Fractura humerus in accident + pareza nerv radial post operatorie

12-06-2024
Ioan99
Nu este medic/terapeut
Ioan99
Buna ziua. In data de 29 am avut un accident auto, m-am rasturnat pe partea stanga cu camion, cazand pe partea stanga. Stiam ca am mana rupta imediat dupa accident, in urma radiografiilor, s-a constat asta, Am fost operat pe 8 luna trecuta, fractura de humerus distala, cu pareza nerv radial postoperatoriu. Am stat cu orteza dupa operatie 28 de zile si am inceput sa mobilizez usor mana
Alta e problema, stand cu orteza in mers, noaptea o dadeam jos, nu am luat in seama pana la momentul asta ca umarul parca nu se aseaza ca celalalt, parca nu i stabil ansamblul cotului, nu l pot cambra sa zic asa, cum faceam inainte, sau cum fac cu partea dreapta.
Asta am realizat in urma incercarilor de a ma misca, si alti spunandu-mi ca partea stanga e cam cazuta si se ridica invontar trapezul, dar am zis ca e normal dupa o luna in care a, tinut orteza, doar in mers. Nu imi dau seama exact, e si greu de respirat in anumite pozitii cotidiene. Muschii lucreaza, doar ca parca nu lureaza ceva muschi din interior care face stabilizarea.. Daca stie cineva sau are idee ce ar putea fi... Daca-i din cauza ca au manipulat nervul radial pana sa puna placa.Daca stie cineva o corelatie sau are idee.. va rog din suflet sa imi raspundeti
2 comentarii
0
12-06-2024, ora 14:37
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrieți sugerează mai multe posibile complicații care pot apărea după o intervenție chirurgicală, în special când este implicat un nerv important cum este nervul radial.

1. Pareza nervului radial poate afecta funcția musculară și poate contribui la o parte din simptomele pe care le descrieți, cum ar fi dificultatea în cambrarea cotului și modificările de postură ale umărului și trapezului. Aceasta pareză ar putea fi temporară sau permanentă, în funcție de gradul de afectare al nervului în timpul intervenției chirurgicale.

2. Instabilitatea umărului și a cotului pe care o menționați poate fi de asemenea o consecință a imobilizării prelungite sau a afectării nervoase. Este posibil să aveți nevoie de evaluări suplimentare, cum ar fi un RMN, pentru a verifica integritatea structurilor articulare și a țesuturilor moi.

3. Dificultățile respiratorii menționate în anumite poziții ar putea fi legate de poziționarea inadecvată a trunchiului sau a umărului, influențând mecanica respiratorie, dar este important de evaluat dacă există și alte cauze.

Recomandarea mea este să discutați aceste probleme cu medicul ortoped care v-a operat sau cu un fizioterapeut specializat în reabilitarea postoperatorie. Este crucial să urmați un plan de recuperare care să includă exerciții de reabilitare specific concepute pentru a restabili forța musculară, mobilitatea și funcționalitatea umărului și a cotului. De asemenea, poate fi utilă evaluarea neurologică pentru a înțelege mai bine starea nervului radial și impactul său asupra funcției musculare.

Continuarea terapiei fizice și, eventual, utilizarea unor orteze ajustate pentru susținerea și corectarea posturii umărului și a cotului ar putea fi de asemenea benefice în recuperarea dvs. Este important să nu forțați mișcările care provoacă durere sau disconfort semnificativ și să comunicați continuu cu echipa medicală despre progresul și dificultățile întâmpinate în recuperare.
0
12-06-2024, ora 23:37
Ioan99
Nu este medic/terapeut
Ioan99
Multumesc frumos. E putin dificil, eu find dintr-un oras de pe langa Alexandria, find operat la Bucuresti. O sa ma duc la control pe 22, fac fiziokinetoterapie aici in spital, si a spus ca-i vorba de muschi care-s tensionati si de asta nu mai pot cambra umarul, dar cu timpul isi revine, sper ca asa e.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: