fractura cominutiva epifaza distala radius stang cu deplasare
buna seara, pe data de 7 aprilie ac, am cazut si am ajuns la spital cu fractura, nu inteleg termenii medicali ce inseamna acest lucru si cat este de grav, la 12 zile am fost la control mi sa facut radiografie si mi sa spus ca ar fi cam tarziu pt. operatie dar daca doresc sa mer a 2 zi sa ma programez, am inteles ca trebuie sa cumpar placuta si nu mai stiu ce cat mar costa? eu doresc sa stiu daca e necesara operatia acum stau 3 saptamani cu atela brahioantebrahiopalmara dupa care 6 saptamani inaparat gipsat. va multumesc
4 comentarii
acest diagnostic, daca este corecta, ca si orice fractura intraarticulara cu deplasare, este indicatie pentru operatie la persoane sub varsta de 70-80 de ani.
daca bine inteleg vi s-a propus 3 saptamani atela ghipsata lunga si 6 saptamani ghips circular scurt?
materialul de osteosinteza teoretic ar trebui suportata de casa de asigurari, intrebati la casa de asigurari daca procedura este corecta si veti primi banii inapoi.
ce tip de placa vi s-a propus?
postati radiografiile daca le puteti
daca bine inteleg vi s-a propus 3 saptamani atela ghipsata lunga si 6 saptamani ghips circular scurt?
materialul de osteosinteza teoretic ar trebui suportata de casa de asigurari, intrebati la casa de asigurari daca procedura este corecta si veti primi banii inapoi.
ce tip de placa vi s-a propus?
postati radiografiile daca le puteti
buna ziua, da 3 saptamani atela si 6 gips scurt, radiografiile nu mi sau dat si nici nu le am vazut, nu mi sa spus ce fel de placute, am renuntat la ideia de a fi operata deoarece imi este frica si cred ca am sa merg sa cer parerea si la alt medic. de ce spun asta deoarece daca erea o fractura urata cum mi sa spus si cu o aschie deplasata nustiu cum cred ca trebuia gips nu atela sau operatie de urgenta nu stiu asa gandesc, poate nu e asa si gresesc. va multumesc pt raspuns
daca este o fractura intraarticulara cu deplasare, si se vindeca intr-o pozitie vicioasa, nu veti putea folosi corect mana niciodata.
in fracturile de epifiza distala de radius nu se aplica tratament conservativ cu ghips pentru 9 saptamani.
ar trebui sa va decideti cat mai curand, operatia in acest moment inca nu este imposibila, insa mult mai grea decat in primele zile. dupa 6 saptamani o corectie anatomica nu mai este posibila
in fracturile de epifiza distala de radius nu se aplica tratament conservativ cu ghips pentru 9 saptamani.
ar trebui sa va decideti cat mai curand, operatia in acest moment inca nu este imposibila, insa mult mai grea decat in primele zile. dupa 6 saptamani o corectie anatomica nu mai este posibila
buna ziua, va multumesc pentru toate raspunsurile, va doresc sanatate si o zi minunata
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 60fractura peroneu
- 3fractura cervicala C1 C2 si odontoida
- 3fractura extremitatea distala radius stang fara deplasare
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 6Discontinuitate trabeculara la nivelul marii tuberozitati-calcaneu stang
- 2fractura radius cu angulatie
- 6Fractura inchietura mainii drepte (COPIL)
- 14Administrare calciu la fractura
- 10Picior rupt
- 16Fractura fara deplasare parcelara nualeola peroniera glezna dreapta.
- 3fractura complexa a piciorului sting
- 2multiple fracturi antepicior drept
- 0Mana fracturata la copil de 5 ani
- 6Sechele fractura epifiza distala radius cominutiva, cu deplasare, tratata conservator
- 1Fractura gamba, tromboflebita
- 2Recuperare fractură
- 1Parcelara cap radius
- 1Fractura epifiza distala radius drept
- 3Recuperare post fractura epifiza distală radius cu deplasare
Mai multe informații despre: Fractura fractura de radius
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: