Fractură metatars 2 cu deplasare laterală
In data de 12 iulie 2018 ora 17:30 am suferit un traumatism prin căderea unu obiect dur pe laba piciorului stâng.
La serviciul de urgență ora 19:15 medicul ortoped m-a consultat și a recomandat radiografie a doua zi dimineața.
Interpretare radiografie (13 iulie ora 10:45) : fractura corpului metatarsianului 2 picior stâng cu deplasare laterală.
Diagnostic: Traumatism antepicior stâng cu plagă excoriata, fractură diafiză medială metatars 2 picior stâng cu deplasare laterală.
Recomandări:
Imobilizare în atelă gambieropodala timp de o săptămână, (făcută la serviciul de urgență 13 iulie ora 14:00) după care fixare aparat gipsat cu toc de mers tip sarmiento.
- trombostop 2 mg 1/zi timp de 7 zile
- Algoxib 100 mg 2/zi timp de 5 zile.
Menționez că am luat trombostop după consultarea medicului de familie și efectuarea testului IRN in data de 16 iulie, deoarece am un defibrilator implantat.
Algoxib nu am luat la recomandarea medicului de familie deoarece sunt diagnoticat cu ulcer duodenal.
As dori să știu dacă procedura aplicată în cazul meu este cea mai buna.
Menționez că deplasarea fracturii este de circa 40- 50% după aprecierea mea. De asemenea am și un mont la degetul mare.
Va mulțumesc.
La serviciul de urgență ora 19:15 medicul ortoped m-a consultat și a recomandat radiografie a doua zi dimineața.
Interpretare radiografie (13 iulie ora 10:45) : fractura corpului metatarsianului 2 picior stâng cu deplasare laterală.
Diagnostic: Traumatism antepicior stâng cu plagă excoriata, fractură diafiză medială metatars 2 picior stâng cu deplasare laterală.
Recomandări:
Imobilizare în atelă gambieropodala timp de o săptămână, (făcută la serviciul de urgență 13 iulie ora 14:00) după care fixare aparat gipsat cu toc de mers tip sarmiento.
- trombostop 2 mg 1/zi timp de 7 zile
- Algoxib 100 mg 2/zi timp de 5 zile.
Menționez că am luat trombostop după consultarea medicului de familie și efectuarea testului IRN in data de 16 iulie, deoarece am un defibrilator implantat.
Algoxib nu am luat la recomandarea medicului de familie deoarece sunt diagnoticat cu ulcer duodenal.
As dori să știu dacă procedura aplicată în cazul meu este cea mai buna.
Menționez că deplasarea fracturii este de circa 40- 50% după aprecierea mea. De asemenea am și un mont la degetul mare.
Va mulțumesc.
1 comentarii
Buna ziua,
Cu mare probabilitate va confruntati cu o fractura-luxatie Lisfranc, diagnostic extrem de grav deoarece determina invaliditate majora in absenta unui tratament corect.
Presupune in 99% din cazuri interventie chirurgicala.
La ora actuala ar fi util un Computer-tomograf, in vederea bilantului lezional.
Nu trebuie sa neglijati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu mare probabilitate va confruntati cu o fractura-luxatie Lisfranc, diagnostic extrem de grav deoarece determina invaliditate majora in absenta unui tratament corect.
Presupune in 99% din cazuri interventie chirurgicala.
La ora actuala ar fi util un Computer-tomograf, in vederea bilantului lezional.
Nu trebuie sa neglijati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Fractura Metatarsian.. dupa cat timp pot alerga din nou?
- 1Fractura metatarsian cu deplasare
- 1Fractura cap metatarsiene
- 14Fractura metatarsian 1, 2, 3
- 7Scoatere Ghips mai repede
- 1Fractura metatarsian 5
- 3Fractura cominutiva metatarsian 2-3-4
- 2Fractura stiloida MTS V dreapta
- 3Fractura baza metatarsian 5 picior drept
- 6Fractura metatarsian la nivelul1/3
- 0Fractura metatarsian 1
- 8Fractura apofiza stiloida metatarsian 5
- 5Fractura metatarsian V fara deplasare
- 1Fractura subcapitala metatars 2, 3, 4 fara deplasare
- 8Fractura metatarsian 2 si 3 cu deplasare
- 1Purtarea corecta a ortezei pentru o “ Fractura oblica completa cu deplasare metatars V”
- 1Umflarea piciorului in ghips
- 1Fractura metatarsian 5, fara deplasare
Mai multe informații despre: factura de metatarsian fractura metatarsian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: