igiena dentara la copil de un an
3 comentarii
Simplu: cu periuta de dinti pentru copii si cu pasta de dinti speciala, fara fluor. Periajul il face parintele pana cand copilul va sti sa-si ingrijeasca dintisorii. Vei observa ca manifesta un vadit interes pentru acea "jucarie" numai buna de bagat in gurita. In scurt timp, daca ii vei peria bland dintii, ca sa nu-i provoci durere, va solicita singur acest lucru ori de cate ori va vedea periuta de dinti. Lasa-l sa te priveasca atunci cand te speli pe dinti si arata-i "cum face mami". Iti dau aceste sfaturi din dubla postura: medic si mama a doi micuti care acum invata sa se spele pe dinti. Va pup si sa cresteti mari!
am citit intr-o carte de specialitate stomatologica ca pana copilul nu stie sa scuipe nu sa recomanda folosirea pastei de dinti.dintii copilului se periaza dimineata si seara, iar seara dupa periaj nu mai mananca nimic si nu bea lichide dulci nici macar lapte.pasta cu fluor se foloseste de la 2ani jumatate cand s-a incheiat aparitia dintilor de lapte.pt dinti sanatosi nu se mananca caramele, nu se sparg bomboane in dinti, nu se mananca rece si apoi fierbinte ca se distruge smaltul.nu se foloseste biberonul mai mult de 1an jumatate.pasta indicate e de la oral B sau lacalut pt copii.nu folositi colgate.folositi fructe, legume.sanatate tuturor.a aaaa era sa uit sa fiti atenta ca primii dinti definitivi vor fi maselele care ii ies pe la 5 ani jumatate.6 ani.cu drag
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 14as dori sa aflu cat mai multe despre irigatoare
- 4Sunt eventuale probleme?
- 2Folosirea corecta a apei de gura
- 0periuta de dinti straina spalata cu sapun
- 4Prevenirea paradontozei
- 5mi-a lasat in masea pansamentul cu tratament, iar de cateva zile ma doare si simt si un miros urat
- 1Oare am un kit complet si eficient pentru ingrijirea orala?
- 1periuta si pasta de dinti
- 2Bucată de gingie crescută
- 2Cu ce sa ma spal pe dinti?
Mai multe informații despre: igiena dentara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: