Problema picior... muschii incordati

03-11-2013
MirceaAndrei
Nu este medic/terapeut
MirceaAndrei
Salutare,
Acum 3 ani am avut piciorul in ghips, am facut si recuperare la vremea aceea, insa cand pasesc calc dintr-o data pe toata talpa piciorului, doar daca tin cont sa merg corect, dar, doar pe moment. M-am obisunuit cu mersul ala 'naspa' ca sa ii zic asa intre ghilimele. Si tot timpul piciorul drept imi este incordat cand merg.
Am 1, 84 70 KG.
Ce mi-ati recomanda pentru problema descrisa mai sus?
P.S.
Eu ma gandeam sa ma apuc de sala, gandindu-ma ca daca voi mai lua in greutate va fi altceva.
4 comentarii
0
03-11-2013, ora 20:42
MirceaAndrei
Nu este medic/terapeut
MirceaAndrei
P.S.
Precizez ca tot cu piciorul cu pricina mai lovesc solul la distante mai mari parcurse sau chiar de la scoala- acasa si invers, de parca l-as târâi piciorul.
0
04-11-2013, ora 11:13
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
In limbaj medical, prin "picior" se intelege formatiunea anatomica situata distal (" mai jos") de glezna, pentru a evita confuzia cu membrul pelvin, compus din sold, coapsa, genunchi, gamba, glezna si picior.
Prin urmare, v-as ruga sa-mi detaliati sediul suferintei D-voastre, tipul anatomo-patologic al fracturii initiale, tratamentul efectuat, dar si datele personale: status ocupational si sportiv, antecedente diverse etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
04-11-2013, ora 12:31
MirceaAndrei
Nu este medic/terapeut
MirceaAndrei
Am avut fractura dubla la gamba piciorului, dupa cum am spus am 1, 83-1, 84, 70 kg, mi s-a recomandat 51 de zile de imobilizare la pat la perioada aceea, iar in toata perioada sa iau calciu pastile. Am facut fizioterapie pentru ca nu puteam indoi piciorul de la genunchi dupa scoaterea ghipsului.
Sunt elev, am 16 ani, nu fac sport deloc, doar daca mai ies seara 20-30 minute prin oras la plimbare, nu am mai avut alte antecedente, marea parte a timpului o petrec in fata laptopului, stau numai in pat cu laptopul pe brate, nu stau la birou.
0
05-11-2013, ora 20:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Sa fiu sincer, nu am reusit sa inteleg problema D-voastra.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Mușchii ne ajuta să slăbim? Cât de mult?
  • Nutrienții naturali nicotinamidă și piridoxină reîntineresc funcția celulelor stem musculare
  • Statinele pot proteja mușchii toracici, în timp ce aspirina ar putea contribui la pierderea masei musculare la fumatori
  •