fractura complexa a piciorului sting
buna ziua am fost diagnosticat cu urmatoarele-fractri cominutive a capurilor metatarsiene 2-4 fractura subcapitala dizlocata a osului metatarsian5 fracturi de baza nedizlocate ale oaselor metatarsiene 2-4 stg precum si fractura diafizara a osului metatarsianstg 3 fractura cu infundare distala la osul cuboid stg precum si fractura avulsiva la circumferinta dorsala a osului navicular stg. Am fost operat mi s-au montat niste brose la metatarsiene 2-3-4 si o placa cu suruburi la metatarsian 5 stg in urmatoarele zile urmaeaza sa ma reintorc pentru extragerea broselor.Intrebarea mea este cit timp aproximativ dupa extragerea broselor dureaza pina voi putea merge normal si daca dupa acest traumatism pe care l-am suferit voi mai putea merge cum am mers inainte.Va multumesc anticipat cu stima si respect Legionarul
3 comentarii
Buna seara!
Din cele descrise pare a fi vorba despre o fractura-luxatie tip Lisfranc, combinata cu fractura metatarsienelor distale (traumatism tipic accidentelor moto).
Nu cred ca veti mai putea merge vreodata cum ati mers inainte, deoarece este vorba despre fracturi ultra-severissime, care determina sechele functionale importante.
Situatia trebuie analizata dpdv clinic si imagistic (computer-tomograf).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Din cele descrise pare a fi vorba despre o fractura-luxatie tip Lisfranc, combinata cu fractura metatarsienelor distale (traumatism tipic accidentelor moto).
Nu cred ca veti mai putea merge vreodata cum ati mers inainte, deoarece este vorba despre fracturi ultra-severissime, care determina sechele functionale importante.
Situatia trebuie analizata dpdv clinic si imagistic (computer-tomograf).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va multumesc cu respect pentru raspunsul pe care mi la_ti dat dar as mai avea inca o intrebare. Care vor fi problemele cu care ma voi confrunta pe viitor si ma vor impiedeca sa pot merge aproximativ ca si inaonte de accident
Din pacate, o astfel de fractura modifica profund conformatia piciorului, iar prima consecinta este artroza severa a articulatiei Lisfranc.
Totul depinde de D-voastra, adica trebuie sa evitati solicitarea piciorului (evitand sporturi agresive ca jogging, foot-ball, tenis etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Totul depinde de D-voastra, adica trebuie sa evitati solicitarea piciorului (evitand sporturi agresive ca jogging, foot-ball, tenis etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25Ciuperca pe talpa si degete?
- 5am de 5 luni o eczema pe laba piciorului si nu stiu ce tratament sa mai iau
- 8granulom la degetul mare de la picior
- 4Spuneti-mi ce am va rog !!! Nu pot misca piciorul!
- 12dureri picioare noaptea
- 4de 2 zile am observat la piciorul stang un cerc rotund de culoare rosie
- 6dureri de picioare
- 20tripla fractura de bazin - URGENT
- 6Fisura peroneu
- 22dureri articulare in special la glezna in partea dreapta
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 6Discontinuitate trabeculara la nivelul marii tuberozitati-calcaneu stang
- 7Fractura cap radial, implant. Ma mai pot recupera complet, voi mai avea aceasi mobilitate?
- 18Durere deget mare picior drept (traumatism, fara inflamare sau alte semne evidente)
- 8Deformare piciorare
- 6instabilitate a picioarelor
- 1durere glezne + laba piciorului
- 7laba piciorului umflata rosie si dureroasa
- 1Probleme cu picioarele...
- 0Probleme picioare inegale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: