fractura de astragal... este indicata vreun tip de proteza pentru asemenea fractura?
Buna ziua, am avut un accident de motocross in urma caruia am facut o fractura de talus cu deplasare de gradul 3. Am fost operat la Szeged, pt. a putea pune piciorul la loc a fost nevoie sa imi taie si tendonul lui ahile, am stat 3 luni in repaus dupa operatie, dupa care chirurgul mi-a spus sa incerc sa imi aduc glezna la 90 de grade ea fiind pozitionata fortat la circa 60 de grade, timp de 2 luni am facut aceste exercitii iar acum mi-a dat ok-ul sa incep sa umblu cu niste pantofi specialii cu talpa ridicata la calcai 5cm. A zis doar sa umblu zilnic cu pantofii iar cand devine mersul usor sa tai cate 1cm din calcaiul pantofului pana ajung sa umblu normal, intrebarea mea este daca pot face si alta recuperare ? Gen Fizioterapie sau chinetoterapie ? Va multumesc!
Buna ziua!
Este vorba despre o fractura extrem de severa, cu consecinte functionale grave.
Kineto-terapia este, evident, utila si chiar indispensabila.
Programul de kineto-terapie il veti discuta strict cu chirurgul care v-a operat, asa este normal, logic, etic si deontologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre o fractura extrem de severa, cu consecinte functionale grave.
Kineto-terapia este, evident, utila si chiar indispensabila.
Programul de kineto-terapie il veti discuta strict cu chirurgul care v-a operat, asa este normal, logic, etic si deontologic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara!
Pe data de 4.10.2017 m-am ales cu fracturarea talusului si deplasarea tibiei si fibulei.Am avut operatie la 2 zile dupa accident, 2 suruburi si o placa.Am purtat ghips pana pe data de 22.11.2017 fara a pune greutate pe picior. PE data de 22.11.2017 am avut alt ghips dar am avut voie sa pun doar 50% greutate.Pe data de 20.12.2017 am primit de la spital air cast walker la fel doar 50% greutate. pe data de 20.01.2018 am avut operatia de scoare a 2 suruburi si am avut voie sa pun greutate pana ma simt confortabil.recunosc ca m-am simtit bine dupa ce am reusit sa scap de cele 2 suruburi dar acum durerile sunt mari si nu pot sta fara calmante.Am spus doctorilor dar ei spun ca este normal sa am aceste dureri si ca poate am facut prea mult efort. De la fizioterapie mi-au dat ce exercitii sa fac, recunosc nu exagerez cu exercitiile si cu plimbarile, fac exercitii de cateva ori pe zi si o plimbare de 15-20 min. Chiar nu stiu ce sa mai fac.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Tin sa mentionez ca sunt fumatoare.
Multumesc frumos!
Pe data de 4.10.2017 m-am ales cu fracturarea talusului si deplasarea tibiei si fibulei.Am avut operatie la 2 zile dupa accident, 2 suruburi si o placa.Am purtat ghips pana pe data de 22.11.2017 fara a pune greutate pe picior. PE data de 22.11.2017 am avut alt ghips dar am avut voie sa pun doar 50% greutate.Pe data de 20.12.2017 am primit de la spital air cast walker la fel doar 50% greutate. pe data de 20.01.2018 am avut operatia de scoare a 2 suruburi si am avut voie sa pun greutate pana ma simt confortabil.recunosc ca m-am simtit bine dupa ce am reusit sa scap de cele 2 suruburi dar acum durerile sunt mari si nu pot sta fara calmante.Am spus doctorilor dar ei spun ca este normal sa am aceste dureri si ca poate am facut prea mult efort. De la fizioterapie mi-au dat ce exercitii sa fac, recunosc nu exagerez cu exercitiile si cu plimbarile, fac exercitii de cateva ori pe zi si o plimbare de 15-20 min. Chiar nu stiu ce sa mai fac.Ma puteti ajuta cu un sfat?
Tin sa mentionez ca sunt fumatoare.
Multumesc frumos!
Buna ziua!
Situatia trebuie evaluata, evident, prin examen clinic local si prin studierea intregului dosar radiologic.
Fumatul este catastrofal in cazul fracturilor talusului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Situatia trebuie evaluata, evident, prin examen clinic local si prin studierea intregului dosar radiologic.
Fumatul este catastrofal in cazul fracturilor talusului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6probleme mari dupa o fractura a gambei
- 22fractura peroneu si bimaleolara - ce sfaturi imi puteti da pt recuperare?
- 10Fractura si entorsa
- 5fractura baza metartas III, picior stang
- 10Fractura cominutiva 1/3 medie femur stang
- 5Sunt diagnosticat cu fractura acetabular stang cu deplasare
- 4fractura cominutiva 1/3 proximala
- 20Ortopedie fractura metastas 2
- 4Fractura cap radial
- 7Fractura 1 3 medie diafiza humerala stanga
- 2Fractura delicata
- 0fractura parcelara os mare carpian drept
- 4Fractură platou tibial
- 0Fractura platou tibial - mai pot schia?
- 0Fractura platou tibial extern
- 1Fractura platou tibial
- 2Fractura de platou tibial cu ruptura partiala de LIA - Este sau nu necesara operatie ?
- 2Fractura de platou tibial grad 6
- 2Fractura platou tibial cu infundare
Mai multe informații despre: Fractura fractura de platou tibial
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: