Fractura cominutiva a colului talusului stang
Buna ziua!
Am suferit a fractura de talus pe data de 14 Februarie. In urma examenului CT glezna stanga evidentiaza: fractura cominutiva a colului talusului stang cu traiect: vertical la nivelul gatului talar (fara deplasare si fara interesarea articulatiilor tibio-talara si subtalara dar cu extremitatea distala a traiectului, intersectandmarginea inferioara a articulatiei talo-naviculare) si 2 mici fracturi parcelarela marginile mediala si laterala ale traiectului principal anterior mentionat, cu minima deplasare (1, respectiv 2 mm)
Cel putin 3 fracturi parcelare marginale anterioare ale calcaneului cel mai mare fragment masurand 14/4mm.
In momentul de fata am piciorul imobilizat intr-o atela gipsata de 7 saptamani timp in care nu m-am sprijinit deloc in picior mergand doar in carje. Urmeaza luni sa ma duc la un alt control ortopedic.
Intrebarea mea este cand voi putea incepe sa imi folosesc piciorul si daca pot spera la o refacere de 100%. Am 23 de ani 1, 69 si in jur de 50 de kg. ( daca au vreo relevanta aceste date).
O alta intrebare este daca voi mai putea face sport sau sa merg pe tocuri si daca da cam la cat timp?
Am suferit a fractura de talus pe data de 14 Februarie. In urma examenului CT glezna stanga evidentiaza: fractura cominutiva a colului talusului stang cu traiect: vertical la nivelul gatului talar (fara deplasare si fara interesarea articulatiilor tibio-talara si subtalara dar cu extremitatea distala a traiectului, intersectandmarginea inferioara a articulatiei talo-naviculare) si 2 mici fracturi parcelarela marginile mediala si laterala ale traiectului principal anterior mentionat, cu minima deplasare (1, respectiv 2 mm)
Cel putin 3 fracturi parcelare marginale anterioare ale calcaneului cel mai mare fragment masurand 14/4mm.
In momentul de fata am piciorul imobilizat intr-o atela gipsata de 7 saptamani timp in care nu m-am sprijinit deloc in picior mergand doar in carje. Urmeaza luni sa ma duc la un alt control ortopedic.
Intrebarea mea este cand voi putea incepe sa imi folosesc piciorul si daca pot spera la o refacere de 100%. Am 23 de ani 1, 69 si in jur de 50 de kg. ( daca au vreo relevanta aceste date).
O alta intrebare este daca voi mai putea face sport sau sa merg pe tocuri si daca da cam la cat timp?
2 comentarii
Buna seara!
Nu am inteles: ati suferit o interventie chirurgicala sau nu?
Asa dupa cum o descrieti, este vorba despre o fractura extrem de grava, care necesita operatie in peste 90% din cazuri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu am inteles: ati suferit o interventie chirurgicala sau nu?
Asa dupa cum o descrieti, este vorba despre o fractura extrem de grava, care necesita operatie in peste 90% din cazuri.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6probleme mari dupa o fractura a gambei
- 24fractura peroneu...
- 6poate deveni o fractura netratata o tumoare?
- 10Fractura si entorsa
- 5fractura la incheietura miinii
- 39Fractura metacarp 5
- 5am cazut de pe casa, diagnostic: fractura prin tasare T8
- 5fractura pertrohanteriana dupa ce a alunecat si a cazut
- 6Fractura fara deplasare pol inferior rotulian + Intindere/ruptura partiala tendon patelar.
- 1Fractura, fisura sau doar traumatism?
- 4fractura cominutiva epifaza distala radius stang cu deplasare
- 6Fractura inchietura mainii drepte (COPIL)
- 5pseudoartroza scafoid carpian
- 14Administrare calciu la fractura
- 15fractura veche de os scafoid
- 3Fracturi multiple degete de la picioare
- 2Fractura delicata
- 3am fractura cominutiva epifiza distala radius
- 1Fractura gamba, tromboflebita
Mai multe informații despre: Fractura
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: