Folosirea corecta a apei de gura
Buna seara tuturor,
Dat fiind faptul ca, atunci cand am postat o intrebare, am primit foarte repede un raspuns limpede si avizat (multumesc inca o data!), imi permit sa revin cu o nelamurire care se incadreaza mai degraba la igiena dentara, nu la afectiuni... insa nu exista sectiunea respectiva.
Asadar: cum se foloseste corect apa de gura?-
- imediat dupa periaj? Am citit undeva ca interactioneaza cu substantele active din pasta de dinti, deci nu-i indicat imediat dupa. Dar cand, daca ne spalam pe dinti inainte de culcare? La cat timp dupa periaj?
- dupa folosirea apei de gura nu e indicata clatirea cu apa potabila, nu?
Stiu ca poate sunt intrebari stupide, dar tin de o cat mai riguroasa igiena a cavitatii bucale, de aceea va intreb.
Multumesc!
Dat fiind faptul ca, atunci cand am postat o intrebare, am primit foarte repede un raspuns limpede si avizat (multumesc inca o data!), imi permit sa revin cu o nelamurire care se incadreaza mai degraba la igiena dentara, nu la afectiuni... insa nu exista sectiunea respectiva.
Asadar: cum se foloseste corect apa de gura?-
- imediat dupa periaj? Am citit undeva ca interactioneaza cu substantele active din pasta de dinti, deci nu-i indicat imediat dupa. Dar cand, daca ne spalam pe dinti inainte de culcare? La cat timp dupa periaj?
- dupa folosirea apei de gura nu e indicata clatirea cu apa potabila, nu?
Stiu ca poate sunt intrebari stupide, dar tin de o cat mai riguroasa igiena a cavitatii bucale, de aceea va intreb.
Multumesc!
2 comentarii
dupa periajul dentar de 2 ori pe zi, dupa care nu clatiti gura cu apa, nu beti si nu mancati 30 de min.
inca ceva... faceti diferenta intre apele de gura cosmetice, care se gasesc in supermarket, care contin fluor si care pot fi folosite nelimitat; si apele de gura din farmacie care contin clorhexidina si se folosesc timp de 2-3 saptamani, dupa care se face o pauza. in caz contrar, acestea pot determina colorarea dintilor si mucoaselor, reactii alergice, tulburari gustative etc.
inca ceva... faceti diferenta intre apele de gura cosmetice, care se gasesc in supermarket, care contin fluor si care pot fi folosite nelimitat; si apele de gura din farmacie care contin clorhexidina si se folosesc timp de 2-3 saptamani, dupa care se face o pauza. in caz contrar, acestea pot determina colorarea dintilor si mucoaselor, reactii alergice, tulburari gustative etc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14as dori sa aflu cat mai multe despre irigatoare
- 3igiena dentara la copil de un an
- 4Sunt eventuale probleme?
- 0periuta de dinti straina spalata cu sapun
- 4Prevenirea paradontozei
- 5mi-a lasat in masea pansamentul cu tratament, iar de cateva zile ma doare si simt si un miros urat
- 1Oare am un kit complet si eficient pentru ingrijirea orala?
- 1periuta si pasta de dinti
- 4Apa de gura inainte de culcare
- 2Bucată de gingie crescută
- 1Intrebare desprea apa de gura
- 2Cu ce sa ma spal pe dinti?
Mai multe informații despre: igiena dentara apa de gura
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: