pe el.
Vreau sa va întreb dacă există vreo problema ca am dat jos eu aparatul ghipsat şi ce ar trebui sa fac ca sa paşesc normal?
Mulțumesc anticipat!!
3 comentarii
Buna seara,
Exista mai multe tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
In peste 99% din cazuri nu este nevoie de imobilizare gipsata.
Daca, insa, va incadrati in restul de 1%, este foarte probabil sa regretati profund ca ati indepartat imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Exista mai multe tipuri de fracturi ale bazei metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
In peste 99% din cazuri nu este nevoie de imobilizare gipsata.
Daca, insa, va incadrati in restul de 1%, este foarte probabil sa regretati profund ca ati indepartat imobilizarea gipsata.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va mulțumesc pentru răspunsul prompt!
Mi s-a spus în momentul primei examinări ca nu este cazul de fractura gravă. Si ca după 21 de zile sa ma prezint pentru scoaterea aparatului gipsat.
Am sa ma prezint la o alta examinare în cel mai scurt timp.
Considerati ca am nevoie de recuperare?
Mulțumesc frumos!
Mi s-a spus în momentul primei examinări ca nu este cazul de fractura gravă. Si ca după 21 de zile sa ma prezint pentru scoaterea aparatului gipsat.
Am sa ma prezint la o alta examinare în cel mai scurt timp.
Considerati ca am nevoie de recuperare?
Mulțumesc frumos!
Recuperarea se poate discuta doar dupa consolidarea osului, adica dupa 8-24 saptamani, in functie de tipul fracturii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 42Fractura incompleta de metatarsian V
- 37Fractura de metatarsian 5 fara deplasare, dupa 5 sapt de ghips
- 1Fractura metatarsian neconsolidata 2
- 3Fractura fisura metatarsian 5 si recuperare
- 7Scoatere Ghips mai repede
- 3Fractura baza metatarsian 2 fara deplasare
- 8Fractura metatarsiene
- 14Fractura os metatarsian II
- 9Fractura baza metatarsian V cu minima deplasare
- 1Fractura metatarsian 5
- 0Timp de administrare Fraxiparine 0, 6 ml la o fractura de metatarsiani V ?
- 5Fractura baza metatarsian V la piciorul stang
- 1Fractura diafizara metatars deget 5 drept
- 13Fractura cap meta-tars
- 3Fractură metatarsian V
- 8Fractura metatarsian 2 si 3 cu deplasare
- 1Fractura metatarsian V
- 3Fractura metatarsian IV
Mai multe informații despre: factura de metatarsian fractura metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: