Fractura deschisă de tibie si fibulă
Buna ziua,
Soțul meu a fost lovit de o mașina pe trotuar si in urma acesteia i-a fost fracturata tibia si fibulă in zona mediana. A avut nevoie de tija si o placa pentru fixarea fracturii de tibie. Au trecut 2 luni de la operație si accident iar ultimul control la doctor arată ca osul nu s-a sudat încât. Face fizioterapie de o luna( nu a avut voie sa calce pe picior tot acest timp) si a avansat ft mult crezând ca piciorul e pe cale de vindecare, așa ca am fost foarte surprinși când am fost anuntați ca nu exista încă sudare. Este normal după 2 luni? E asta un motiv de îngrijorare? Doctorul ne-a spus sa venim înapoi după încă 2 luni si ca poate sa înceapă sa calce pe el cu ajutorul cârjelor si atât cât este tolerata durerea. As dori tare mult dacă ați putea sa aflu si alte păreri. Va multumesc
Soțul meu a fost lovit de o mașina pe trotuar si in urma acesteia i-a fost fracturata tibia si fibulă in zona mediana. A avut nevoie de tija si o placa pentru fixarea fracturii de tibie. Au trecut 2 luni de la operație si accident iar ultimul control la doctor arată ca osul nu s-a sudat încât. Face fizioterapie de o luna( nu a avut voie sa calce pe picior tot acest timp) si a avansat ft mult crezând ca piciorul e pe cale de vindecare, așa ca am fost foarte surprinși când am fost anuntați ca nu exista încă sudare. Este normal după 2 luni? E asta un motiv de îngrijorare? Doctorul ne-a spus sa venim înapoi după încă 2 luni si ca poate sa înceapă sa calce pe el cu ajutorul cârjelor si atât cât este tolerata durerea. As dori tare mult dacă ați putea sa aflu si alte păreri. Va multumesc
2 comentarii
o fractura de tibie (mai ales deschisa) nu se vindeca in 2 luni. In mod ideal sunt necesare cel putin 3 luni (evident fracturile deschise si mai mult). Incarcare usoara a membrului accelerereaza vindecarea in mod normal.
va multumesc foarte mult ca mi-ați răspuns!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3fractura tibie si peroneu fara deplasare
- 131fractura de tibie
- 21Sechele dupa o fractura deschisa grava
- 6Fractura platou tibial
- 1Fractura platou tibial cu infundare
- 28Are piciorul scurt cu 2 cm
- 5fractura cominutiva deschisa tibie+ peroneu
- 3Baietel de 6 ani, fractura de tibie oblica si pe lung cu deplasare
- 5recuperare dupa fractura de tibie
- 6Fractura Diafiza 1 3 Tibie
- 4fractura tibie si peroneu cu deplasare1/3 cu plaga deschisa
- 1Fractura de tibie
- 0Fractura tibie si peroneu deschisa
- 2Fractura tibie copil de 2 ani 8 luni
- 1Fractură tibia și fibula
- 8Fractura deschisa tibie
- 1Fractura SH IV tibie proximala/fractura platou tibial
- 3După ghips ..cand merge laba piciorul se înroșește
- 3Fractura tibie nu se consolidează după 18 săptămâni
Mai multe informații despre: fractura de tibie fractura tibiei fractura deschisa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: