Fractura os metatarsian II
Buna seara ! Acum o luna eram la tenis si din alergare am simtit un trasnit la piciorul drept..nu mai puteam sa calc in el, iar timp de o saptamana am stat fara ghips deoarece nu era foarte umflat si am crezut ca nu este ceva grav. Dupa o saptamana am mers la spital unde mi-a facut radiografie si mi-a pus ghips pentru 3 saptamani.
Cand am mers sa scot ghipsul doctorul ortoped mi-a spus ca nu s-a sudat osul si ca vrea sa ma vada peste o saptamana si mi-a spus ceva de o operatie ( de aici m-a luat ameteala ) in care sa imi fixeze o clema sa se sudeze osul drept. Atasez radiografiile facute acum 2 zile. Imi poate spune cineva daca este necesara operatia ? Multumesc
https://imgur.com/8DdHKsm
https://imgur.com/8YaVCCV
Cand am mers sa scot ghipsul doctorul ortoped mi-a spus ca nu s-a sudat osul si ca vrea sa ma vada peste o saptamana si mi-a spus ceva de o operatie ( de aici m-a luat ameteala ) in care sa imi fixeze o clema sa se sudeze osul drept. Atasez radiografiile facute acum 2 zile. Imi poate spune cineva daca este necesara operatia ? Multumesc
https://imgur.com/8DdHKsm
https://imgur.com/8YaVCCV
14 comentarii
Trebuie...este destul de deplasat
Imi puteti spune va rog frumos daca este dureroasa operatia si in ce consta ? dureaza mult interventia ?
Operatia in sine nu este dureroasa, doar veti fi anesteziat. 1 zi dupa posibil sa fie dureri mai mari, insa se tin usor sub control cu medicatie. Se va pune o placuta, sau poate brose, depinde de operator. Dureaza in jur de 1 ora
Buna ziua!
Indraznesc sa exprim o alta opinie, chiar daca il contrazic pe distinsul coleg.
Ma ocup 100% de chirurgia ante-piciorului, deci ma confrunt cu sute de astfel de cazuri anual.
La ora actuala, interventia chirurgicala este absolut exclusa intr-o astfel de fractura. Este o fractura "de oboseala", provocata de metatarsalgia de transfer.
Prin urmare, singura preocupare ramane metatarsalgia de transfer si cauzele acesteia (aceleasi cauze care au determinat si fractura metatarsianului 3).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Indraznesc sa exprim o alta opinie, chiar daca il contrazic pe distinsul coleg.
Ma ocup 100% de chirurgia ante-piciorului, deci ma confrunt cu sute de astfel de cazuri anual.
La ora actuala, interventia chirurgicala este absolut exclusa intr-o astfel de fractura. Este o fractura "de oboseala", provocata de metatarsalgia de transfer.
Prin urmare, singura preocupare ramane metatarsalgia de transfer si cauzele acesteia (aceleasi cauze care au determinat si fractura metatarsianului 3).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Parerea mea este ca metatarsianul 2 este afectat rotational( modificarea formei capului), prin urmare interventia chirurgicala se impune. Evident examinarea clinica este indispensabila
La Congresul SOFCOT de la Paris din 2010 a fost expusa o lucrare ce prezenta complicatiile unei astfel de operatii: metatarsianul 2 se rupe din nou, cu sau fara placa sau orice alt material de osteosinteza.
Fractura aceea este considerata una "providentiala", deoarece organimsul isi rezolva o problema biomecanica (metatarsalgia 2). Prin urmare, operarea acestei fracturi este impotriva logicii elementare.
Eu insumi am provocat de peste 900 de ori aceasta fractura, pentru rezolvarea metatarsalgiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Fractura aceea este considerata una "providentiala", deoarece organimsul isi rezolva o problema biomecanica (metatarsalgia 2). Prin urmare, operarea acestei fracturi este impotriva logicii elementare.
Eu insumi am provocat de peste 900 de ori aceasta fractura, pentru rezolvarea metatarsalgiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc de raspuns domnilor, ieri am reusit sa ajung la bucuresti la un prieten de familie ce este doctor la spitalul Sf Ioan si s-a uitat pe radiografii si la picior, m-a apasat in zona unde am fractura si nu simteam durere, mai mult un discomfort.Mi-a spus ca am fractura de stres si sa stau linistit ca nu necesita operatie...
Buna ziua.In urma cu 7 zile am fost dianosticat cu ruptura baza metatarsian 2, mi s-a pus atela ghipsata cu imobilizare pentru 21zile si administrare clexane, as dori daca se poate parerea dumneavoastra.Am 43ani, 1.76m, 87kg multumesc.
Buna ziua,
Gipsul nu se justifica decat in cazul unei leziuni gravissime (fractura-luxatie Lisfranc) sau in cazul piciorului Charcot diabetic.
In rest, tratamentul este unul functional, folosindu-se un pantof terapeutic special (mersul cu sprijin evita injectiile mentionate).
Desigur ca greutatea excesiva este un factor agravant major.
Situatia trebuie analizata atent, clinic si radiografic, pentru a exclude tocmai diagnosticele grave mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Gipsul nu se justifica decat in cazul unei leziuni gravissime (fractura-luxatie Lisfranc) sau in cazul piciorului Charcot diabetic.
In rest, tratamentul este unul functional, folosindu-se un pantof terapeutic special (mersul cu sprijin evita injectiile mentionate).
Desigur ca greutatea excesiva este un factor agravant major.
Situatia trebuie analizata atent, clinic si radiografic, pentru a exclude tocmai diagnosticele grave mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra.
Va rog puteti sa-mi recomandati un pantof terapeutic, multumesc.
Exista mai multe tipuri de pantof, in functie de diagnosticul precis.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua, in urma controlului mi s.a pus diagnostic de fractura parcelara extremitate proximala metatars 2 fara deplasare cu recomandare de evitare efort si ortostetism 2 saptamani si nu mi s.a spus daca sa pun piciorul jos, as vrea parerea d.voastra va rog si daca pot merge, multumesc.
Buna ziua,
Raspunsul depinde, evident, de imaginea radiologica si de datele D-voastra personale.
Daca va veti sprijini pe picior impotriva indicatiilor medicale, veti avea de suferit tot restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul depinde, evident, de imaginea radiologica si de datele D-voastra personale.
Daca va veti sprijini pe picior impotriva indicatiilor medicale, veti avea de suferit tot restul vietii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4fractura metatars 5 cu depladare si fractura a osului de la glezna
- 8Scaun cu sange, durere de spate, oboseala, durere in timpul actului sexual
- 5Fractura metatarsiene
- 2entorsa metatarsiana in urma unui accident
- 14Fractura metatarsian 1, 2, 3
- 9Fractura baza metatarsian V cu minima deplasare
- 1Fractură metatars 2 cu deplasare laterală
- 1Fisura bază metatarsian 5
- 13Fractura cap meta-tars
- 2Fractura metatarsian 3 cu minima deplasare
- 1Fractura baza metatarsian 5
- 11Fractura baza metatarsian V fara deplasare
- 8Fractura metatarsian 2 si 3 cu deplasare
- 1Recuperare fractura metatarsiene 2 si 3
- 0Concediu medical neacordat
- 1Fractura metatarsian v fara deplasare
- 3Fractura metatarsian IV
- 1Spondiloliza (fractura de stres)
Mai multe informații despre: Fractura de oboseala Fractura de stres factura de metatarsian fractura metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: