Fractura deschisă de tibie si fibulă
Buna ziua,
Soțul meu a fost lovit de o mașina pe trotuar si in urma acesteia i-a fost fracturata tibia si fibulă in zona mediana. A avut nevoie de tija si o placa pentru fixarea fracturii de tibie. Au trecut 2 luni de la operație si accident iar ultimul control la doctor arată ca osul nu s-a sudat încât. Face fizioterapie de o luna( nu a avut voie sa calce pe picior tot acest timp) si a avansat ft mult crezând ca piciorul e pe cale de vindecare, așa ca am fost foarte surprinși când am fost anuntați ca nu exista încă sudare. Este normal după 2 luni? E asta un motiv de îngrijorare? Doctorul ne-a spus sa venim înapoi după încă 2 luni si ca poate sa înceapă sa calce pe el cu ajutorul cârjelor si atât cât este tolerata durerea. As dori tare mult dacă ați putea sa aflu si alte păreri. Va multumesc
Soțul meu a fost lovit de o mașina pe trotuar si in urma acesteia i-a fost fracturata tibia si fibulă in zona mediana. A avut nevoie de tija si o placa pentru fixarea fracturii de tibie. Au trecut 2 luni de la operație si accident iar ultimul control la doctor arată ca osul nu s-a sudat încât. Face fizioterapie de o luna( nu a avut voie sa calce pe picior tot acest timp) si a avansat ft mult crezând ca piciorul e pe cale de vindecare, așa ca am fost foarte surprinși când am fost anuntați ca nu exista încă sudare. Este normal după 2 luni? E asta un motiv de îngrijorare? Doctorul ne-a spus sa venim înapoi după încă 2 luni si ca poate sa înceapă sa calce pe el cu ajutorul cârjelor si atât cât este tolerata durerea. As dori tare mult dacă ați putea sa aflu si alte păreri. Va multumesc
2 comentarii
o fractura de tibie (mai ales deschisa) nu se vindeca in 2 luni. In mod ideal sunt necesare cel putin 3 luni (evident fracturile deschise si mai mult). Incarcare usoara a membrului accelerereaza vindecarea in mod normal.
va multumesc foarte mult ca mi-ați răspuns!
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25fractura tibie si peroneu
- 1Fractura platou tibial cu infundare
- 28Are piciorul scurt cu 2 cm
- 6cam in cat timp as putea sa imi reiau actiitatea de steward pe mare?
- 10fractura dubla de tibie si peroneu
- 11Fractura tibie
- 2Fractura Tibie Medie 1 3
- 3Probleme cu glezna de 2 ani de la fractura
- 17fractura diafiza tibie operata.. cat dureaza recuperarea, pentru a merge fara carje?
- 0fractura epifiza tibiala
- 4Sfat pentru o fractura de tibie!
- 9fractura la nivelul platoului tibial
- 2Fractura tibie neconsolidata, cu deplasare trebuie operata?
- 0Fractura tibie si peroneu deschisa
- 0Fractura de pilon tibial si maleola peroniera cu deplasare
- 0Buna ziua in legatura cu operatie de tibia
- 1Fractura tibie si peroneu
- 0Fractura tibie/picior în ghips/durere gamba
- 6Febra 38 - 38'5 după operație fractura tibie
- 3Fractura tibie și peroneu
Mai multe informații despre: fractura de tibie fractura tibiei fractura deschisa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: